25-09-07

weekverslag

zondag avond 17-09-07.
S avonds is er iets te doen op het internationaal plaza, merel  gaat ook met haar gastzus. Ts een sort folk feest er wordt veel gedanst en geapplaudiseerd. Dit was een leuke avond
 Maandag help ik met de pap fritas te maken. Soms verlang iktoch wel naar een belgisch pakje frieten hoor. Terwijl ik naar de spaanse les ga brengt Chabely mijn brief naar het postkantoor. Savonds kijken we naar een dvd  van een concert van een super geode groep die int spans zingen. Ik zet dan de ondertiteling in engels en dan begrijp ik wat ze zingen, dat is een geode oefening.  


Dinsdag 18-09-07
maak ik tortillas de papas, super lekker.

Als ik terug kom zal ik nogal eens cuneen koken. In de namiddag gaik bij een vriendin pamela we maken samen chocolade lekstokken. Ze verkoopt die dan in school enzo om wat zakgeld te verdienen. Daar zouden wij nooit aan denken, ik kan mij ook niet inbeelden dat er iemand in belgie op school rondkomt met zelfgemaakte dingen om dan wat zakgeld te verdienen. Voor de 100 dagen ofzo ja, maar dat kennen ze hier ni, ze gaan misschien nog geen 100 dagen naar school. Jawel maar ja.. 

Woensdag 19-09-07
We gaan om een t’shirt een geschenkje voor rosalia voor haar verjaardag die is vrijdag. Twordt een roze t shirt voor ROSAlia. Roos hier is echt populair bij de meisjes. Ik draag deze kleur toch liever niet. Ik maak deze middag milanessas. Geen spaanse les voor een tijdje want de lerares is naar Montevideo, ze is oma geworden van Martine. 

Donderdag 20-09-07Geen school en geen spaanse les. Er is weer een parade in de sarandi street. Meer dan 8000 paarden en ruiters paraderen door de straten van brazilie en Uruguay. Doordat ik vandaag tot 1.00 naar de parade was hielp ik niet met het koken. We eten rijst en vlees. In de namiddag heb ik afgesproken met Karin en Merel, we gaan een ijsje gaan eten, ik neem LEMON, ananas, en appel.. mmm daarna geen we is naar de winkels kijken en we kopen een cadeautje voor onze lerares van spans om haar te bedanken en omdat ze oma is geworden, maar we krijgen nog spaanse les eh, tis nog ni gedaan.. Ik ga daarna dan even mee naar het huis van Merel, dat zo ver van mijn huis is en daarna ga ik naar huis. Ik heb voor mijn gastbroertje John een dvd gekocht met 3 films op, peter pan, bambi en aladin. Ik MOET met hem meekijken naar peter pan en bambi, ik versta er wel niets van want het is in portugees..maar ja ik weet ongeveer wat ze zeggen.. 

Vrijdag 21-09-07
Chabely gaat vandaag hele dag met haar papa gaan werken, we hebben weer geen school en geen spaanse les. Ik maak canelones ook iets lekker. Ze eten hier wel super veel eieren. Ik kijk naar Atlantis met John en nadien schrijf ik wat in mijn dagboek. Savonds gaan we naar het huis van Rosalia want ze verjaard vandaag. Heel haar familie is daar. Dat is hier iets anders dan een 18e verjaardag bij ons. Elk om de beurt op de foto met Rosalia bij de tart. We praten nog wat en eten lekkere taart en rond 12.00 naar huis en beddeke in. 

Zaterdag 22-09
Vandaag is Kicki in Rivera, zij woont in Artigas met haar gastfamilie maar is hier nu samen met haar gezin. Er is iets te doen waar haar gastmoeder naartoe kwam, ik ga daar ook naartoe en praat daar met kicki, nadien gaan we naar de sarandi street en naar brazilie. Als kicki terug naar huis gaat ga ik ook naar huis.

Zondag 23-09-07
Scouts is wegens meerdere redenen uitgesteld, en om het op zn uruguayaans te zeggen, tzal voor volgende week zijn. Ik ga een saaie dag tegemoet want Chabely moet studeren en het regent de hele dag, ik doe eigelijk niets anders dan tv kijkn. Op zondag wordt er hier ook niet gekookt maar om friet of iets anders gegaan. Smorgens gaat iedereen wel naar de kerk, ik niet, maar voor de rest van de dag liggen ze in hun bed ofzo, dat vnd ik niet zo leuk. Maar als het beter weer wordt en ik een fiets heb ben ik vrijer en kan ik dan iets doen wat ik leuk vind. Maar tot hier toe regent het elke zondag. Naartschijnt is hier in rivera een mooi park met een meertje, maar dat is er nog niet van gekomen om tot daar te gaan. 

Maandag  24-09-07

Om 10.00 heb ik telefoon van mama en papa uit belgie.
Nadien begin ik groenten te snijden, mijn gastmoeder ligt nog in bed, eigelijk ist een beetje een luie en gemakzuchtige maar wel een lieve dus, ik kan er wel mee leven.... voor een jaartje.

Vandaag gaan ik en Chabely om de t shirt van de klas die eindelijk klaar is. Ik vind hem best mooi, hij is zwart en je zal hem wel nog op foto zien alle namen van de klas staan op de achterkant. We eten beefstuk, ei, groenten, reist… Alecia is hier ondertussen ook om naar de geschiedenis klas te gaan met chbely maar ze gaan uiteindelijk niet omdat het test is… we maken dan maar een chocolade tart, en ik noteer nog steeds alles in mijn eigen kookboekje. Daarna op eten jam jam samen met een warme tas chocomelk. Mmmm. Alle rond 16.30 naar school en savonds tv kijken en bedje in.
 

Dinsdag 25-09-07

tis schoon weer vandaag en ik heb he gevonden ik schrijf thuis alles op de pc en zet dat dan op mijn usb en int cyber is da dan gewoon kopieeren.. haha ik ben zo slim.Ja ik  zal vanaf nu weekverslagen doen want de drukte begint te komen, wat goed is. 11 nov ga ik naar buenos aires.. joepie meer uitleg volgt daarover nog. vandaag hielp ik in de tuin werken.. tuin, 2 bomen een beetje snoeien en ik teken ewa int zonneke want het is schoon weer. ik kom natuurlijk ook eindelijk nog is naart cyber.. enfin strax naar de toffe school ze nu ga ik mijn mails na meer dan een week nog is bekijken

ciao chicos en chicas

 

20:36 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-07

domingo 16-09-07

vandaag ben ik een maand in uruguay wat gaat de tijd snel.

Bon ik sta op rond 10.00 en ga niet mee naar de kerk. vanaf volgende week ga ik samen met Merel van nederland naar de scouts, joepie.
Deze middag is het BBQ bij ons thuis dus ik help alles klaarzetten en help wat met kuisen.
De bbq vond ik niet zo lekker ik at dan maar veel dessert, pudding met dulce de leche, mmm
nadien was ik af samen met chabely en we doen een dutje. na dat dutje kom ik naar tcyber cafe.

21:57 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

sabado 15-09-07

vandaag ben ik een maand van huis

Ik sta op en vandaag hebben we een feest van een kindje dat 1 jaar is in Brasilie. zo een feest da bestaat hier uit eten en drinken a la vollente. veel gebeurde er niet ik heb wel fotos getrokken. meer valt er hier niet echt over te zeggen, het nam wel zowat de hele dag in.
Rond 18 uur gingen we naar huis in een truck. ik vanachter in de bak samen met nog wat anderen.
Savonds ga ik samen met de andere meisjes van YFU  die in rivera wonen iets gaan drinken en pizza gaan eten rond 1 uur ga ik naar huis met de taxi.
Da was mijn dag kort en bondig.

21:54 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

viernes 14-09-07

Opstaan rond 10.00 en ga een redelijk saaie dag tegemoet. Ontbijt en speel op de Pc. we eten spaghetti, en de saus is al gereed dus veel kan ik daar niet aan helpn. TV PC en regen, deze dag doet me aan belgie denken... misschien door de regen..?
Ik ga vandaag weer met de taxi naar de spaanse les want het regent en de banden van de brommer van chabely staan plat. Na de les opnieuw taxi vroem vroem naar huis en daar kijk ik weer tv het is dezelfde film van gisteren Seth maar nu int spaans, goede oefening ik probeer te volgen. 16.45 naar school.. en savonds is er een party van de kerk, AMAI, de lichten aan geen drinken niets om te eten, en alleen cumbia muziek, ni echt iets voor mij en gelukkig vind mijn zus het ook saai, dus we gaan naar huis tegen 11.00. OEFF ik ben eigelijk wel moe dus kruip in mijn bedje.

21:48 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeuves 13-09-07

OPstaan douchen ontbijten en ik ga samen met chabely naar de meneer die onze t shirts zal drukken van de klas maar hij is niet thuis op de terug weg koop ik in een winkeltje een schriftje want deze middag heb ik mijn eerste kookles van mijn gastmoeder, we maken pastel de carne. Ik noteer dan alles in da schriftje en breng dat dat binnen 10 maan mee naar belgie en kan dan lekker koken... Bon na het koken eten en na het eten afruimen en afwassen. Tijdens dat ik aant koken was kreeg kwam mijn grootmoeder binnen met een brief voor siñorita anouk. het was van mijn mama en papa na het koken lees ik hem. Voor de mensen die mij een brief willen sturen moeten mij maar het adres eens vragen IN EEN MAIL. Tis wel niet 100 procent zeker dat hij aankomt dus kopieer hem eerst als hij niet aankomt kan je hem intypen en mailen. je kan mijn adres ook aan mijn ouders vragen. Ik schrijf nadien ook een brief terug. Voor ik het weet is het 20 na 2 en ik ben te laat voor mijn spaanse les ik neem gauw een taxi.. vroem vroem naar de les. na de les taxi terug het regent... grr.
Savonds naar school en daarna kijk ik naar een film op tv Seth denkik dat hij noemt. nadien dodo ke..

21:28 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-07

Woensdag of miercoles 12-09-07

Na de cyber had ik het even moeilijk en mijn gastmoeder dacht dat ik ongelukkig was enal... ma das nu allemaal beter al mis ik het belgische landschap .. Ma enfin dat hoort erbij. Dan naar school mijn gast zus gaat niet mee want die voelt zicht niet goed en moet studeren voor een test dat ze morgen heeft.. hehe
Savonds kijken we tv  rond 23.30 in mijn bed.

Ik sta op rond half 10 ontbijt en help een beetje met de kuis en doe wat vanalles, Alesia komt op bezoek ze blijt eten, tis Ropas Vieje , oude kleren, overschot dus :D maar wel lekker hoor !!
Nadien kaan we naar de bank om geld af te halen

nadien kom ik naar de cyber... strax naar school xx

20:46 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

dinsdag of martes 11-09-07

om half 9 opstaan douchen en ik neem een taxi naar de afro mundo les, want ik ga een instument leren spelen, wa weet ik nog ni tis alles sinds iets djembe achtig. Als ik daar aankom verteld een mevrouw me da de leraar er niet is, DIT IS URUGUAY... Ik ga dan maar naar de cyber daar rechtover en praat via de mircro met chantal Jef en mijn mama :) echt super leuk. Chabely komt mij hier halen en we gaan dan samen mat Rosalia, Lauren en Anna om de t shirt die we met de klas gaan maken (ik zal dan eens een foto nemen en tonen) Ik koop ook een super mooie leren pet en een cd box voor al mijn cds want muziek uitwisselen gebeurt hier a la vollente. Deze middag eten we pasta met gehakt, nadien speel ik een beetje op de computer en dan naar de spaanse les, we leren over meubels en het huis enal.. Thuis maak ik voor een meisje van mijn klas een lijst met liedjes, ze gaat die dan downloaden voor zichzelf. Zij heeft mij ook al cds gegeven van uruguayaanse rock en reggea.
Dan naar school waar een vrienin van mijn zus haar oude school is zij zit in de scouts en vroeg of ik ook niet naar de scouts wil gaan IK ZEG NATUURLIJK JA, ik ga dat dus proberen, we zien dan wel. dat is hier zondag voormiddag, dan moet ik misschien niet naar de kerk, hehe.
Na school gaan we naar een vriendin Alesia die voor ons gekookt heeft, mmmmmmm echt heel lekker, kip met rijst en patatjes en groentjes, jammie. dit meisje heb ik echt graag ze woont in een piepklein huisje met haar zus en de kindjes van haar zus, ze heeft het niet breed, maar heeft een HART VAN GOUD !!We kijken daar nog naar een film, Alle comedie Nothing Romantic deniik dat de titel is ( alles is hier int spaans van titels dus ik vertaal letterlijk..)
Rond half 11 gaan we naar huis en slaap slaap

20:41 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag of lunes 10-09-07

Opstaan om 9.30 ontbijten en ik ga met ganine mijn nichtje naar de beenhouwer. ik heb zelf voorgesteld omn mij zoveel mogelijk de boodschapppen te laten doen dan leer ik sneller spaans. nadien gaan we om fruit en groeneten in een ander winkeltje alles vers.. We eten deze middag milanessa iets goed dat ik nog niet kon, tlijkt op schnitsels maar den met gehakt. Na het eten typ ik een brief voor mijn mama en papa en mathias en pieter jan op de computer om dan door te faxen bij mijn spaanse lerares maar de printer werkt niet. alle naar de spaanse les wat ik als maar liever doe want het spaans gaat als maar beter. de andere 2 meisjes die ook in rivera wonen Merel van Nederland en Karine Van de USA vallen heel goed mee.Ik praat met de lerares over het feit dat ik graag van school zou veranderen maar ze zegt dat dat onmogelijkis, ik leg me erbij neer..  Op school was het saai vandaag want we hadden 4 lesuren studie, de 4 middenste dus naar huis gaan zat er ni echt in, dan maar voor school wat zitten en praten en naar de bakker gaan..
Savonds kijk ik naar een film legally blond 2 SUPER SAAI en ga dan slapen.

20:32 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-09-07

zondag of domingo 9-09-07

Nadien leren ze mij kaarten met spaanse kaarten en ik leer hun hier stronten, ze vinden dat echt grappig.. savonds gaan we naar het hoogste punt van rivera maar nu is het nacht, WOOOOOOOOW echt mooi, maar ik had mijn camera ni bij maar we gaan zeker nog eens gaan. Om 11.30 brengen we yessica neer het station want die gaat terug naar montevideo waar ze studeerd, allemaal in de camionet en met de schuifdeur open rijden, mm zalig. Als yessica vertrokken is met de bus terug naar huis en beddeke in om te slapen...

opstaan rond 10u
chabely en pamela zijn naar de kerk, ik moet weer ni mee, hip hoi. ik eet een boterham en was samen met yessica af. vandaag is een moeilijke dag ik besluit te veranderen van school want mijn school is op de uren dat de sportclubs zijn en ik wil echt graag iets van sport doen, bovendien is iedereen in mijn klas geloig en gaan niet weg, dat is op zich niet echt een probleem, maar ik denk dat het beter is van klas te veranderen..
niet echt speciale dingen vandaag...

ik ga naar de cyber, bla bla dat is het

21:45 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zaterdag of salbador 8-09-07

Ik word rond 10 wakker ontbijt schrijf mijn dagboek over gisteren en kuis mijn tandjes. chabely is naar een extra les filosofie. yessica staat ook op. als chabely thuiskomt wassen we samen af op cumbia muziek. nadien zoeken we vanalles op op encarta over belgie en over buenos aires enzo van die dingen, cultuur uitwisselen... deze middag eten we sla en tomaatjes met tonijn en rijst want het is alweer te warm om warm eten te eten (wat een zin) ook m ijn gastgezin vind het warm dus ik ben niet abnormaal. alles afwassen chabely en ik gaan dan naar de stad om nog wat dingen te gaan kopen die ik nodig heb, handdoek, lijm...daarna gaan we naar een sport club maar die is gesloten. we gaan naar huis er is bezoek voor ons, ne jongen en een meisje van school die we niet zo fijn vinden maar ja.. ze blijven meer dan een uur zitten.. als ze dan uiteindelijk weg gaan  komen er nieuwe mensen toe.. aniela en pamela, we besluiten vannavond te gaan dansen. maar die fuiven beginnen ie maar om 1 u dus eerst eten we thuis nog pizza, rond 12u vertrekken we en wandelen nog wat in de sarandi street rond 1u gaan we naar de VP3 waar de fuif is, 2 zalen met verschillende muziek, cumbia en dance.. echt nog tof

rond half 4 gaan we naar huis en beddeke in .. ZZZZzzzzZZ

21:40 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vrijdag of viernes 7-09-07

opstaan rond half 10 ik maak mijn gastzus wakker want vandaag geen school want het is indipendence day in brasil. We eten snel een boterham en gaan met de taxi naar de parade in de straat in brasil.. ik vond die van rivera beter, en vandaag was het ook weer veel te warm om daar wa staan te kijken..Als we thuiskomen zijn er 2 mannen op bezoek van de kerk 1 ken ik al de andere is nieuw.. dus ik maak kennis. Ze bljven eten, lasane (op zn uruguayaans natuurlijk) en dan ruimen we af en kijken we naar de tv, MTV hehe
nadien ga ik met de fiets van mijn zus ALLEEN naar de spaanse les, na zwoegen en zweten door de heuvelige straten kom ik aan en na een uur terug naar huis. daar vul ik mijn dagboek een beeje aan en zet ik de fotos op mijn blog bij een vriendin van mijn zus da duurt super lang. daarna naar hus  en doe boodschappen en nog wat vanalles. savonds kijken we naar charlies angels op tv.
Ik ben vandaag 4 weken in uruguay
OLLE

21:24 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donderdag of jueves 6-09-07

Rond 8 u gaat de telefoon, het is mama en papa morlion.. na dit telefoontje kruip ik weer in mijn bed weant iedereen slaapt nog buten de gastvader die is al van 5u gaan werken john gaat vandaag niet naar school want hij heeft hele nacht moeten overgeven.
Als ik wakker word is mijn gastmoeder al aant koken het is half 12..
ze verteld mij dat de mensen willen dat ze achilles doden maar dat is echt een brave hond we weten niet hoe hij ontsnapt is en wat er juist gebeurt is maar ze gaan hem niet doden.Ik maak fruitsap, mmmm
We eten een soort van paela zonder scampis nadien afrumen afwassen en we zetten ons een beetje buiten op deze toch wel warme winter dag (30graden ongeveer) essica stelt voor om ergens heen te gaan, de hoogste plaats van rivera, dat doen we ik en yessica op een brommer en pamela en chabely. WOW echt mooi (de fotos kan je bekijken)
Daarna gaan we nog naar een andere plaats ook super mooi vandaag kan je de voroge plaats zien waar we stonden en de hele stad en santana (braziliaanse stad) ook.
Daarna gaan we naar huis en plots, allle remmen toe, van de moptto en met de motto in de hand tussen de kraampjes van de markt, ik weet net wat er gebeurt. na 10 min lopen stoppen we en vertellen ze mij dat je met een uruguayaanse brommer niet in brazilie mag rijden zonder speciale papieren die wij niet hebben. en de politie zat achter ons, alle nu waren we veilig en reden dan maar gewoon terug naar huis waar we er niets over vertelden.. sshhht. we gan naar school en savonds kijken we buiten naar Hannibal en eten de plaatstelijke super lekkere cheese burger want het is hier nog steeds warm...

21:15 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

woensdag of miercoles 5-09-07

Ik sa op ronbd half 10 neem een douche en lees nog wat in boekjes over uruguay.Ik open een envelopje want woensdag is envelopjes dag  dat is het kado van ines sara en leen. het is een sudoku, dat zal nog van pas komen.
niet dat ik me hier verveel ik heb hier gewoon veel vrije tijd:)
Deze middag eten we sossisen met rijst enal. Na de middag spaanse les en daarna naar de dansschool maar die valt tegen dus karin en ik besluiten dat dan toch maar nie te doen..Iets anders zoeken is de boodschap mnaar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Yessica mijn oudere gastzus komt deze avond naar his zij studeert in montevideo en komt tot zondag naar huis want ze heeft gaan school. We gaan naar school... jaja tof en als we this komen is yessica thuis. Mijn gastmoeder heeft niet gekookt wan de hond Achilles heeft een kindje gebeten in de hals.. het blijkt uiteindelijk allemaal niet zo erg te zijn maar door al die chaos is er niet gekookt en eten we hotdogs.Ik heb voor yessca een aquarel schilderij gemaakt en geef die af we praten wat met haar en al snel is het 11 uur en ga ik slapen

21:05 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-07

dinsdag 04-09-07

Waar waren we gebleven...  ok we zijn dus om nen t shirt gaan kijken da was in brazillie samen met rosalia lauren en chabely.. Na even zoeken gevonden .. maar we kopen nog niets twas gwn om de prijs te weten daarna gaan we een ijsje eten want het is WARM WARM WARM ik neem een bol lemon en dulce de leche con banana mmmmmmmmmm
En daarna gaan we op ons gemakske naar hus .. onderweg enekele keren rusten want ffffff... Als we thuis komen is Alesia daar een vriendin we kijken savonds naar een fim. en dat is he voor deze dag.

 

Ik sta op en ontbijt, maak sudokus, , saai saai de voormidagen zijn hier zo onintressant, deze middag eten we ballekes in tomatensaus met puree, op zn uruguayaans, ze doen der hier vanalles bij zoals rozijnen... ma twas wel lekker, afwassen en chabely gaat naar een vriendin voor een taak voor school en ik naar de cyber, vandaag geen school eb geen spaanse les, el super warm weer 29 graden en een warm windje.. EN TIS WINTER..
da wa het tot nu toe de avond vertel ik een andere keer ik moet nu naar t stad want we gaan met de klas een t shirt maken ik we gaan de t shirt kiezen..bye

19:16 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

dinsdag 04-09-07

Ik sta op en ontbijt, maak sudokus, , saai saai de voormidagen zijn hier zo onintressant, deze middag eten we ballekes in tomatensaus met puree, op zn uruguayaans, ze doen der hier vanalles bij zoals rozijnen... ma twas wel lekker, afwassen en chabely gaat naar een vriendin voor een taak voor school en ik naar de cyber, vandaag geen school eb geen spaanse les, el super warm weer 29 graden en een warm windje.. EN TIS WINTER..
da wa het tot nu toe de avond vertel ik een andere keer ik moet nu naar t stad want we gaan met de klas een t shirt maken ik we gaan de t shirt kiezen..bye

19:15 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag 3-09-07

Ik sta op en douch me  ruim mijn kamer wat op awnt ik he niet te doen, ik eet en chabely staat ook op daarna hang oik nog wat fotos op mijn kast en  rond half 1 eten we een soort van spaghetti, echt iets lekker, mar ik kan bijna niets eten want het ontbijt is nog maar net gepasseerd.. pffffffff die mensen eten hier veel. afwassen en spaanse les waar we knippen en plakken en over kledingstukken leren.. voor de spaanse les heb ik mijn dag boek wat bewerkt want dat was er een van de powerpuff gorls maar nu is hij een creatie van Anouk. Als ik thuis kom is het de titanic op tv ik kijk mee al is hij in het spaans ik versta al het een en het ander.Om 16.30 school, italiaans, filosofie 2 lesuren studie, en economie... ik drink zoete en bittere mathee, of ik weet niet hoe je het schrijft dat is de plaatselijke thee hier die je overal ziet maar da zal je nog wel later op de fotos zien. a school kijken we naar een film over 2 politie agenten die zich in vrouwen verkleden voor een FBI opdracht maar ik weet de titel niet meer.
dat was het

19:11 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

zondag 2-09-07

chabely maakt mij wakker rond half 10 ze gaat naar de kerk, yes ik moet dus niet mee, ik blijf nog wa liggen en daaarna sta ik op.Ik maak sudokus en speel wa op de pc lees ewa, en leer spaans want ik wil het onder de knie hebben.. rond 12 komen ze thuis en eten we opnieuw kip en rijst.. HEHE als dessert pudding die en chabely gisteren geñaakt hadden met dulce de leche, mmmmmmmmmmmmmmm super goedafwassen, want vaatwasser hebben ze hier niet, OOK STRIJKEN GEBEURD HIER NIET,...Ik besluit dan om eveb te slapen,... we zorden oñ 17u akker en er komen al vriendinnen langs we besluiten naar de sarandi street te gaan en eten opnieuw pizaa daaarm tis echt plezant we lachen veel enzo.. daarna naar huis ( ik heb niet veel tijd om alles in detail uit te leggen)CiaoAnouk

19:06 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zqterdag 11-09-07

Pc doet raar dus als het plots gedaan is sorry
ik sta dus op en neem een douche
Ik ontbijten doe wat onintressante dingen.
smiddags eten we kip met rijst en tomaatjes. afwassen en daarna cyber om vorige dagen neer te typen. chabely heeft een bijeenkomst van de kerk terwijl ik op de game boy van John speel (mario Land) Romd 17 eten we een boterhammeke en aardbeien met dulce de leche mmmmmmmmmmmmm super goed
Daarna gaan we naar de kerk van enkele vriendinnen, om gewoon is te zien hoe het daar eraan toe gaat, maar na een 15 minuten waren we terug buiten want chabely was geschokt, ze zongen roepen fluiten er speelde een ropckband in de kerk.. echt raar we wachten dan buiten op de rest en daarna gaan we pizza eten in de sarandi street, mmm nadien we komen thuis rond 01.00 u en de gastmoeder vraagt of we nog naar het feestje van angela geweest waren  we zeiden dat we te moe waren maar ze had al een taxi gebeld.. twas daar nog leuk e stuk of 15 mensen van de klas wat gebabbeld en naar een uurke terug naar huis met de taxi.
Dat was zaterdag, ni spectaculair

18:59 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-07

Vrijdag 31-08-07

Opstaan oñ 9.30 ontbijten en boodschappen doen met chabe. ik bel daarna naar kicki een vriendin van zeden die hier ok voor een jar zit zij woont in artigas misschien komt ze mij eens bezoeken ma da valt nog afte wachten..
Rond 12u eten we, hutsepot van deze kanten hier, ni zo lekker maar alle ik kan er mijn buikje wel mee vullen. Nadien teken ik eindelijk een beetje want ik mag mijn kunsten hier niet verleren. rond 13.30 brnegt chabely mij met de brommer naar de spaanse les, maar halverwegen opeens.. de bromer valt stil, geen naft meer :) dus dan maar de rest alleen te voet terwijl chebely de brommer naar huis duwt..alle na zwoegen en zweten door de bergachtige straten van rivera kom ik toch nog op tijd aan in de spaanse les.. waar alles weer goed gaat.. enal mijn spaans begint ltijd maar neter te gaan voorl verstaan lukt al goed, en mijn nederlands gaat er altijd maar op achteruit..:)
Na de spaanse les ga ik samen met Karin een meisje van de USA die ook in Rivera verlijft naar de dansschool om nog eens te kijken, en het valt goed mee dus volgende woensdag gaanwe normaal gaan dansen.. latino, salsa, cumbia...... nadien ga ik met de taxi naar huis want da kost hier geen geld en ik had geen zin om te wandelen.. ik drink zelfgemaakte fruitsap en een koekske en maak me klaar om naar school te gaan, daar chrijf ik wat in mijn dagboek en bereid ik voor wat ik hier gaat vertellen.
Ze leren hier ook over Ernest Hamigway, By the way ik zit in het 6e jaar LAW, kweet zelf ni wa tda wil zeggen maar tis een toffe klas..En ik ben de beste in Engels..ma da had ik al verteld.Terwijl da nederland maar achteruit gaat de enige waarmee ik af en toe nederlands praat is Merel van HOLLAND, nmiets tegen hollanders maar zij is me toch wel een typje appart, ze is meer dan 2 meter groot en enorm raar, en haar hollands is overdreven en ze mengt da ook in haar spaans en engels, echt raar ma kom...
Savond kijken we naar spiderman, maar halverwege val ik in slaap
Morgen is het een feestje bij iemand van mijn klas
SALAAAAA

20:16 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

donderdag 30-08-07

Ik neem een douche rond 10u en speel wat op de computer want chabely en mijn gastmoeder slapen nog. Rond half 11 staat de gastmoeder op en we ontbijten en ik maak daarna chabely wakker, ik lees wat ik een boekje over uruguay dat ik van een jongen mag lenen om wat meer over het land te weten te komen. ( ze zijnt int engels en int spaans) Om 12 u komt John thuis van school (hij gaat van 8-12) Dan gaat chabe naar de geschiedenis klas samen met alesia een vriendin. ik lees nog wat verder in da boekske. als chabely thuis komt is alesia ook mee, ze besluiten samen een cake te maken, jammer maar ik moet naar de spaanse les, dus ik zal er alleen van kunnen eten.. Als ik thuis kom van de spaanse les is de cake klaar, mmmm, maar ik vind de belgische cake precies wel wa beter. Alesia gaat weg, Magela komt binnen..het weer is hier zo raar de ene dag KOUD KOUD de andere dag 20 graden ofzo.
Alle rond 17 u ga ik naar school waar Rosalia mij toont dat ik NOG eens in de krant sta YEPLA. Ik heb al een artikel doorgefaxt dat andere zal ik ook proberen dan scannen ze da thuis in en sturen ze mij da door en zet ik da op mijn blog ofzo... moeilijk gaat ook :)
Volgende week komt mijn andere gast zus naar huis (yessica) zij studeert in Montevideo, ze komt naar huis omda we 3 dagen vakantie hebben omdat het indipendence day is van BRAZILIE dus dant ist daar parade,...
Alle dada

20:01 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag 29-08-07

Ik sta op en kijk samen met chabely naar MTV, tis fergie met big girls dont cry ik denk natuurlijk direkt aan ines en Gijs op tentekamp, daarna ist "umbrella" mijn lievelings liedje...NOT maar ik moet wel direkt denken aan slovenie en de mooie meeren en de paraplu die ik daar op de bodem vind enal.. Deze middag eten we tortilla, mmmmmmm Dan gaat Chabely naar de geschiedenis klas en ik zit thuis wat help wat met de afwas en rust wat(ik slaap ier veel maat) nadien als chabely thuis komt gaan we op zoek naar een muziekschool om afrointrumenten te bespelen, na 1 min zoeken inden we er eentje.. chabely praat wa met de mevrouw.. en we gaan naar buiten daar verteld ze me dat het 50 pesos voor 1 maand les is en u instrument mag je daar gebruiken ook voor die prijs, das geen geld, dus da ga ik waarschijnlijk doen. daarna gaan we een kijkje nemen in de dansschool, waar we door een onintressant misverstand na 2 sec wer buiten zijn, dus dus dan gaan we even daar een internet cafe waar ik de vorige dagen (maand en dinsd) heb verteld.. Vandaag kwamen er ook 2 jongens op bezoek van de USA ze zijn ongeveer 20 jaar en zijn hier in naam van GOD, eerst babbelden we wat, want ja ze spreken engels, maar opeens begonnen ze of ze mochten weerkomen om me meer te vertellen over de kerk, jezus en zijn vriendjes..Ik durfde niet neen zeggen dus ik zei JA.. Ze zeiden een gebedje, dankten god en zeiden dant god me moest beschermen... en gingen weg, dat gebeurt hier de hele dag door mensen komen en gaan je bent hier nooit op u gemak, ma da gaat de verveling tegen zeker.. ma enfin Chabely had meteen gezien dat ik da eigelijk ni wou dat ze terug kwamen dus zij is ze dan gaan zeggen dat ik het toch maar liever niet heb... ze begrijpen mij hier heel goed, ik ga mee naar de kerk met mijn gezin, maar dat is het dan ook.Vandaag ook een test van engels gehad (en ondertussen ook mijn uitslag 11/12) en iedereen wou naast mij zitten natuurlijk..maja da ga ni
Da was zowa mijn dagske
Saluuters

19:51 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |