25-09-07

weekverslag

zondag avond 17-09-07.
S avonds is er iets te doen op het internationaal plaza, merel  gaat ook met haar gastzus. Ts een sort folk feest er wordt veel gedanst en geapplaudiseerd. Dit was een leuke avond
 Maandag help ik met de pap fritas te maken. Soms verlang iktoch wel naar een belgisch pakje frieten hoor. Terwijl ik naar de spaanse les ga brengt Chabely mijn brief naar het postkantoor. Savonds kijken we naar een dvd  van een concert van een super geode groep die int spans zingen. Ik zet dan de ondertiteling in engels en dan begrijp ik wat ze zingen, dat is een geode oefening.  


Dinsdag 18-09-07
maak ik tortillas de papas, super lekker.

Als ik terug kom zal ik nogal eens cuneen koken. In de namiddag gaik bij een vriendin pamela we maken samen chocolade lekstokken. Ze verkoopt die dan in school enzo om wat zakgeld te verdienen. Daar zouden wij nooit aan denken, ik kan mij ook niet inbeelden dat er iemand in belgie op school rondkomt met zelfgemaakte dingen om dan wat zakgeld te verdienen. Voor de 100 dagen ofzo ja, maar dat kennen ze hier ni, ze gaan misschien nog geen 100 dagen naar school. Jawel maar ja.. 

Woensdag 19-09-07
We gaan om een t’shirt een geschenkje voor rosalia voor haar verjaardag die is vrijdag. Twordt een roze t shirt voor ROSAlia. Roos hier is echt populair bij de meisjes. Ik draag deze kleur toch liever niet. Ik maak deze middag milanessas. Geen spaanse les voor een tijdje want de lerares is naar Montevideo, ze is oma geworden van Martine. 

Donderdag 20-09-07Geen school en geen spaanse les. Er is weer een parade in de sarandi street. Meer dan 8000 paarden en ruiters paraderen door de straten van brazilie en Uruguay. Doordat ik vandaag tot 1.00 naar de parade was hielp ik niet met het koken. We eten rijst en vlees. In de namiddag heb ik afgesproken met Karin en Merel, we gaan een ijsje gaan eten, ik neem LEMON, ananas, en appel.. mmm daarna geen we is naar de winkels kijken en we kopen een cadeautje voor onze lerares van spans om haar te bedanken en omdat ze oma is geworden, maar we krijgen nog spaanse les eh, tis nog ni gedaan.. Ik ga daarna dan even mee naar het huis van Merel, dat zo ver van mijn huis is en daarna ga ik naar huis. Ik heb voor mijn gastbroertje John een dvd gekocht met 3 films op, peter pan, bambi en aladin. Ik MOET met hem meekijken naar peter pan en bambi, ik versta er wel niets van want het is in portugees..maar ja ik weet ongeveer wat ze zeggen.. 

Vrijdag 21-09-07
Chabely gaat vandaag hele dag met haar papa gaan werken, we hebben weer geen school en geen spaanse les. Ik maak canelones ook iets lekker. Ze eten hier wel super veel eieren. Ik kijk naar Atlantis met John en nadien schrijf ik wat in mijn dagboek. Savonds gaan we naar het huis van Rosalia want ze verjaard vandaag. Heel haar familie is daar. Dat is hier iets anders dan een 18e verjaardag bij ons. Elk om de beurt op de foto met Rosalia bij de tart. We praten nog wat en eten lekkere taart en rond 12.00 naar huis en beddeke in. 

Zaterdag 22-09
Vandaag is Kicki in Rivera, zij woont in Artigas met haar gastfamilie maar is hier nu samen met haar gezin. Er is iets te doen waar haar gastmoeder naartoe kwam, ik ga daar ook naartoe en praat daar met kicki, nadien gaan we naar de sarandi street en naar brazilie. Als kicki terug naar huis gaat ga ik ook naar huis.

Zondag 23-09-07
Scouts is wegens meerdere redenen uitgesteld, en om het op zn uruguayaans te zeggen, tzal voor volgende week zijn. Ik ga een saaie dag tegemoet want Chabely moet studeren en het regent de hele dag, ik doe eigelijk niets anders dan tv kijkn. Op zondag wordt er hier ook niet gekookt maar om friet of iets anders gegaan. Smorgens gaat iedereen wel naar de kerk, ik niet, maar voor de rest van de dag liggen ze in hun bed ofzo, dat vnd ik niet zo leuk. Maar als het beter weer wordt en ik een fiets heb ben ik vrijer en kan ik dan iets doen wat ik leuk vind. Maar tot hier toe regent het elke zondag. Naartschijnt is hier in rivera een mooi park met een meertje, maar dat is er nog niet van gekomen om tot daar te gaan. 

Maandag  24-09-07

Om 10.00 heb ik telefoon van mama en papa uit belgie.
Nadien begin ik groenten te snijden, mijn gastmoeder ligt nog in bed, eigelijk ist een beetje een luie en gemakzuchtige maar wel een lieve dus, ik kan er wel mee leven.... voor een jaartje.

Vandaag gaan ik en Chabely om de t shirt van de klas die eindelijk klaar is. Ik vind hem best mooi, hij is zwart en je zal hem wel nog op foto zien alle namen van de klas staan op de achterkant. We eten beefstuk, ei, groenten, reist… Alecia is hier ondertussen ook om naar de geschiedenis klas te gaan met chbely maar ze gaan uiteindelijk niet omdat het test is… we maken dan maar een chocolade tart, en ik noteer nog steeds alles in mijn eigen kookboekje. Daarna op eten jam jam samen met een warme tas chocomelk. Mmmm. Alle rond 16.30 naar school en savonds tv kijken en bedje in.
 

Dinsdag 25-09-07

tis schoon weer vandaag en ik heb he gevonden ik schrijf thuis alles op de pc en zet dat dan op mijn usb en int cyber is da dan gewoon kopieeren.. haha ik ben zo slim.Ja ik  zal vanaf nu weekverslagen doen want de drukte begint te komen, wat goed is. 11 nov ga ik naar buenos aires.. joepie meer uitleg volgt daarover nog. vandaag hielp ik in de tuin werken.. tuin, 2 bomen een beetje snoeien en ik teken ewa int zonneke want het is schoon weer. ik kom natuurlijk ook eindelijk nog is naart cyber.. enfin strax naar de toffe school ze nu ga ik mijn mails na meer dan een week nog is bekijken

ciao chicos en chicas

 

20:36 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.