02-10-07

Week 6 van het grote avontuur

Miércoles 26-09-07

Ik maak vandaag gebakken patatjes, en ze lusten het graag! Mijn gastmoeder maakt het vlees gehakt en nog wa vanalles erbij. Ik ga later op de dag bij Paula een vriendin om mijn fotos op internet te zetten maar de computer van Paula heeft een virus dus het zal voor later zijn. Jullie zullen ondertussen al gemerkt hebben dat hier alles morgen of overmorgen of later gebeurd... alles wordt uitgesteld. Dat is Zuid Amerika, alles opt gemak.. Bon vandaag komen de missionarissen van de VS weer langs en ik babble wat met hun ze hebben ondertussen door dat ik hier niet ben om over God te leren. Naar school waar niets specials gebeurd en dan naar huis en tv kijken slapen. Vandaag ook weer envelopje opengemaakt van de envelopjes doos van Leen en ines het was een rebus en de boodschap was of is ´gaat uit over de hele wereld en verkondig´. 

Jueves 17-09-07

Ik leer vandaag iets overheerlijk klaarmaken, iets met patatten en gehakt..Vandaag hebben we opnieuw spaanse les, de lerares is terug van Montevideo. Ze heft ons een woordenboek meegebracht int spaans en dan de uitleg bij dat word int spaans.. ik vind dat niet echt handig maar ja. Karin Merel en ik hadden ook een cadeautje maar ik was het thuis vergeten tzal voor de volgende keer zijn. Na spaanse les ga ik met Karin naar de sarandi street want ze heft een cadeautje nodig voor haar gastmoeder die zondag jarig is. Bon nadien ga ik naar school en na school naar huis, daar besluiten Chabely en ik dat we een dieet gaan doen. GEEN KOEKEN meer enkel fruit en water en 1 bord wat de pot schaft. We beginnen morgen! Eerst slapen 

 

Viernes 28-09-07

Klaar voor het dieet! Ik eet een appel en drink 2 glazen water.Smiddags maken we een soort pastel van kaas en ballekes in tomatesaus. 1 bord. Bon maar dat dieet is ni echt belangrijk ik doe dat vooral omdat ik niet als 2 anouken wil terug komen want ik doe hier nog steeds niet veel sport, al wil ik daar dringend verandering in brengen maar ja die uruguayaanen…alles op t gemak, morgen, volgende week..Vandaag weer geen spaanse les want de lerares heft bezoek. Mijn zus en ik gaan naar Brazilie om de dvd te kopen van 10 things I hate about you maar ze hebben hem nergens.. Naar huis en naar school en naar huis, Chabely voelt zich niet zo goed dus we blijven deze vrijdag avond thuis. Het uitgaans leven is hier niet zoals in Belgie geef mij maar een goeje scouts fuif in de stal of in de zaal of de patro ofzo.. MMMM hier enkel discos stiekem hoop ik dat de scouts hier toch wel wat organiseerd, ik heb gehoord dat ze vaak gaan camperen enzo dat zou fantastisch zijn ! Maar we zien wel. 

Sabado 29-09-07
Ik help met het eten want vandaag koken we dubbel ook voor morgen want morgen is het zondag en koken ze hier niet. Morgen wordt het tong, jak jak maar er is ook kip voorzien. Vandaag wordt het een slaatje en rijst en een hotdog sossis.
1 BORD en dan water en fruit. In de namiddag gaan we op zoek naar een fiets, we hebben iemand gevonden die eentje heeft later op de dag dus dat gaan we dan zien. Terug naar huis en aniela komt op bezoek we praten wat en ik bereid dit hier voor dat ik int cyber ni te veel moet typen en op mijn gemak mijn mails kan lezen.Vannavond ga ik samen met enkele meisjes van de klas pizza eten en een film kijken.. Ik weet niet goed wat maar ik zal wel zien.. MORGEN SCOUTS!!! Om 9 u smorgens dat is 14 uur bij jullie, ook het uur dat de scouts begint, startdag bij jullie, laat mij zeker weten hoe het was!!! 

Domingo 30-09-07

S´ochtens om 9 uur naar de scouts, AMAI IK ZIE DAT ECHT ZITTEN!!1 dat is hier gratis en ze gaan ook 10 dagen op kamp met tenten enzoo echt leuk!! Ik kan al niet wachten om mijn uruguayaanse scouts das aan mijn scoutshemd te hangen in belgie, hehe. Na de scouts ga ik mee met merel naar huis, en ik blijf bij haar eten, BBQ enkel vlees echt niets anders, kwas er misselijk van. Op de scouts hadden we nog niet veel gedaan want de pioneers, de groep van onze leeftijd had in de namiddag scouts en dan belden de ouders van Merel en ik was dan opnieuw thuis en wou mijn ouders daarmee niet lasting vallen dus start ik volgende week, maar weet nu alvast dat dat goed zit die scouts hier!! Merel komt nadat haar ouders gebeld hebben bij mij thuis en we gaan met mijn gastgezin naar het meer hier in Rivera, iets gelijk den Donk echt mooi nadien gaan we naar iets van mijn school met optredens enzo, dit was echt een leuke dag !! Rond 11 uur gaan we naar huis en kruip ik in mijn bedje.

Lunes 1-10-07

Jawadde al oktober, soms gaat de tijd snel en soms kruipt hij.. vandaag maakt mijn gastmoeder me om 5u wakker om te vragen of ik mijn wkeker wil zetten voor Chabely dat om 8u john naar school moet brangen want mijn gastmoeder gaat mee met mijn gastvader gaan werken. Deze middag eten we iets heel simple, pasta met biefstukje en veel water. Vandaag koop ik eindelijk mijn fiets, een zwarte mountainbike. Fietsen zie je hier echt niet veel meer motos of te voet voor de jongeren. Terwijl in Belgie iedereen uitgaat met de fiets of naar school gaat met de fiets… hier niet, niet vele jongeren hebben een fiets. Vandaag spaanse les, we geven het cadeautje aan Glasys onze lerares, een sjaal ze is heel blij. Na de spaanse les wandel ik mee met Merel naar haar school, ze vraagt me of ik deze zomer met haar naar Punta Del Este  wil gaan, DE badplaats van Uruguay haar ouders van Holland kennen daar een mevrouw en we mogen daar dan bij logeren. Natuurlijk wil ik dat maar dat moeten we allemaal nog bekijken. Ik ben wel heel blij dat ik merel heb, dan verleer ik mijn Nederland toch niet, ik hoop alleen dat het niet in Hollands veranderd, hehe grapje. Nee Merel is echt een leuke en we zijn wat hetzelfde. Ik wandel dan naar huis en ga naar school en na school naar huis… en tv en in mijn beddeke. ZZZzzzzZZzz 

Martes 2-10-09

Ik maak samen met mijn gastmoeder iets OVERHEERLIJKS klaar,, echt lekker. Het neemt zowat de hele voormiddag in beslag. Terwijl Chabely en Paula in mijn kamer aan een sort aerobic doen kook ik dan maar. Maar vanaf morgen doe ik mee want dan beginnen we om half 9 te aerobiccen en daarna koken. Tot hier toe sliep ik echt elke dag bijna tot 10 uur, en geloof het of niet dat steekt mij echt tegen, je hebt het gevoel op de duur dat je niets aan je dag hebt, dus nu komt daar verandering in!! Na het eten typ ik mijn verslag dat jij nu aan het lezen bent en kijk wat tv. Strax ga ik met Chabely naar brazilie om een cd te kopen die ze graag wil hebben. En daarna ga ik hopelijk eindelijk nog eens naart cybercafe. Ik kijk er wel tegenop om daar altijd naartoe te gaan internet thuis is toch een luxe, dan moet je dat allemaal zo niet plannen en kan je dat eens op je gemak doen. Maar ik ga het hierbij late. ZEG MIJ EENS HOE HET DAAR GAAT…

20:22 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hej

ik ga straks alles lezen. Ik hoop dat ginder alles nog altijd vlot verloop. Hier anders wel.
20 oktober gaan we verhuizen. Ik zal eens een aantal foto's maken en opsturen...
Ook van Stien.
Voor de rest denk ik alles normaal. Behalve dat de roddelmolen in MEldert weeral perfect werkt... Katrijn zou een auto gekocht hebben op kosten van de scouts, en de familie Lelie op kosten van de FLOS... Kwestie dat er nu twee verenigingen zonder geld...

Soit, het is erg wat er allemaal gezegd wordt.

Groetjes uit het zonnige Meldert.

Annelies

Gepost door: annelies | 04-10-07

Hey Anouk,

Ben net alles eens beginnen doorlezen en 't ziet er daar wel super uit, blijkbaar wordt er serieus wat gegeten. Al terug naar de scouts geweest ondertussen? Voor de rest niet veel speciaal hier, we hebben wel eindelijk mooi weer!

Geniet er daar nog van!
Groetjes uit Meldert
Katrijnx

Gepost door: Katrijn | 07-10-07

De commentaren zijn gesloten.