15-05-08

Ik leef nog hoor

Dag allemaal,
ik weet dat het een hele tijd geleden is en dat jullie allemaal zitten te popelen om mijn volgende verhaal te lezen dus zal ik de inleiding maar ni té lang maken ...
hier gaan we...

Ok dus school dat weten jullie al, kunst en toneel en dat valt nog steeds heel goed mee. Bij Romeo en Julia is er al wat meer schot in de zaak gekomen en ik zal dus geen boom moeten spelen maar ik denk een of andere ‘bode’.. ik hoop gewoon dat ik niet te veel moet zeggen en doen want pfff, het ziet er maar een flop uit eigenlijk als ik eerlijk moet zijn.
We hebben nog nooit geoefend, of de tekst ofzo overlopen. Misschien zijn dat allemaal tallenten in mijn klas maar daar zal ik dan de uitzondering op de regel zijn.
Wat volgt er dan nog.. aangezien de groep beter meevalt zijn we dan ook al regelmatig uitgenodigd op een verjaardag, ma heel spectaculair is dat ook weer niet. Iedereen staat daar dan geforceerd te dansen, elkaar op de dansvloer trekken en stomme CUMBIA muziek, daar wordt ik ziek van dus dan verzamelen de niet cumbia liefhebbers zich en drinken een glaasje meer om te voorkomen dat we cumbia ziek worden.
Mijn verjaardag.. eerst en vooral wil ik graag IEDEREEEEEEN bedanken voor de kaartjes en emails en sms’en enzovoort!!!
Mijn verjaardag wel dat verliep best ok maar ja..dus de avond voordien kwam er plots de ‘discussie’ met mijn gastouders die het eigenlijk niet zo’n goed idee vonden dat ik een ‘feestje’ zou geven van 13 tot 16 uur. Toen zei ik hun dat iedereen al uitgenodigd was en probeerde ik hun uit te leggen dat mijn klas wel beters te doen heeft dan op vrijdag avond naar een feestje te gaan waar 1 geen alcohol is, 2 bijna geen lawaai mag gemaakt worden want mijn ‘zieke’ grootmoeder leeft ook nog.. En ik zelf had echt geen zin om de avond van mijn verjaardag lekker saai thuis te gaan zitten. Dus daarmee was de kous af en hadden mijn gastouders geen keuze, ze wisten namelijk al een week wat ik van plan was en dan komen ze daarmee de laatste avond aandraven.. typisch Uruguayaans zeker??
Bon dus ik had al helemaal een slecht voorgevoel en kroop een beetje droef in mijn bedje... TOT.... Merel om me op te vrolijken op 24 april 22.00 u een voorsmaakje van mijn kadootje gaf, ze gaf me iets dat ik heel goed kon gebruiken... touw.. niet om me op te hangen maar om armbandjes te maken... we hadden namelijk al enkele lessen armbandjes maken gekregen in ruil voor engelse lessen van de hippies die hier verbleven. Ik al een stukje vrolijker...
J

Om 23 u krijg ik een 2e pakje... een mooie trui.. mm zo mooi uit de PARISIEN, een winkel een beetje als de H&M maar dan kleiner en in mijn opzicht niet zo goed.. maar de trui is wel mooi!!!!!!
En dan om 24.00 komt HET kado waar Merel dagen voor gezweet & gezwoegd heeft.. een mega grote fotocollage met allemaal fotos van Anouk en Co. in Uruguay!!
Echt super mooi, die krijgt zeker en vast een mooi plaatsje op mijn kamer in Belgie!!!
ik ben dus helemaal opgevrolijkt en na nog een beetje praten en het bewonderen van de collage gaan we slapen.
De volgende ochtend komt mijn gastmoeder heel geforceerd me gelukkige verjaardag wensen, maar ja dat kan mij niet schelen. Het kado van mijn familie komt enkele dagen later want dat stuurden mijn gastzussen vanuit Montevideo op.
Dus Merel ik en staan vroeg op en gaan inkopen doen voor  DE PARTY.. brood voor de hotdogs, cola, fanta...
Mijn gastouders blijven maar doorzagen dat ze een taart willen kopen, maar ik wil dat echt niet, dat zijn hier van die vieze moestaarten met slappe deeg en allemaal zoetigheid erop, JAK.
Ik bak zelf wel een lekkere chocolade taart, want Merel heeft er al zin in.. en ik ook
J

Uiteindelijk stelt mijn gastmoeder dan voor dat zij ze wil bakken, waarschijnlijk omdat ze besseft dat dat het enige nog is wat ze kan doen.. maar eigelijk wil ik ze zelf bakken, maar ja uiteindelijk bakt zij ze toch.. maar is de taart niet zo lekker als die van anouk (zegt merel)
Echte uruguayaanen komen overal te laat dus ook op mijn feestje, de meeste komen rond 15 uur toe of later.. twas ni echt waaw maar wel oké.
dan naar school, lekker saai saai en savonds.. gaan we met onze hippie vrienden gaan poolen in Brazilie. Dat was het leukste. Nadien trakteer ik op Pizza en ja daarna is mijn verjaardag voorbij en ga ik slapen eh.

Wat is er nog gebeurt?? Oh ja mijn gastzus Chabely heeft een accident gehad met een bus. Ze kwam van Montevideo naar huis snachts en ze zijn op een koe gereden.
Er waren gewonden en de chauffeur en hulpje zijn omgekomen.
Chabely is er met de schrik van afgekomen.
Maar zij durfde natuurlijk niet meer alleen terug reizen dus Merel en ik hebben mooi van deze situatie gebruik gemaakt om enkele dagen school te skippen en te genieten van Montevideo!!
We zijn met onze gastzussen gaan bowlen, MC donalds gaan eten (nu hoor ik jullie al denken, waaw speciaal.. maar dat hebben ze allemaal niet in Rivera dus genieten we er extra van in Montevideo vooral van de MC donalds, heheh)

Nadien weer lekker terug saai naar school... plaza, thuis, slapen tot 11 of 12 uur eten slapen; plaza, school, thuis, eten, slapen??
jaja het leven is hier zwaar!!!
Maar ik wordt lichter!! Ben ondertussen al enkele kilo’s kwijt dat is ook heel belangrijk natuurlijk. Ik eet minder en beweeg meer.
En voor de rest???
Ik denk niet dat er nog nieuwtjes zijn..
het koelt af
daar warmt het op
Merel is 25 mei jarigWe hebben een nieuwe leerkracht voor literatuur... een beetje een seut
Mijn gastmoeder heeft een schoonmaakster aangenomen want ze heeft ‘ZOVEEL’ werk..
we zijn verslaafd aan Mentos
Het aftellen kan bijna gaan beginnen...

tot de volgende ... als die er nog komt, hehe
vele groeten en kussen
Anouk

21:28 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |