29-08-07

dinsdag 28-08-07

Opstaan onder een lauwe douche al had ik zin in een goed warme
Ik lees ewa in een boekske van national geographics over narwalvissen dat ik gekocht had in de luchthaven in Brussel en daarna wat patience op de PC.
Oñ 12 u komt John thuis en eten we kalkoen met rijst (ni zo lekker maar ik drink veel zelfgemaakte fruitsap in de plaats) Om 14.00 naar de spaanse le, onze lerares heeft een artikel en foto in de krant geplaatst over de 3 studenten van YFU in Rivera, tis wel een streekkrant maar kom... Om 15.00 is de les gedaan, naar huis, maar eerst nog in stad op zoek naar een plaats waar ze da krantje verkopen, de verkoopster herkon mij van in de krant dus ik kreeg 2 exemplaren gratis, joehoew
Dan naar de waserette  om de jas van chabely en dan naar mi Casa (mijn huis) ewa vanaslles doen, eom 17.00 Te voet naar school want we hebben maar 1 helm
Op school is het saai dus ik vul mijn geschreven dagboek aan en leer wat spaans
Savonds kijken we naar een film: Posseidon, over nen boot dat moede zelf maar uitvissen..
Ciao Amigos Y de rest
Anoukos 

21:40 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

maandag 27-08-07

vandaag is het in de voormiddag kalm dus einmdelijk kan ik al mijn gerief opt hgemak goed leggen, alles had min of meer al een plaats maar nu heeft alles een goede plaats, want een grote kleerkast heb k niet en 1 rekje oñ ñijn persoonlijke dingen op te zetten (zoals mijn foto kaderke en de door nils gemaakte scoutsmensencollage en andere dingen..)rond 12.00 gaan chabe en ik John van school halen met de scooter da wilt zeggen, met drie op de scooter in terugkeren naar huis, ma da zie je heer vaak al is het ·verboden·..
Helm kennen ze hier wel ma da dragen ze liever in hun hand..IK ZET HEM OP, ik zou graag heelhuids naar den Horing int Belgische boerendorp Meldert terugkeren.
Terwijl chabely naar extra lessen geschiedenis gaat, omda ze daar vorig jaar op gebuisd was, help ik mijn gast moeder net de tafel te dekken en af te wassen terwijl Shakira op staat, Ze zijn hier zot van Shakira en kunnen daar zaleg op dansen..
Om 14u heb ik spaanse les ... en om 15 u ist gedaan.
Chabe en ik gaan samen naar de bank om een bankkaart voor mij aan te maken maar wat bleek dat mijn dexia bankkaart van belgie hier ook werkt, hoerA....:)
Nadien gaan we op zoek naar een dansschool, na lang zoeken eindelijk een goeje prijselijke gevonden om: Salsa, latino, streetdance en CUMBIA ( de plaatselijke dans hier, echt zaleg) Wat wil zeggen ik ga eindelijk goe kunnen dansen als ik terug kom en nu gaan jullie zich niet meer moeten schamen om met mij naar een fuif te gaan.. ma nu gade fier zijn.
Voor we het weten is het half 5 en we moeten naar school, snel snel met de brommer, BTW: Pieter-Jan(mijn broer) moet hier dringend eens langskomen om ze te leren schakelen, zelfs ik kan beter met de brommer rijden, in 4e fitesse met 2 personen op nen berg 10 keer zo nijg als de pate berg, ik dacht da da brommerke ging ontploffen.
Aangekomen in school 35 min italiaans,2x35 min filosofie, 35 min gesch en dan 2x35  min economie... tussen elke les een pauzeken, WA EEN LEVEN, het voordeel aan school van 17-21 u is dat je niet moe bent , in belgie de eerste 2 lesuren gaan zelden voorbij zonder dat je u hoofd eens moet neerleggen omda je nog moe bent, en ook in de zomer is het minder warm en je kan de hele dag vanalle andere dingen doen; werken, bij vrienden gaan, sporten, naar de "sarandi street" gaan naar brazilie gaan (wat ik hier bijna dagelijks doe, een siestake, tv zien of..."leren"
Iedereen vind dat mijn spaans de goede weg op gaat en verstaan lukt ook al met stuskes en brokskes en met een woordenboekje spaans - ned / Ned - Spaans.. :)
Alle Ciao Muchachos en Muchachas

21:31 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-07

Zondag

Gisteren was het hier ne feest dag: indipendece day, de dag dat uruguay van argentina afgescheiden werd ofzoiets...
Er was een grote parade in de "sarandi street", echt zaleg ik hoop een dezer dagen, weken de fotos op het internet te kunnen zetten.
De politie,schole, leger, paarden alles liep door de straat al marcherend en dansend.. nadien zijn we naar huis gegaan want het was heel koud en thuis wat zitten zitten... ahja kwou dan ook nog is gaan zien om een bakkaart aan te maken maar natuurlijk twas feestdag alles geslotem ( dom van mij..)


Deze morgen ( zondag morgen) moest ik samen met gezin da silva duarte naar de kerk, pfff
Om half 10 opstaan douchen (koud water) en mooie kleren aandoen want das hier de gewoonte blijkbaar..
Eerst moet iedereen opgedeeld in leeftijden een half uur les volgen, ik denk dat dat over jezus gaat, iets gelijk godsdienst of zedeleer op school, na dit half uur les is er natuurlijk DE MIS, 1 uur. Als hostie krijgen de mensen hier een stukje brood en ook de wijn wordt rond gedeeld, teleurstelling, dit is gwn water ajajajaj. Er is niet veel verschil met belgie al vind ik deze kerk precies wel iets moderner en misschien ook nog wat toffer, veel jonge mensen en mijn jongste broertje john zat gewoon op zijn game boy te spelen (btw dit is, buiten enkele autootjes een bal en een lego auto dat ik hem kado heb gedaan, zijn enige speelgoed)
Na de kerk naar huis met de scooter en op zondag doet de mama niets dus ging de papa om frieten, mmmmmm ( MA DIE VAN BELGIE ZIJN TOCH VEEL BETER) Ik studeer wat voor mijn spaanse lessen, en al zeg ik het zelf spaans begint te beteren. maar het gaat traag, maar ik kan al simpele dingen zeggen en john mijn kleine broer leert me ook veel zoals: Appe-Manzana, appelsien-narancha.... en zo voort
na al dat gestudeer willen ik en chabely, mijn zus naar de bowling gaan, maar die was gesloten toen we daar aankwamen, dus dan maar iets gaan drinken, maar een gewoon cafe da kennen ze hier precies ni en op cafe gaan dan zeker NOG minder, dus twas in iets taverne achtig te doen waar ik normaal nooit zou binnen stappen.
Nadien gingen we naar de GROOTSTE supermarkt van de stad....AMAI, je kan het vergelijken met de spar in Meldert maal 1,5 ofzo. dan naar huis en dan naar de cyber
misschien heb ik het al verteld maar een dezer dagen, weken zal ik internet thuis hebben en dan zet ik alle foos op internet en vertel ik alles wat uitgebreider, ik heb hier een dag boek gekocht en elke avond kan ik 4 paginas volschrijven. ik zal er voor zorgen dat jullie daar dan wat meer van kunnen meegenieten.
Alle
Ik ga jullie laten
Dikke kussen Muchacha Anouk

23:48 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-07

24-08-07

gisteren ben ik naar brazilie geweest want mijn zus chabely had een jas nodig dus wij met de taxi naar de grens uruguay brazilie
Je ziet geen verschil gewoon een straat oversteken
De munt is wel verschillend urguay heeft pesos brzilie real maar ze gebruiken het door elkaar wat verwarrend is

vannavond ga ik partyen naar la noche de la nostalchia das met muziek van vroeger dirty dancing enal....
Gisteren heb ik ook een celular (gsm) en simkaart gekocht das hier evenduur als een jas, alle duur...600 pesos 1€=32 pesos reken maar:)
gisteren avond en eergisteren avond hebben we een film bekeken (a walk to remember en just a plain ofziets) de eerste is echt mooi
Volgende week komt er miss internet in mijn huis dan zet ik fotos op nlog want nu moet alles snel snel gaan

ik moet jullie nu laten want ik moet om 17 uur naar school het is 16:18 en kmoet thuis nog wat doen
TOT DE VOLGENDE
GROETJES En BESOS
Anouk

21:18 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-08-07

21-08-07

hallo allemaal
hier is het nu 22.23 daar 03.23
gistren ben ik nar 4 dagen motevideo met de bus naar rivera gereden dat was een rit van 6.30 u veel te lang naar mn zin maar in rivera stond chabely, mijn zus, mijn gast moeder en de helft van mijn klas op mij te wachten we zijn dan met een backy zo nen auto truck met nen bak vanachter naar huis gereden mijn valies lag in de bak vanachter samen met de helft van mijn klas die zaten daar ook in, in de bak, ik zat in de auto naast mijn super zalege broertje, john(9 jaar) en mijn nichtje (12 jaar,naam vergeten)
Mijn huis is SUPER klein maar heel gezellig er is een binnenkoertje en het achterste huis daar woon ik het voorenste huis is van de grootmoeder de nonkel en het nichtje ik heb 3 honden achilles keka en nog eentje..
gisteren avond is de klas dan nog even in mee binnengekomen in het huis rond 10 uur was iedereeen weg en ben ik naar bed gegaan ik heb geen kamer alleen tis moeilijk om uit te leggen hoe het huis is maar dat zal ik later wel nog fotograferen.
Vanmorgen om 10 u opgestaan want ik ga van 17-19 u naar school dat is laat maar zeker niet slecht want anders zou ik me savonds vervelen denkik..
Ik heb net een plaatselijke hamburger gegeten, SUPER LEKKER.
Vandaag had ik ook mijn eerste spaanse les (1u)
maar veel heb ik nog niet geleerd.
Er is nog een hollands meisje en een meisje van de USA in Rivea maar we zitten niet in dezelfde school.
Ik moet gelukkig geen uniform dragen en de leeraars zijn hier ook heel leuk, tot nu toe:)
Sorry dat ik de vorige dagen niet zo veel van me liet horen ik ga proberen daar verbetering in te brengen want volgende week is er internet kabel in mijn huis, zegt mijn zus chabely, of het waar is weet ik niet en of het zal werken nog minder, ma enfin alles is hier goed
Wat ik nog wou zeggen: ik kan hier perfect sms en ontvangen dus als ge is iets kwijt wilt mag je gerust een sms zenden (ook niet te veel, maar het is eens leuk om iets te horen van het thuisfront ..)
Als er verder nog iets is Mail me dan maar
MAar ik ga het hierbij laten voor deze dag hopelijk tot gauw
Muchas Besos, kussen en groetjes
Anouk Morlion Da Silva Duarte

03:32 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-07

ik ben er

ik ben aan gekomen

eerst verblijf ik nog tot maandag in motevideo met alle andere fu studenten en dan ga ik bij mijn gast gezin vannavond spelen we gezelschap spelletjes

ik kan niet veeltijpen iedereen zil op internet haha maar ik mis jullie allemaal en danku vor de brieven en kdo kes enal

xx anouk

22:18 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-08-07

Vertrek

Straks is het zo ver, dan ga ik de lucht in richting Madrid, daar mag ik 4-5 u op een eentje zitten koekeloeren en wachten op 't vliegmachien naar Uruguay, da zal ongeveer 12-13 uur vliegen zijn. da's ni zooo lang eh.
Dan kom ik daar aan en maak ik nog kennis met alle andere YFU studenten die naar Uruguay komen van over de hele wereld. 20 augustus ga ik dan met de bus van uit Montévideo naar Rivera, we denken da dat ongeveer een dag rijden zal zijn.
Merci om mij allemaal zo te steunen! Oh ja nog iets, ik neem mijn gsm en mijn Belgisch nummer mee, want sms'en ontvangen in Uruguay is gratis ook voor jullie is een sms sturen naar mij niet duurder dan normaal. Maar ik ga wel niet terug sturen, later koop ik me daar dan een gsm nummer dat laat ik dan wel nog weten, maar het gemakkelijkste is nog steeds e-mailen of deze blog :)
Ik ga verder inpakken enzo.
Tot nog is
Groeten Anouk Da Silva Duarte

12:50 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |