06-11-07

week 11

Martes 30-10-07
Na het cyber may ik samen met mijn gastmoeder een overheerlijke chocolade taart die we verkopen om hun trip naar Montevideo te betalen, waar ik niet mee meega.. maarja. 

Miercoles 31-10-07

Een normale dag koken spaanse les ijsje eten met Merel, tart bakken om te verkopen. Ik teken ook heel veel de laatste tijd in mijn schetsboek dat ik meegebracht heb uit Belgie. Ik ga ook nog met John naar het Cyber om tekeningen af te rpinten die hij dan kan kleuren. Ik ga niet naar de scouts want savonds is het secht weer.                  

Jueves 1-11-07

We zijn al November, ik kan het bijna niet geloven.Ik help in de voormiddag met koken en in de namiddag help ik met wat kuisen. Chabey moet ´studeren´. Aangezien het morgen een feestdag is, heeft Merel geen school en ik ook niet maar ik heb zoiezo geen school want ik heb al vakantie. Savonds gaan we frieten eten in een pizaria en nadien gaan we naar een HELLOWEEN party wat niet zo veel voorstelde maar twas wel een leuke avond. Merel blijft bij mij slapen. 

Viernes 2-11-07

Merel gat rond de middag naar huis. Er komen nieuwe misionarissen de anderen hebben een nieuwe stad toegewezen gekregen. Het zijn wel nog leuke, 1 van de USA en 1 van Paraguay. Ik zit de hele namiddag bij de zus van Alicia, Sylvia. We rinken samen Mate en praten over vanalles en nog wat. Ze is echt super leuk! Deze nacht slaap ik bij mijn grootmoeder die in het huisje vooraan woont. Mijn gastmoeder en Chabely vertrekken naar Montevideo rond 23.00. 

Sabado 3-11-07

Na een korte woelige nacht met vele mugen sta ik om 5 uur op. Ik ga met mijn gastvader mee gaan werken. Hij gaat op het platteland de almacennen, dat zijn de winkeltjes, gaan vullen. Hij kookt dingen aan in Rivera en verkoopt die dan aan de dorpswinkeltjes. Wat ik hier gezien heb is zo fantastisch. Zo puur en mooi. In een dorpje was er een kindje dat me met open ogen aangaapte. Ik was waarschijnlijk de eerste blonde die hij zag en dat doet echt raar. De mensen zijn er gelukkig met NIETS.  Ik help mijn gastvader telkens met uitladen van de dingen die hij verkoopt en het hermaken van de som van alles. Hij vindt dat ik het goed doe, YES. Rond 11 uur zijn we thuis en ik kruip meteen bek af in mijn bed. 
Domingo 4-11-07
Om half 7 sta ik op was me en ontbijt mijn gastvader brengt me naar de scouts. We gaan op het platte land in een schooltje wat gaan sjorren. Na ongeveer 1.30 uur rijden (ik slaap de hele rit) komen we aan in het dorpje, hier ben ik gisteren ook geweest met mijn gastvader om te verkopen. We maken iets voor de windrichting te zien en om temperatuur te meten, jullie zullen het later wel nog zien. Het grappige vind ik dat we daar dus een hele dag over gedaan hebben met 13 man. Echt erg. En het was al gesjord, we moesten het gewoon nog recht zetten en in de grond zetten… Ik vond het wel een beetje erg, als ze zouen zien wat wij op kamp op een week verwezenlijken, ze vallen om.. Ach ja nadien spelen we nog een sort van rugby, 3 jongens tegen 6 meisjes en de jongens winnen. Ik scoor wel 2 keer van de 3, joepie.Rond 21 uur ben ik thuis kijk nog wat tv en ga slapen. 

Lunes 5-11-07

Vandaag maken we sopa, ik vind dat echt nog lekker. Rond 14 uur ga ik naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel even naar sarandi want ik moet 2 dvd s kopen voor mijn gastmoeder maar ze hebben ze niet. Dan gaat Merel naar school en ik naar huis. Daar maken we nog eens een chocolade taart maar met Dulce de Leche.. MMMM super lekker. De misionarissen komen langs en eten een stukje mee.  

Martes 6-11-07

Ik sta om 8uur op want ik ga naar een voetbal wedstrijd gaan kijken van John. Ik trek fotos.. Hij is zo blij dat ik kom kijken, hij verteld dan aan iedereen dat ik zijn zus ben uit Belgie.. wat een schatje, al kan hij ook echt de keel uithangen..Thuis maken we zapallos rellenos.. en in de namiddag ga ik naart cyber… 

16:55 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ela Anoukje,

tgaat daar blijkbaar nog steeds goed... Kben blij voor jou! Da moet eigenlijk echt wel eens sjieke ervaring zijn e, was ik net aant realiseren. Zo eens de gewoontes van een vreemd volk en land leren kennen. Blijkbaar verschillen ze toch nog meer van ons als je op het eerste zicht zou denken. Raar!
Hier gaat voor de rest ook alles goed. Tis alleen slecht weer, veel regen en al. Puur Belgisch winterweer ale. Jij vloekt dan wel eens omdat het te warm is daar, ma dat is mss toch beter als de regen hier.
Dit weekend is het eetfestijn van de scouts, tis wel nog stressie om alles op tijd in orde te krijgen, maar tzou wel moeten lukken. Hopelijk zijn we ook niet al te veel vergeten, want daar komt wel nog veel bij kijken: van zouvatjes tot handdoeken om af te drogen. Ge gaat nu wel de party in het afwaskot missen natuurlijk e! Ons Ines had er al spijt van da ze gene giver meer is, want nu kan ze nimeer feesten in t afwaskot aja! Enfin ja, niks aan te doen. Als get graag hebt, sturen we u anders wel een portieken vol au vent of stoofvlees op e ;-)

Enfin, ik ben der vandoor! Salukes e llieve schat, babaaaaai...

Sara!
-xXx-

Gepost door: Sara | 15-11-07

Hallokes Dat is een heel avontuur denk ik...een heel andere cultuur leren kennen...hier in Belgie is het koud maar ja het is november...lieve groetjes en nog veel amusement nog...

Gepost door: yolanda | 16-11-07

jiepetoe,

hoe daar??
Eetfestijn is achter de rug (oef!). Heb vandaag maar een dagje verlof gepakt want was echt grat kapot. Zaterdagmorgen om 8u begonnen om Arjen zijn pa te helpen met het maken van de stoverij en dan in enen trok door tot savonds bezig zijn met vanalles en nog wa kleine prutsdingskes van de laatste moment, ge kent da. Uiteindelijk is er een dikke 200 man geweest zaterdag, dus da was wel in orde! Nadien nog alles terug goed zetten voor zondag, nog wa napraten (twas uiteindelijk half 4, slik) en dan bed in.
Zondagmorgen om 7u de wekker om de bain-maries op te zetten en weer in gang te schieten (amai, pikken)
Tegen 13u dikke stress, want de stoverij was bijna op!! bijmaken was geen optie, dan maar bellen naar de kiekenvrouw voor extra volauvent. Gelukkig kon da mens nog agau 16kg uit haar mouw schudden, sjansken!!
Natuurlijk waren er wel wa aant zagen "hoe kan da nu?? Stoverij op om 13u!!" Morja, twas nu zo, niks aan te doen!
Toch hebben we zondag 346 maagjes kunnen vullen, dus alweer waren we blij blij blij! Plus daarbij nog 32 aan huis leveringen!
en dan natuurlijk het leukste van de dag: OPKUIS!
De laaste borstel is om half acht in t kot beland, alles was proper, oef!
En dan natuurlijk huiswaarts en crashen in de zetel! vannacht meer dan 12 uur geslapen, amai, dat deed deugd!

En nu zit ik hier wa te prutsen voor school, binnen 4 weken al examens, en nog gene cursus kunnen opendoen. Gelukkig is het scoutsgebeuren ies rustiger de komende weken.

Doet da daar nog goe! we hebben veel op u gepeisd vantweekend (vooral aan hoeveel sjans de ge hebt da ge daar zit en niet moest werken ;))

Gralek dikke bees en knuffel,

Zwannelies

Gepost door: zwannelies | 19-11-07

De commentaren zijn gesloten.