19-11-07

Buenos Aires en co.

Dag allemaal ,Hoe gaat het daar in het daar in het Belgen land..
Het is een tijdje geleden, maar ik heb er zo mijn redenen voor,
Ik zat in het grote Buenos Aires!!Ik vertrok 11 november in de nacht van zaterdag op zondag om 00.30 naar Montevideo waar ik met Merel wat rondgelopen heb enzo. In de namiddag hadden we afgesproken met nog enkele andere studenten, Anneriek uit Nederland, Suzanna uit Noorwegen, Rosie uit USA en Hanna uit Zweden. We aten samen gezellig wat en Hanna, Anneriek, Merel en ik zijn dan naar de oude stad gegaan, wat rondgelopen en gepraat en naa rde zonsondergang op het strand van Montevideo gekeken. Om 22u vertrokken alle studenten met de bus naar Buenos Aires, we reden via Paysandu waar we nog enkele studenten oppikten. Smorgens rond 10 uur kwamen we aan in Buenos Aires, WAAAW!! We mochten het hotel nog niet in dus gingen we eerst een shopping center binnen.. het eerste van de trip, er volgen er nog veel, dan naar het hotel ons intsalleren  en dan mochten we de stad wat verkennen, elke groep met een vrijwilliger of 1 van de oudjes (er waren 3 vrouwen mee, waaronder mijn spaanse lerares.. deze waren allemaal boven de 50-60 jaar en wouden eigelijk enkel koffie drinken en shoppen) de andere 2 Pia en Hernan rond de 25 jaar 2 super leuke vrijwilligers die ons een hele leuke tijd gegeven hebben. Bon we liepen rond in de stad, Hanna en ik kochten al meteen onze vooraad eten en drinken om het savonds gezellig te maken op onze kamer. Een flesje wijn en Martini. Savonds aten we in een restaurant waar het buffet was. Nadien … gezellig op de kamer een glaasje wijn gedronken samen met Mika, een jongen uit Finland, hij vertelde ons dat zijn spaanse leraar homo was, heel grappig.
De volgende dag gingen we alweer naar een shopping en mochten we nog wat rondlopen in de stad.. LEUK Na het avond eten zijn we met de helft van de groep weggeslopen uit het restaurant en wat gaan drinken.. De koffievrouwen hebben het nooit opgemerkt dat we er niet waren.. Hernan en Pia vonden het fantastisch dat we dat gedaan hadden! De volgende dag gingen we in de namiddag op citytour, we redden langs de armere buurt en het roze huis, (zoals in
USA het witte huis) en nog vanalle andere dingen ook een kerk bezochten we, ik trok er veel fotos om nadien aan mijn gastfamilie te laten zien!! Haha. We bezoeken ook het graf van Evita Perron. Na de city tour gaan we naar het Hard Rock Café van Buenos Aires.  We eten elke avond in hetzelfde restaurant, met buffet dus we kunen wel elke avond wat anders eten, en het smaakt me. Na het eten kunnen Hernan en Pia de koffiewijven overtuigen om ons uit te laten gaan. We gaan naar een bar en drinken wat en dansen echt heel leuk!!
De volgende dag gaan we naar huis, we bezoeken nog een sort van ZOO, schoon! Nadien nog voor de laatste keer naar een shopping center, IK BEN BEUGESHOPT!! Ik
kan het niet meer zien! Nadien gaan we terug richting Uruguay. Rond 7 uur smorgens komen we aan in Montevideo, Hernan vraagt of we zaterdag avond niet naar La Fiesta de X gaan, ik wil wel maar het is zo ver, uiteindelijk blijf ik bij Hanna slapen en gaan Hanna, Janis, Sasha Hernan en ik naar het feest op zaterdag avond, WAAAAAAAW wat een feest! Een groot festival begint in een bos en loopt door tot op het strand, Rock, salsa, reggae, electro…. Alles echt heel leuk. Om 4 uur begint het kei hard te regenen, we kunnen nergens schuilen dus we gaan naar het huisje van Hernan waar we nog wat babbelen over de slechte organisatie van de Buenos Aires trip, we zouden normaal nog naar een pretpark gaan.. maar dat hebben we niet gedaan.. zoveel shoppen dat kan ook niet!! Hernan en nog een andere vrijwilliger zijn vollop La Paloma aant voorbereiden dat is 26 November, dat gaat heel leuk worden denkik!! Bon rond 7 u smorgens namen we de bus richting Atlandida, een stadje aan de zee waar Hanna woont, we slapen 2 uur en dan neem ik de bus richting Montevideo en dan richting rivera 6 uur.. Ik geef al mijn cadeautjes af aan mijn gastfamilie en kruip doodmoe in mijn bed!

Zo did was het dan weer eens .. Zoals jullie zien twa een fijne trip, maar ik ben een beetje teleurgesteld in de organisatie, we betalen zoveel en doen helemaal niet veel!
Ach ja Tot de volgendeXx Anouk Ik wil nog een ding zeggen, de mensen die mij een brief schrijven, kopieer hem eerst voor je hem zendt want het is niet zeker dat hij aankomt!En al heel erg bedankt aan alle mensen die mij een briefje of kaartke geschreven hebben, MUCHAS GRACIAS!!
Besos
Anoukita
 

21:05 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-07

week 11

Martes 30-10-07
Na het cyber may ik samen met mijn gastmoeder een overheerlijke chocolade taart die we verkopen om hun trip naar Montevideo te betalen, waar ik niet mee meega.. maarja. 

Miercoles 31-10-07

Een normale dag koken spaanse les ijsje eten met Merel, tart bakken om te verkopen. Ik teken ook heel veel de laatste tijd in mijn schetsboek dat ik meegebracht heb uit Belgie. Ik ga ook nog met John naar het Cyber om tekeningen af te rpinten die hij dan kan kleuren. Ik ga niet naar de scouts want savonds is het secht weer.                  

Jueves 1-11-07

We zijn al November, ik kan het bijna niet geloven.Ik help in de voormiddag met koken en in de namiddag help ik met wat kuisen. Chabey moet ´studeren´. Aangezien het morgen een feestdag is, heeft Merel geen school en ik ook niet maar ik heb zoiezo geen school want ik heb al vakantie. Savonds gaan we frieten eten in een pizaria en nadien gaan we naar een HELLOWEEN party wat niet zo veel voorstelde maar twas wel een leuke avond. Merel blijft bij mij slapen. 

Viernes 2-11-07

Merel gat rond de middag naar huis. Er komen nieuwe misionarissen de anderen hebben een nieuwe stad toegewezen gekregen. Het zijn wel nog leuke, 1 van de USA en 1 van Paraguay. Ik zit de hele namiddag bij de zus van Alicia, Sylvia. We rinken samen Mate en praten over vanalles en nog wat. Ze is echt super leuk! Deze nacht slaap ik bij mijn grootmoeder die in het huisje vooraan woont. Mijn gastmoeder en Chabely vertrekken naar Montevideo rond 23.00. 

Sabado 3-11-07

Na een korte woelige nacht met vele mugen sta ik om 5 uur op. Ik ga met mijn gastvader mee gaan werken. Hij gaat op het platteland de almacennen, dat zijn de winkeltjes, gaan vullen. Hij kookt dingen aan in Rivera en verkoopt die dan aan de dorpswinkeltjes. Wat ik hier gezien heb is zo fantastisch. Zo puur en mooi. In een dorpje was er een kindje dat me met open ogen aangaapte. Ik was waarschijnlijk de eerste blonde die hij zag en dat doet echt raar. De mensen zijn er gelukkig met NIETS.  Ik help mijn gastvader telkens met uitladen van de dingen die hij verkoopt en het hermaken van de som van alles. Hij vindt dat ik het goed doe, YES. Rond 11 uur zijn we thuis en ik kruip meteen bek af in mijn bed. 
Domingo 4-11-07
Om half 7 sta ik op was me en ontbijt mijn gastvader brengt me naar de scouts. We gaan op het platte land in een schooltje wat gaan sjorren. Na ongeveer 1.30 uur rijden (ik slaap de hele rit) komen we aan in het dorpje, hier ben ik gisteren ook geweest met mijn gastvader om te verkopen. We maken iets voor de windrichting te zien en om temperatuur te meten, jullie zullen het later wel nog zien. Het grappige vind ik dat we daar dus een hele dag over gedaan hebben met 13 man. Echt erg. En het was al gesjord, we moesten het gewoon nog recht zetten en in de grond zetten… Ik vond het wel een beetje erg, als ze zouen zien wat wij op kamp op een week verwezenlijken, ze vallen om.. Ach ja nadien spelen we nog een sort van rugby, 3 jongens tegen 6 meisjes en de jongens winnen. Ik scoor wel 2 keer van de 3, joepie.Rond 21 uur ben ik thuis kijk nog wat tv en ga slapen. 

Lunes 5-11-07

Vandaag maken we sopa, ik vind dat echt nog lekker. Rond 14 uur ga ik naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel even naar sarandi want ik moet 2 dvd s kopen voor mijn gastmoeder maar ze hebben ze niet. Dan gaat Merel naar school en ik naar huis. Daar maken we nog eens een chocolade taart maar met Dulce de Leche.. MMMM super lekker. De misionarissen komen langs en eten een stukje mee.  

Martes 6-11-07

Ik sta om 8uur op want ik ga naar een voetbal wedstrijd gaan kijken van John. Ik trek fotos.. Hij is zo blij dat ik kom kijken, hij verteld dan aan iedereen dat ik zijn zus ben uit Belgie.. wat een schatje, al kan hij ook echt de keel uithangen..Thuis maken we zapallos rellenos.. en in de namiddag ga ik naart cyber… 

16:55 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |