30-10-07

week 10

 

Miércoles 24-10-07

Om 9 u aerobicken samen met Paula. Smiddags maken we tortilla de papas. Ik ontvang een brief van mama en papa en co. In de namiddag ga ik met Merel naar de Sarandi street en we gaan op zoek naar een t shirt voor de scouts maar alles is gesloten dus dan maar wat op de plaza hangen en een ijsje eten.. Dan Spaanse les. Naar school en na school wat tv kijken. 

Jueves 25-10-07

Ik ga om vlees we maken milanesas. In de namiddag ga ik met Alicia naar plaza artigas en we gaan dan samen met Merel ‘shoppen’.. We kopen de t shirt voor de scouts een witte.. dat is zo afgesproken.. ik vind het niet echt een super kleur maar ja..  Alicia is in de wolken van een rokje, maar zoals ik al verteld had is zij heel arm.. Ze kan het niet betalen en het kost amper 10€.. Dat is echt raar, ik heb gewoon nog nooit echt meegemaakt dat ik iets niet kan hebben omdat ik er geen geld voor heb, echt een sort van shoque. Nadien gaan we naar de bib en ik verzamel wat informatie over brazilie, chillie, argentinie en Uruguay.. Tis echt SUPER warm! Dan naar school, waar we een vergadering hebben met de directrice omdat het schooljaar afgelopen is maar het is helemaal geen vergadering het is een groot feest alle ouders van de 6es zijn er fotos worden getoont van toen iedereen klein was, ook ik kom op het grote scherm. Nadien wordt iedereen bedankt k ga ook op het podium staan en bedank mijn familie Da Silva Duarte omdat ik bij hun mag wonen.. En nadien ist FEEST … Viernes 26-10-07Het is al pokkeheet om 8 u smorgens. De voormiddag gaat snel voorbij met al die rituele dingen zoals naar twinkelke gaan.. we maken een sort van vanalles klaar. Na de middag naar de spaanse les en nadien school, we hebben buiten les want het is te warm!Savonds ga ik naar een verjaardagsfeestje van een meisje van de scouts, twas wel nog leuk Spice Girls en Britney muziek is hier echt in, Merel en ik lachen ons wel rot..Rond 12 uur zijn we het daar wel wa beu en gaan we naar Sarandi Pizza eten en wijn drinken.. Ron 3.00 Worden we ook wat moe. Merel blijft bij mij slapen… 

Sabado 27-10-07

Opstaan blabla, afwassen.. eten en we hebben afgesproken met enkele meisjes van de scouts om koekjes te verkopen om ons kamp te fanancieren..maar daarvoor gaan ik en Merel nog wat op het Plaza Artigas citen dat is echt onze plaza, dicht bij alles en gezellig.. Een ijsje is ook weer van de partij. En dan koekjes verkopen, AMAI dat verkoopt heel vlot!! Na 10 minuten zijn al mijn pakken verkocht, tzijn dan ook echt lekkere koekjes!! Dan naar huis waar ik niet echt nog iets speciaal doe.. 

Domingo 28-10-07

Kslaap heel slecht ga niet naar de scouts en slaap dan uiteindelijk tot 12u. Ik voel het al meteen een leuke dag wordt het niet echt. Ik doe niet veel specials vandaag!Oh jawel ik maak Belgische Boterkoekjes en ze vinden ze hier heel lekker! 

Lunes 29-10-07

Slecht weer, als het hier sochtens regent dan mag je er zeker van zijn dat het voor de hele dag is! Pffff In de namiddag spaanse les en nadien ga ik met Merel een capuchino drinken.. mmm nog wat praten en dan naar huis met de taxi want he regent nog steeds kei hard, mijn straat staat onder water. Ik ga niet naar school want Chabely is al vertrokken met een paraplu dus ik heb er geen en echt veel doen we toch niet meer op school want het zijn de laatste dagen.. Ik kijk wat films samen met John.. Martes 30-10-07Wat verlang ik naar goed weer en de ECHTE vakantie! Binnen 2 weken Buenos Aires WOOOW daar kijk ik echt naar uit. Ik maak vandaag samen Sopa de verdures (groenten soep) met mijn gastmoeder, mm echt lekker. Terwijl ik hier alles zit te typen kijkt mijn broertjes John naar Rambo.

18:20 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-07

week 9 denkik

Martes 16-10-07

Na tcyber ging ik naar huis en dan naar Pamela waar ze het haar van Chabely gaat stylen.. Er werd net een pakje afgeleverd aan het huis van Pamea en ik vraag aan de man of het mogelijk is dat pakjes verloren gaan, want dat mijn ouders al een tijdje eentje opgestuurd hebben. Hij vraagt waar ik won ik vertel het. Ik heb een pakje voor jou zegt hij uit Belgie!!! Ik was zo blij! Chocolade en speculoos, washandjes want dat bestaat hier niet en nog wat brieven!! Ik maak het meteen open deel de chocolade en lees de brieven. Dan naar school, ik neem wat chocolade mee en deel het uit, iedereen vind het lekker!! Na school naar huis..  

Miercoles 17-10-07

Woensdag envelopjes dag  ik open eentje, een zweedskruiswoordraadsel.Mijn gastzus moet de hele dag aan een project werken vor school samen met 2 andere uit de klas. We maken een slaatje. Na het eten ga ik naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel naar Plaza Artigas want ik heb echt het gevoel dat het fout zit met Chabely, mijn gastzus. Ze doet echt heel bot en ongeintresseerd in mij.. Ik praat erover met Merel en ben er wat ten einde raad over, tis toch wel je gastzus he. We besluiten ons niet te veel meer aan te trekken van de familie.. Dat klinkt grof maar zo is het ook weer niet he, ik moet gewoon beginnen leven zoelas in Belgie ookal ben ik aan de andere kant van de wereld.. Ik moet niet steeds vragen mag ik even daarheen en ik ga even dat doen… Deze dingen bedoel ik, GEWOON DOEN!! Dan naar school, daar geeft Chabely mij een briefje en daar staat op dat ze blij is dat ze mijn zus, soms gaat het minder maar het is allemaal ok. Vorig jaar had zij een vriendin Flore uit Belgie die hier ook was meyt YFU en ze zei dat vriendin zijn makkelijker is dan zus. Natuurlijk!!!Bon het is dus allemaal al beter ik ben blij!Na school naar de scouts, we krijgen 10 zakken koekjes mee om te verkopen en na de scouts ga ik bij Merel slapen. 
Jueves 18-10-07
We staan op eten Yoghurt en cornflakes mm lang geleden.We gaan even op het internet en het is al snel middag eten en afwassen. Ik ben n og steeds bij Merel in de namiddag gaan we naar Sarandi en praten daar wat met een zak koekjes van de scouts bij ons..Rond 16 uur gaat Merel naar school en ik naar huis neem gauw een douchke want tis ne warmen dag!! En dan naar school. We hebben 2 uur vroeger gedaan en als ik thuiskom heft mijn gastvader mijn fiets naar de fietsemaker gebracht.. Dat vind ik echt super, het is toch een teken dat hij iets voor mij over heft. Eigelijk is mijn gastvader nog het meest geintresseerd in mij en Belgie enzo.!!Jammer dat hij niet zo veel thuis is.. 

Viernes 19-10-07

Chabely werkt weer de hele dag voor school. Vandaag maken we overheerlijke pizza.. mm super lekker. Ik schrijf een hele lange brief naar mijn huisje in Meldert. Dan ga ik naar de bank en dan naar spaanse les. Na de les gaan we samen met Gladis, de lerares, onze reis naar Buenos Aires gaan betalen. Die is 11 nov maar moeten we nu al betalen. En nadien naar school. We hebben klasfoto.. TOF . Savonds blijven we gewoon thuis want ik ben nogal moe en het regent een beetje. 
Sabado 20-10-07
Een saaie dag ik help in de voormiddag met kuisen want dat moet hier ook gebeuren. Het regent de hele dag ik kijk wat tv slaap want want ik ben moe kijk spider man 3 met mijn gastbroertje John… En voor de rest niet veel intressants vandaag sorry    

Domingo 21-10-07

Smorgens om 9uur ga ik naar de scouts waar we eerst wel 1.5 uur niets doen en dan praten we over hoe we ons KOT gaan inrichten. We gaan ook een T shirt maken.. Fijn fijn. De scouts is hier hetzelfde maar toch anders. Ik verkies de MELDERTSE scouts nog steeds op de eerste plaats maar tis hier best ok. Ik kijk wel enorm uit naar het kamp dat we hier gaan doen. Om 12 uur ga ik naar huis en we eten allen samen in het huis van de grootmoeder. Vlees groentes brood.. daarna zitten we wat buiten int zonnetje en de gastouders doen hun siesta. Savonds ga ik mathe drinken bij Alicia. Echt gezellig samen met nog wat andere mensen gewoon wat buiten zitten genieten praten en mathe drinken. Ik moet hier drinkend zo een mathe ding aanschaffen. Das echt lekker.Rond middernacht ga ik naar huis en slapen. 
Lunes 22-10-07
Ik ontvang een brief van mijn Tante Elly. Echt leuk!! Ik schrijf meteen eentje terug. We maken een salade met rijst en patatjes. Aangeien de sosissen die we gemaakt hebben er maar vies uitzien eten we ze niet op (niemand) dan maar hotdog worsten in de plaats..Naar de spaanse les en na de spaanse les ga ik de brieven voor mijn huisje in meldert en mijn tante posten!Nadien naar school en na school ga ik naar het huis van Alicia. We maken pastel de papas met kip. MMM super lekker. Er zijn nog enkele anderen die komen eten en zij hebben het dessertje gemaakt. We kijken Borat die film bestaat hier maar kent niemand. Ze vinden hem echt goed. Ook mijn gastmoeder is er weg van, dat had ik niet verwacht!! Rond 00.00 uur ga ik naar huis en slapen.  

Miércoles 23-10-07

Vandaag maken we spaghetti op zn uruguayaans en een lekkere taart. Als ik aant afwassen ben krijg ik onverwachts telefoon van mama Linda. Ik ben wat geschrokken maar ben wel blij. Ze verteld mij dat Louna gestereliseerd is maar dat alles goed verloopt. Ik hoop het!! Dan typ ik dit verslag hier en doe de afwas samen met mijn gastmoeder. En dan ga ik naar t cyber café.

 

18:41 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-07

week 9 ...?

Miercoles 10-10-07

Normaal zou ik deze ochtend gaan joggen maar slecht weer en uruguayaanse gewoontes zorgen ervoor dat ik toch weer niet ga en in mijn bed blijf liggen. Envelopje openmaken..Ik kook samen met mijn moeder, albóndigas. Na het eten ga ik naar de spaanse les. Als ik terug kom ligt mijn gastmoeder in haar bed samen met Pamela een vriendin van Chabely en mij.. Kan je je dat voorstellen in Belgie.. Bon dan naar school en om 20.00 komt Juan Diego mij halen aan school met de fiets om dan samen naar de scouts te rijden. Scouts is hier ook op woensdagavond. We praten over de kas wat we gaan doen met het geld of we nog een kas activiteit kunnen doen.. Ik stel carwash voor maar dat is hier precies iets heel raar. We gaan dan maar koekjes verkopen zondag. Ben heel blij dat die scouts goed gaat! Alle nadien naar huis. 

Jueves 11-10-07

Geen spaanse les vandaag ik ga met Merel wat gaan drinken in de enige taverne hier in de stad. Voor de rest vandaag niets specials. 

Viernes 12-10-07

REGEN REGEN REGEN..Vannavond vertrekken we naar Montevideo met school. Merel mag ook mee ookal zit ze niet op mijn school. Die schoolreis is hier totaal niet voorbereid. De ouders moeten gewoon een schriftelijk bewijs geven. Een plannetje wat we dit weekend daar gaan doen krijgen we niet. Goed voorbereid lijkt het niet echt maar ik wil absoluut mee!! Savonds rond 23 u komt mijn andere zus Yessica thuis van Montevideo. Ze blijft tot maandag dus ik zal haar wel dan nog zien. Om 00.30 vertrekken we naar Montevideo met de bus, 6.30 uu rijden.. Hupekee!! Sabado 13-10-07WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW Montevideo is een droom stad!! ALLES hebben ze hier, zon zee strand studenten winkels MC donalds…..Als we onze valies ergens afgezet hebben rond 7 uur smorgens gaan we wat wandelen in de stad. Merel en ik lopen al een MC Donalds binnen om een cupuchino, mm. We wandelen rond in de haven van MontevideoRond 10.30 uur beginnen we museums in en uit te wandelen. Die leerlingen zijn hier echt niet geintresseerd, zelfs de leerkrachten zetten zich gewoon neer en kijken niet rond.. Echt raar. Smiddag eten we ergens waar de school geregeld had, tong net pasta, bwek. Nadien weer museums in de namiddag gaan we wat op een plein zitten daar hebben we veel fun en we bezoeken een operazaal. Savonds kijken we naar een toneel. Dan naar de plaats waar we slapen, een leger verblijf. We slapen in een slaapzaal. Rosalia een meisje van mijn klas doet echt stom tegen mij ze denkt dat ik een baby ben en het ergste van allemaal is ze heft haar mama meegenomen op schoolreid omdat ze er niet zonder kan!! ONGELOFELIJK. Bon dan gaan we slapen.. Domingo 14-10-07Opstaan opt gemak rond 7.30 en ons kabaske maken want vannavond gaan we terug naar Rivera. Ontbijten met de soldaten, wat een stoere binken.. Nadien rijden we rond in de rijke buurt met de bus om naar de architectuur te kijken. De huizen waren zoals de huizen in Belgie, maar dat hadden we al lang niet meer gezien.. amai. Nadien gaan we naar het strand echt mooi, we gaan ook nar een of ander paleis en nog museums bekijken. In de namiddag gaan we naar een kermis. Ik zit daar op een atractie zoiets als de Wild Mouse ma veel saaier en verroester.. Rond 8 uur gaan we naar een shopping center waar we eten mogen kopen voor deze avond en wij gaan weer naar de MC do. Jam jam. Nadien op de bus richting Rivera opnieuw. Om 3 uur snachts komen we aan we nemen de taxi naar mijn huis Merel blijft hier slapen en gaat smorgens naar haar huis. Raar he in Belgie zou iedereen zijn kinderen komen afhalen. Ach ja andere cultuur. 

Lunes 15-10-07

2 maand van huis weg wat gaat het snel ookal is het soms wat saai hier.Smorgens gaat Merel naar huis. Rond 11 u ga ik met Chabely naar de kerk we gaan er Hotdogs eten. Alle kideren waren aant voetbalen op het pleintje van de kerk. De kerk is hier gelijk scouts maar dan saai..hehe.Spaanse les en nadien ga ik met Merel en Karin iets gaan dirnken. We hebben geen school vandaag. Als ik terug thuis ben zitten er een hele hoop meisjes want Yessica vertrekt weer naar Montevideo om te studeren. Er worden fotos genomen, pfff. We eten allemaal samen en rond 23u gaat ze naar de bus en vertrekt. Martes 16-10-07

Opstaan en ik tijp dit verslag op de pc . Vandag zal een minder drukke dag worden denkik we zien wel....chau

00:42 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-07

week 7

Miércoles 3-10-07

Vandaag zouden we normal smorgens aerobiccen maar ken je uruguay al wat.. Het komt er niet van.. dus ik kijk wat tv in de ochten en daarna kook ik samen met mijn moeder, het is iets dat al in mijn kookboekje staat dus ik help gewoon wat. Ik ga na het eten met de fiets naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel naar de sarandi street en we eten samen een ijsje, slecht voor het dite maar eentje geeft niet want het is warm en ik ben met de fiets. We schrijven een brief voor een mevrouw in Punta del Este waaar we misschien een weekendje bij gaan logeren, de ouders van Merel in Nederland kennen deze mevrouw. We praten en praten… En dan gaat zij naar school en ik ook. Maar we gaan niet naar dezelfde school, misschien in mart wel want dan is het hier een nieuw schooljaar. Maar dat valt nog af te wachten. 

Jueves 4-10-07

Vandaag komt het er wel van, AEROBICCEN, om 9 uur staat Paula aan de deur en we beginnen vet te verbranden, JAWADDE, zo vermoeiende oefeningen.. Nadien help ik koken met mijn gastmoeder, weer iets lekkers, maar may je niet druk, ze maken hier ook minder lekker eten hoor.. Merel is ziek vandaag en ik moet gaan kijken voor schoenen want morgen heb ik een verjaardagsfeestje, ik ga met Karin en vind er eindelijk, goedkope nog schone.. alle kben content. Ik ga nadien weer naar school en na school tv kijken en dodo ke doen. Viernes 5-10-07Vandaag als ik opsta is mijn moeder al wakker, WONDER BOVEN WONDER! We maken vandaag iets nieuw en iets lekkerrrr. De missionarissen komen eten deze middag dus alles moet tip topo in orde zijn want dat zijn hier precies de goden van het huis.. pfffff Ik had tegen de missionarissen gezegd dat ze geen engels tegen me mochten praten. En zo deden ze. Ik ging nadien met de fiets naar de spaanse les en nadien mee met merel naar abr school en dan naar huis en naar school. Om 7 uur ga ik weg van school want vannavond heb ik een 15e verjaardag, meisjes die 15 worden krijgen hier hun eerste trouwfeest, ze draguen dan een trouwjurk en iedereen is chique gekleed en taart en eten en dansen... echt raar ni echt iets voor mij maar tof om is mee te maken, fotos volgen nog. Na veeeeeel dansen en praten en feesten gingen we om 5 uur naar huis.. en ronken. 

Sábado 6-10-07

Ik sliep tot 11 u IK VOEL MIJ ECHT VRESELIJK VANDAAG. Ik wil naar huis ween, alles bij elkaar ik mis iedereen in Belgie. Tis de eerste keer dat het zo erg is. Ik praat met Chabely erover maar ze begrijpen het hier niet echt. Rond 15 uur ga ik naar Merel ik blijf bij haar slapen gelukkig dat ik naar Merel ging zo was mijn dag toch terug goed gemaakt. We gingen naar de winkel en deden wat vanalles. Savonds keken we naar een film en gingen dan slapen.. deze nacht veranderd het uur van 2 naar 3 uur. 

Domingo 7-10-09

Lang slapen doen we niet vandaag, na een redelijk woelige nacht, want de gastzus van Merel die ook op de kamer lag snurkt kei luid, opstaan. Ik douch me snel en we eten een boterham met muizestrondjes, dat hebben de ouders van merel opgestuurd, die muizestrondjes eh. MMM lekkerrr. Bon dan naar de scouts eh. AMAI echt zaleg, ben echt blij dat dat bestaat, we praten wat en mijn leider Diego is echt nen toffen. Een andere leider is bakker en hij gaat koekjes bakken en die moeten we dan volgende week verkopen. We leggen ook al een weekend vast 4 november gaan we gaan camperen, joepie. Ook op woensdag avond hebben we hier scouts, van 20-22. Maar ik heb dan school en woon veel te ver..Dan ga je toch gewoon naar school tot 20 uur ipv 21 en kom ik je halen met de auto zegt diego.. mijn mond viel open, had ik dat goed verstaan.. JAA.     DIT IS SCOUTS !! Bon dat is dan geregeld. Rond half 12 gaan we naar het huis van Merel waar we BBQen, mmm samen met de ouders van junior, het life van Vicky, de zus van Merel.. pf wat een zin. We gaan nog wat op internet en praten en rond 17 uur komen mijn gast ouders mij halen en thuis doe ik nog wat onintressante dingen en dan dodo.   

Lunes 8-10-07

Ik slaap heel lang want mijn weekend was zwaar, in belgie zijn ze zwaarder maar jullie gaan mij moeten herkweken als ik terug kom hoor!! Bon vandaag eten we soep met pasta… enzo dit is iets van de minder lekkere dingen nadien spaanse les en nadien wandel ik met merel mee naar haar school en praten nog wat enal en ik ga dan naar huis. Wij gaan dan ook maar naar school. Op school niets speciaal.Naar huis tv, dodo. Martes 9-10-07Tis al weer een week geleden da ik op het internet kwam ze dus ik bereid vandaag weer alles voor om op mijn blog hier te vertellen help met koken en afwassen en de dagelijkse dingen, vandaag geen spaanse les maar wel cyber, tot hier toe nog niet echt iets anders specials gebeurd.. XXXX 

19:37 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-07

Week 6 van het grote avontuur

Miércoles 26-09-07

Ik maak vandaag gebakken patatjes, en ze lusten het graag! Mijn gastmoeder maakt het vlees gehakt en nog wa vanalles erbij. Ik ga later op de dag bij Paula een vriendin om mijn fotos op internet te zetten maar de computer van Paula heeft een virus dus het zal voor later zijn. Jullie zullen ondertussen al gemerkt hebben dat hier alles morgen of overmorgen of later gebeurd... alles wordt uitgesteld. Dat is Zuid Amerika, alles opt gemak.. Bon vandaag komen de missionarissen van de VS weer langs en ik babble wat met hun ze hebben ondertussen door dat ik hier niet ben om over God te leren. Naar school waar niets specials gebeurd en dan naar huis en tv kijken slapen. Vandaag ook weer envelopje opengemaakt van de envelopjes doos van Leen en ines het was een rebus en de boodschap was of is ´gaat uit over de hele wereld en verkondig´. 

Jueves 17-09-07

Ik leer vandaag iets overheerlijk klaarmaken, iets met patatten en gehakt..Vandaag hebben we opnieuw spaanse les, de lerares is terug van Montevideo. Ze heft ons een woordenboek meegebracht int spaans en dan de uitleg bij dat word int spaans.. ik vind dat niet echt handig maar ja. Karin Merel en ik hadden ook een cadeautje maar ik was het thuis vergeten tzal voor de volgende keer zijn. Na spaanse les ga ik met Karin naar de sarandi street want ze heft een cadeautje nodig voor haar gastmoeder die zondag jarig is. Bon nadien ga ik naar school en na school naar huis, daar besluiten Chabely en ik dat we een dieet gaan doen. GEEN KOEKEN meer enkel fruit en water en 1 bord wat de pot schaft. We beginnen morgen! Eerst slapen 

 

Viernes 28-09-07

Klaar voor het dieet! Ik eet een appel en drink 2 glazen water.Smiddags maken we een soort pastel van kaas en ballekes in tomatesaus. 1 bord. Bon maar dat dieet is ni echt belangrijk ik doe dat vooral omdat ik niet als 2 anouken wil terug komen want ik doe hier nog steeds niet veel sport, al wil ik daar dringend verandering in brengen maar ja die uruguayaanen…alles op t gemak, morgen, volgende week..Vandaag weer geen spaanse les want de lerares heft bezoek. Mijn zus en ik gaan naar Brazilie om de dvd te kopen van 10 things I hate about you maar ze hebben hem nergens.. Naar huis en naar school en naar huis, Chabely voelt zich niet zo goed dus we blijven deze vrijdag avond thuis. Het uitgaans leven is hier niet zoals in Belgie geef mij maar een goeje scouts fuif in de stal of in de zaal of de patro ofzo.. MMMM hier enkel discos stiekem hoop ik dat de scouts hier toch wel wat organiseerd, ik heb gehoord dat ze vaak gaan camperen enzo dat zou fantastisch zijn ! Maar we zien wel. 

Sabado 29-09-07
Ik help met het eten want vandaag koken we dubbel ook voor morgen want morgen is het zondag en koken ze hier niet. Morgen wordt het tong, jak jak maar er is ook kip voorzien. Vandaag wordt het een slaatje en rijst en een hotdog sossis.
1 BORD en dan water en fruit. In de namiddag gaan we op zoek naar een fiets, we hebben iemand gevonden die eentje heeft later op de dag dus dat gaan we dan zien. Terug naar huis en aniela komt op bezoek we praten wat en ik bereid dit hier voor dat ik int cyber ni te veel moet typen en op mijn gemak mijn mails kan lezen.Vannavond ga ik samen met enkele meisjes van de klas pizza eten en een film kijken.. Ik weet niet goed wat maar ik zal wel zien.. MORGEN SCOUTS!!! Om 9 u smorgens dat is 14 uur bij jullie, ook het uur dat de scouts begint, startdag bij jullie, laat mij zeker weten hoe het was!!! 

Domingo 30-09-07

S´ochtens om 9 uur naar de scouts, AMAI IK ZIE DAT ECHT ZITTEN!!1 dat is hier gratis en ze gaan ook 10 dagen op kamp met tenten enzoo echt leuk!! Ik kan al niet wachten om mijn uruguayaanse scouts das aan mijn scoutshemd te hangen in belgie, hehe. Na de scouts ga ik mee met merel naar huis, en ik blijf bij haar eten, BBQ enkel vlees echt niets anders, kwas er misselijk van. Op de scouts hadden we nog niet veel gedaan want de pioneers, de groep van onze leeftijd had in de namiddag scouts en dan belden de ouders van Merel en ik was dan opnieuw thuis en wou mijn ouders daarmee niet lasting vallen dus start ik volgende week, maar weet nu alvast dat dat goed zit die scouts hier!! Merel komt nadat haar ouders gebeld hebben bij mij thuis en we gaan met mijn gastgezin naar het meer hier in Rivera, iets gelijk den Donk echt mooi nadien gaan we naar iets van mijn school met optredens enzo, dit was echt een leuke dag !! Rond 11 uur gaan we naar huis en kruip ik in mijn bedje.

Lunes 1-10-07

Jawadde al oktober, soms gaat de tijd snel en soms kruipt hij.. vandaag maakt mijn gastmoeder me om 5u wakker om te vragen of ik mijn wkeker wil zetten voor Chabely dat om 8u john naar school moet brangen want mijn gastmoeder gaat mee met mijn gastvader gaan werken. Deze middag eten we iets heel simple, pasta met biefstukje en veel water. Vandaag koop ik eindelijk mijn fiets, een zwarte mountainbike. Fietsen zie je hier echt niet veel meer motos of te voet voor de jongeren. Terwijl in Belgie iedereen uitgaat met de fiets of naar school gaat met de fiets… hier niet, niet vele jongeren hebben een fiets. Vandaag spaanse les, we geven het cadeautje aan Glasys onze lerares, een sjaal ze is heel blij. Na de spaanse les wandel ik mee met Merel naar haar school, ze vraagt me of ik deze zomer met haar naar Punta Del Este  wil gaan, DE badplaats van Uruguay haar ouders van Holland kennen daar een mevrouw en we mogen daar dan bij logeren. Natuurlijk wil ik dat maar dat moeten we allemaal nog bekijken. Ik ben wel heel blij dat ik merel heb, dan verleer ik mijn Nederland toch niet, ik hoop alleen dat het niet in Hollands veranderd, hehe grapje. Nee Merel is echt een leuke en we zijn wat hetzelfde. Ik wandel dan naar huis en ga naar school en na school naar huis… en tv en in mijn beddeke. ZZZzzzzZZzz 

Martes 2-10-09

Ik maak samen met mijn gastmoeder iets OVERHEERLIJKS klaar,, echt lekker. Het neemt zowat de hele voormiddag in beslag. Terwijl Chabely en Paula in mijn kamer aan een sort aerobic doen kook ik dan maar. Maar vanaf morgen doe ik mee want dan beginnen we om half 9 te aerobiccen en daarna koken. Tot hier toe sliep ik echt elke dag bijna tot 10 uur, en geloof het of niet dat steekt mij echt tegen, je hebt het gevoel op de duur dat je niets aan je dag hebt, dus nu komt daar verandering in!! Na het eten typ ik mijn verslag dat jij nu aan het lezen bent en kijk wat tv. Strax ga ik met Chabely naar brazilie om een cd te kopen die ze graag wil hebben. En daarna ga ik hopelijk eindelijk nog eens naart cybercafe. Ik kijk er wel tegenop om daar altijd naartoe te gaan internet thuis is toch een luxe, dan moet je dat allemaal zo niet plannen en kan je dat eens op je gemak doen. Maar ik ga het hierbij late. ZEG MIJ EENS HOE HET DAAR GAAT…

20:22 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |