03-01-08

Week 20 * Nieuwjaar 07/08*

Zondag ochtend 30-12-07 vertokken we met de tent en de camionet richting taquarembo waar we met het hele gezin blijven kamperen. Een dikke 2 uur rijden met de schuifdeur open, want het ik bakken! Als we aankomen duiken we al snel het zwembad in, dat deed deugd!!

Tot savonds ploeteren we in het water.. ik spring van de hoge wipplank, waaaw… dat vinden ze echt heel gedruft!!
Nadien slaan we onze tent op, ik en Chabely slapen in de tent, Yessica en mijn gastvader in de camionette en mijn gastmoeder en John slapen onder een zeil dat ook nog een boven onze tent gespannen is.. We BBQen de typische –ASADO- . MM heel lekker, dan spelen we Jenga, dat heb ik gekocht voor de hele familie.. Mijn gastmoeder doet echt heel kinderachtig in dit spel, zelfs tegenpover John mijn jongere gastbroertje doet ze net of haar leven van dit spelletje afhangt. Ik moet er even aan wennen dat een moeder zo kinderachtig doet, maar ja, ik weet al dat het een raar geval is mijn gastmoeder, nog steeds lui.. hehe.
Het lijkt of er een zware storm op komst is dus tot ongeveer 3 uur blijven we half wakker want als het stormt moeten we weg!
Uiteindelijk word ik sochtends wakker en heeft het niet gestormd, godzij dank! Mijn gastvader en Yessica zijn gaan werken, wij kramen dus alles op en zetten ons gerief in de receptie en duiken dan meteen terug het zwembad in!.. In de namiddag komt er een tante, (papa, je raadt nooit hoe ze heet…. ZULMA, tante Zulma!!) een hele leuke, zij woont in buenos aires en komt naar uruguay om met de familie nieujaar te vieren!
Later komen ook yessica en mijn gastvader toe.. rond 6 uur gaan we richten het huis van een andere tante waar we ons snel douchen en dan richten het platte land. Opnieuw 2 uurtjes rijden met de schuifdeur open, met als gevolg dat ik ziek wordt.. maar dat is voor later.. Het schijnt heet te zijn op het platte land. Als we aankomen ontmoet ik een deel van de zussen en broers van mijn gastmoeder (ze zijn met 16 kinderen) en haar moeder. Mijn ogen gaan open, een huisje in the middle of nowhere.. geen strromend water, wel een waterput.. WC doorspoelen doe je dus met de emmer tanden poetsen gezellig met zn allen rond de waterput, douchen… weet ik eigelijk ni, elektrictiet is er met geluk.. Alles wordt klaargemaakt voor savonds. We eten varken, big, schaap, lam… VANALLES,ook wat groenten (waar ik het meeste van eet). Om 9 uur denk ik eens aan jullie, gelukkig nieuwjaar! Hier was het nieuwejaar niet echt speciaal, het was gewoon anders.. maar nu niet om te zeggen WAAAAW. Om 12 uur gaf iedereen elkaar een kus enkel vuurwerkdingskes.. eten en dan ging ik al gauw naar bed want zoals ik al zei ik werd ziek. We slapen in de tuin in de tent. Smorgens wordt ik wakker rond 8 uur door de hitte, ik blijf nog wat liggen want iedereen slaapt nog. Alle dan opstaan en een beetje rondhangen …
Savonds vertrekken we terug naar rivera..

dit was het, mijn beste wensen aan jullie voor 2008!!

Dikke kussen

19:39 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.