17-10-07

week 9 ...?

Miercoles 10-10-07

Normaal zou ik deze ochtend gaan joggen maar slecht weer en uruguayaanse gewoontes zorgen ervoor dat ik toch weer niet ga en in mijn bed blijf liggen. Envelopje openmaken..Ik kook samen met mijn moeder, albóndigas. Na het eten ga ik naar de spaanse les. Als ik terug kom ligt mijn gastmoeder in haar bed samen met Pamela een vriendin van Chabely en mij.. Kan je je dat voorstellen in Belgie.. Bon dan naar school en om 20.00 komt Juan Diego mij halen aan school met de fiets om dan samen naar de scouts te rijden. Scouts is hier ook op woensdagavond. We praten over de kas wat we gaan doen met het geld of we nog een kas activiteit kunnen doen.. Ik stel carwash voor maar dat is hier precies iets heel raar. We gaan dan maar koekjes verkopen zondag. Ben heel blij dat die scouts goed gaat! Alle nadien naar huis. 

Jueves 11-10-07

Geen spaanse les vandaag ik ga met Merel wat gaan drinken in de enige taverne hier in de stad. Voor de rest vandaag niets specials. 

Viernes 12-10-07

REGEN REGEN REGEN..Vannavond vertrekken we naar Montevideo met school. Merel mag ook mee ookal zit ze niet op mijn school. Die schoolreis is hier totaal niet voorbereid. De ouders moeten gewoon een schriftelijk bewijs geven. Een plannetje wat we dit weekend daar gaan doen krijgen we niet. Goed voorbereid lijkt het niet echt maar ik wil absoluut mee!! Savonds rond 23 u komt mijn andere zus Yessica thuis van Montevideo. Ze blijft tot maandag dus ik zal haar wel dan nog zien. Om 00.30 vertrekken we naar Montevideo met de bus, 6.30 uu rijden.. Hupekee!! Sabado 13-10-07WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW Montevideo is een droom stad!! ALLES hebben ze hier, zon zee strand studenten winkels MC donalds…..Als we onze valies ergens afgezet hebben rond 7 uur smorgens gaan we wat wandelen in de stad. Merel en ik lopen al een MC Donalds binnen om een cupuchino, mm. We wandelen rond in de haven van MontevideoRond 10.30 uur beginnen we museums in en uit te wandelen. Die leerlingen zijn hier echt niet geintresseerd, zelfs de leerkrachten zetten zich gewoon neer en kijken niet rond.. Echt raar. Smiddag eten we ergens waar de school geregeld had, tong net pasta, bwek. Nadien weer museums in de namiddag gaan we wat op een plein zitten daar hebben we veel fun en we bezoeken een operazaal. Savonds kijken we naar een toneel. Dan naar de plaats waar we slapen, een leger verblijf. We slapen in een slaapzaal. Rosalia een meisje van mijn klas doet echt stom tegen mij ze denkt dat ik een baby ben en het ergste van allemaal is ze heft haar mama meegenomen op schoolreid omdat ze er niet zonder kan!! ONGELOFELIJK. Bon dan gaan we slapen.. Domingo 14-10-07Opstaan opt gemak rond 7.30 en ons kabaske maken want vannavond gaan we terug naar Rivera. Ontbijten met de soldaten, wat een stoere binken.. Nadien rijden we rond in de rijke buurt met de bus om naar de architectuur te kijken. De huizen waren zoals de huizen in Belgie, maar dat hadden we al lang niet meer gezien.. amai. Nadien gaan we naar het strand echt mooi, we gaan ook nar een of ander paleis en nog museums bekijken. In de namiddag gaan we naar een kermis. Ik zit daar op een atractie zoiets als de Wild Mouse ma veel saaier en verroester.. Rond 8 uur gaan we naar een shopping center waar we eten mogen kopen voor deze avond en wij gaan weer naar de MC do. Jam jam. Nadien op de bus richting Rivera opnieuw. Om 3 uur snachts komen we aan we nemen de taxi naar mijn huis Merel blijft hier slapen en gaat smorgens naar haar huis. Raar he in Belgie zou iedereen zijn kinderen komen afhalen. Ach ja andere cultuur. 

Lunes 15-10-07

2 maand van huis weg wat gaat het snel ookal is het soms wat saai hier.Smorgens gaat Merel naar huis. Rond 11 u ga ik met Chabely naar de kerk we gaan er Hotdogs eten. Alle kideren waren aant voetbalen op het pleintje van de kerk. De kerk is hier gelijk scouts maar dan saai..hehe.Spaanse les en nadien ga ik met Merel en Karin iets gaan dirnken. We hebben geen school vandaag. Als ik terug thuis ben zitten er een hele hoop meisjes want Yessica vertrekt weer naar Montevideo om te studeren. Er worden fotos genomen, pfff. We eten allemaal samen en rond 23u gaat ze naar de bus en vertrekt. Martes 16-10-07

Opstaan en ik tijp dit verslag op de pc . Vandag zal een minder drukke dag worden denkik we zien wel....chau

00:42 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.