05-04-08

5 april 2008

Hey hey heeeey Belgicá en Co.

Alles goed daar in dat kleine landje aan de andere kant van de wereld??
Het is al weer een hele tijd geleden he, maar ja ik heb het dan ook zo druk.. hum hum. Laat ons zeggen dat ik gewoon niet altijd zin heb om mijn indrukwekkende leven neer te typen. Maar nu heb ik toch de moed verzameld en hier is mijn verhaal en ook als ik mijn verslagen een beetje versprijdt gebeurer er wat meer intressante en onintressante dingen dat ik jullie kan vertellen.
Hier volgen alle nieuwtjes:

·   Op 23 maar begon school EINDELIJK opnieuw na een dikke 5 maanden vakantie. Ik volg nu kunst en theater en dat is echt veel leuker dan wat ik de eerste maanden heb gevolgd, dat was rechten of zoiets maar ja ik begreep daar natuurlijk niets van. En mijn klas was ook niet echt wat je leuk kon noemen. Ik ben blij dat het nu allemaal ook beter meevalt.
·   Om naar school te gaan mag ik die donkerblauwe stropdas met witte hemd aandoen en een jeans of een mooi grijs rokje. Ik heb dus uniform!!! Heel raar maar iedereen vind dat mooi. Ik vraag wel eens of ze niet liever zonder uniform naar school zouden komen en dan krijg ik meestal antwoord dat ze het best oké vinden zo. Ik hoef het gelukkig maar enkele maanden van mijn leven aan en ga altijd met jeans (tot hier toe, dus niet in het rokje)!!
·   Ik heb nu definitief een nieuwe gastzus, Merel Zwanikken! Dat meisje uit Nederland waar ik voordien al hele tijd mee optrok heeft haar oude familie verlaten door omstandigheden en was tijdelijk bij mij in huis gekomen en nu is dat definitief geworden. Leuk is dat dus!!!
·   Ondertussen zitten we ook al een dikke week alleen thuis want mijn gastmoeder is naar een andere stad op enkele uren hier vandaan. Haar moeder is heel ziek geworden, iets in haar hoofd, ik denk een bloedklontertje. Haar bloeddruk is nu 22 en het wordt maar niet beter.
·   Vandaag belde gricelda, mijn gastmoeder, mij. En ze gaat haar gastmoeder meebrengen naar Rivera en gaat bij ons wonen. Zo kan Gricelda voor haa zorgen.
Dus ik en Merel alles verhuisd en gekuisd.
We slapen nu met zn 2 in een piepklein kamertje waar net 2 bedden en een kast in passen.
·   Omdat onze gastmoeder nu al een tijdje weg is hadden Merel en ik op een dag besloten om de badkamer een GOED uitte schrobben, we hebben dan ook meteen de keuken meegeschrobd. Alle kasten uitgekuisd...
·   Eind juni zal ik meedoen in een toneel, het zal Romeo en Julia worden maar dan vermodernd en het zal zic hier in Rivera afspelen met een gepaste situatie en bla bla... Ik moet hopelijk niet Julia spelen!!!! Waarschijnlijk krijg ik ergens een bijrol voor het eene of het andere, OEFF!!
·   Er is weer 5 uur verschil tussen Belgie en Uruguay dus als het hier 10 uur smorens is is het daar 15 of 3 uur in de namiddag!!
·   Ook weer doordat mijn gastmoeder weg is heb ik mijn kookkunsten elke dag kunnen bovenhalen. Elke dag iets anders, soep, pasta, pizza (alleen was die een beetje mislukt J ), rijst met milanesa, sla... En ik moet zeggen, ik verras mezelf. Ben ook specialist geworden in chocoladetaart bakken. Iedereen smult ervan als gekken!!
Gisteren waren we met enkele meiden van de klas gaan mate drinken in de plaza en ik had beloofd om taart te bakken en ze waren er helemaal weg van!!
·   Elke zondag namiddag gaan we naar een weeshuis gaan helpen met wat werken enzo. We hebben dat pas gisteren ontdekt dat je dat hier kan doen dus vanaf morgen gaan we er elke zondag dat we kunnen heen.!!! Joepie
·   Temperaturen blijven hier rond de 30 graden schommelen, maar dat is een oudje..
·   Chabely en yessica mijn Uruguayaanse gastzussen zitten in Montevideo om te studeren, die ga ik dus niet veel meer zien..
·   Ik vergeet nog bijna het leukste dat ik in de voorbije weken heb meegemaakt.. Ik ben met Merel naar een rodeo met paarden geweest. Oh dat was echt leuk. Heb heel veel gefilmd. We waren smorgens heeel vroeg vertrokken met onze mate mee, zoals echt uruguayaanen en de hele dag gezeten en gekeken en mate gedronken en savonds weer naar huis. We waren zo moe en het was ZOOO warm die dag. De laatste dagen koelen de nachten al wat af en kan ik geniten van koude voeten!!!·   Ik denk dat hier het einde komt aan de nieuwtjes. En echt een heel intressant verhaal heb ik niet nu. Opstaan, koken, kuisen.. school, koken slapen... zo gaat het er hier nu even aan toe. Maar ik moet nu gaan want als ik nog lang ga verdertypen is het bij jullie al heel laat en zal er niemand meer op msn zijn om even mee te praten. 

PS: Mensen van de scouts meldert, veel succes ik zal is aan jullie denken en veel fotos nemen da ik toch nog kan bijbenen in da verhaal als ik terug ben.
12 APRIL: 30 JAAR SCOUTS MELDERT , met optredens en fuif enal zeker gaan dus!!

Zie zo dit was het dan,
Tot de volgenden!!!
BESOS GRANDES
Anouk !!!
xxxx..

20:57 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo ik heb hier wat aan het lezen geweest...ik wens U nog een fijne tijd ginder en lieve groetjes

Gepost door: Eendagsvlieg | 15-04-08

De commentaren zijn gesloten.