16-03-08

 

Goedendag allemaal

Hoe gaat het daar in het Belgische land ? Koud? Hoe gaat het eigenlijk met de politieke toestanden?
Laat ik beginnen met mijn verhaal, er is weer veel gebeurd... ‘gebeurd’.26 Februari vertrok Hanna terug naar Zweden.24 februari had ik een feestje georganiseerd in het huis van Hernan, de jongen waar ze ij woonde. Ze wist van niets. Merel en ik waren al 24 feb vroeg in de ochtend aangekomen in montevideo. We wachten op kiki die ons mee zal helpen om alles klaar te maken enzo.. Als we dan in het station zitten te wachten komen we Mika tegen, een student uit Finland. Even later komt ook Kiki toe, we gan met zn vieren naar de ‘feria’, de grootste markt van Uruguay. Je kan er alles vinden !!! Het was net of God me de weg wees want opeens werd ik aangetrokken door een of ander bord en keek daar een beetje naar en plots drong het tot me door dat dat een bord was van een toernooi van waterpolo uit 1986 dat doorging in Punta del Este!!
Ik vroeg natuurlijk meteen wat dat koste, 50 pesos zei de man, 1,20 €..Daarvoor kon ik toch niet sukkelen, dus ikmet dat bord, dat hier ondertussen boven mijn bed hangt, door de feria wandelen en nog wat andere dingen kijken. Rond 14 uur gaan we naar het huisje van Hernan die ondertussen met Hanna naar zijn moeder is zodat ze niets zou merken. We proberen eerst nog wa te slapen daar en beginnen dan alles klaar te maken, caipiriña een heeeeeeeel lekkere Braziliaanse coctail, pasta... De andere studenten komen ook al toe. En rond 21 uur zijn alle studenten er enkel Hanna ontbreekt nog.
Rond 21.30 komt Hanna aan en iedereen verstopt zich in het huis. Ik was natuurlijk de deur vergeten opniewuw vast te doen dus als hanna de deur wilde openmaken ging het niet en werd ze helemaal bang want ze zag binnen ook rode lichtjes (van de fototoestellen die klaar waren om hanna te fotograferen die binnekwam), ze dacht dat er dieven binnen zaten en dat die rode lachtjes geweren waren die op haar aant richten waren, dus ze durfde echt niet meer naar binnen. Hernan maakte toen maar de deur op en en duwde haar naar binnen en wij riepen met zn allen; SURPRICE !!!!!!!!!!
Ze was zo geschrokken, ze was aant beven!! We gingen toen buiten gaan zitten en het was een heeeeeeeel leuke avond met veel caipiriña, chips, pasta....
We bleven ook met zn allen slapen, ongeveer met 15 waren we denk ik. Overal in dat kleine huisje studenten, op de grond, in de badkamer, in de hangmat buiten....
Smorgens was Hanna al ‘vroeg’ opgestaan en had pannekoeken deeg gemaakt.
Stilletjes aan werd iedereen wakker en aten we pannekoeken en ruimden we alles op.
Alle studenten gingen terug naar huis of gingen wat doen terwijl Kiki en ik nog bij hanna bleven en samen nog wat gingen doen. In het station kwamen we opnieuw Mika de Fin tegen die pas om half 1 snachts zijn eerste bus had. Dus wij die jongen dan maar terug meegenomen, wat gaan eten. En al snel moest Kiki haar bus halen en dan volgde Mika en ik ging dan ook maar naar Atlantida waar Merel en Anneriek bij Carolina, een vriendin sliepen.De volgende dag ga ik Hanna gaan uitzwaaien op de luchthaven. Het is een kort maar krachtig afscheid. Nadien ga ik nog even met Hernan zijn huis en nadien ga ik terug naar Atlantida bij Merel en Anneriek en Carolina. We hebben nog fun samen, maar we hebben de brute pech dat het weer niet echt mee zit, maar ja, je kan niet alles hebben en altijd 35 graden das ook maar niets.

Na Atlantida  gaan Merel en ik 1 nacht in een hotel slapen, omdat we nog geen zin hadden om opnieuw naar Rivera te gaan en omdat Merel haar zus uit Nederland de volgende dag aankomt, ze komt 10 dagen op bezoek. We slapen in een super goedkoop ding vlak tegen het station want ik moet smorgens vroe om 5.30 al mijn bus nemen naar Rivera. Merel blijft daar en rond 10 uur komt haar zus aan.
Ik ga enkele minder avontuurlijke dagen in Rivera te gemoet maar ja die moeten er ook zijn he. Wanneer Merel en Josien dan naar Rivera komen om mde familie te bezoeken zou ik nadien meteen met hun meereizen. Maar er waren enkele problemen met de YFU, ik moest opeens toelating hebben van mijn Belgische ouders en van de YFU Belgie... bla bla. Dus het komt erop neer dat Merel en Josien zondag namiddag vetrekken richting het zuiden van Uruguay, de kust, en ik dan maar achterbleef in het schone en toffe Rivera. Ik mocht wel maandag vertrekken, want dan had YFU uruguay de toelating van yfu belgie en van mijn oudrs ontvangen.
Bon ik dan maar richting Montevideo en dan richting La Paloma waar we in een huisje verbleven. Zoo een schattig klein huisje, heel mooi, vlak aant strand. We zijn uiteindelijk 4 dagen in dat huise nog gebleven omdat het daar zo mooi was en zo goedkoop en goed weer. We gingen naar Valisas, cabo Polonio, Punta del Diablo... Dit zijn de mooiste stranden dat ik ooit gezien heb en de mensen wonen echt nog in een klein kotje zonder elektriciteit.. Doordat het seizoen van toerisme voorbij was waren er bijna geen mensen wat het langs de eene kant NOG mooier maakt. Maar er waren natuurlijk veel meer dingen te doen moetsen we in seizoen van toeristen gegaan zijn, maar ik vind da ni erg.
Bon, mmmm nadien richting DE BADSTAD, Punta del Este. Daar slapen we in een redelijk goedkoop hotelletje en de eerste dag dat we er zijn is het ook niet echt roed weer, shoppen dus. Dat moet ook eens kunnen, maar ik heb niets gekocht. Niet liegen Anouk, ik heb een poster van Garfield gekocht voor Chabely en Yessicas appartement in Montevideo. De volgende dag was het weer eens goed 30 of meer dus dat werd dan maar int zonneke liggen en bakken... We waren zo blij als eens een windje opstak. Josien verbrande die dag heel hard en Merel en ik werden negerinnetjes.
Maar een neger hebben we nog niet gevonden, en laat dat ook maar zo
Na punta del este kwam Piriapolis aan de beurt een klein badstadje met een hoge berg die we opgegaan zijn met zo van die kabelbaanstoeltjes. Van boven op de top was het heel mooi en heb ik mij een Caiperiña besteld, maar ik vond het ni zo lekker,..
Nadien terug naar beneden he..
We hadden een SUPER goedkoop hotelletje vlak tegen het strand, dus twas gewoon ons hotel uitlopen straat over steken en hotel binnen. Onze kamer was altijd een puinhoop, wa ik hier nu thuis niet kan laten rondslingeren deed ik dan in het hotel he, hehe.
Merel en ik riskeren het er ons op om ons haar te laten knippen, O mijn god, azo een kapster had ik nog nooit meegemaakt, azo een vieze.Mijn haar was helemaal mislukt, ik heb er dan zelf nog maar wat aan gesnoeid enzo, resultaat.. tis wel ok. Maar we hebben zo gelachen bij de kapper.
Na 2 dagen Piriapolis zat het er op, we brachten Josien naar het vliegveld... namen afscheid.......

We liepen dan nog wat rond in Montevideo en we gingen mijn gastzus Yessica opzoeken op haar appartemen en ik af haar de poster, ze was blij.
Zo’n groot appartement voor 3 personen, amaaaaaaaai.Maar ja. Nadien dan maar richting Rivera terug snachts en smorgens komen we terug aan.

Daar begint dan weer een ander verhaal. 13 maart hadden we een bijeenkomst van onze school, de leerkrachten stellen zich voor en vertellen wat over hus van, bla bla. Nadien gingen we naar een theater, we verstonden er bijna niets van maar ja twas leuk. En toen bleef Merel bij mij slapen want in haar familie was het weer eens ruzie..Smorgens belde Gladys onze spaanse lerares, die wist Merel te vertellen dat haar gastmoeder haar niet meer wou (tis echt een heks die gastmoeder) en toen ging het heeeeeeeel erg snel. Mijn gastmoeder bood aan om hier te wonen tot we een nieuwe familie gevonden hadden en dus zo, woont Merel nu voor onbepaalde korte duur bij mij in. Maar we willen zo snel mogenlijk een familie vinden.

Voila, dit waren de voorbije weken weer eens in het kort.Vele groeten uit het nog steeds warme Uruguay.24 maart begin ik eindelijk met school na dan 5 dikke maanden vakantie, uitwisselingsSTUDENT zijn, daarvor moet je zoveel studeren.


Tot de volgende!!!!Anouk  

19:38 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |