29-08-07

maandag 27-08-07

vandaag is het in de voormiddag kalm dus einmdelijk kan ik al mijn gerief opt hgemak goed leggen, alles had min of meer al een plaats maar nu heeft alles een goede plaats, want een grote kleerkast heb k niet en 1 rekje oñ ñijn persoonlijke dingen op te zetten (zoals mijn foto kaderke en de door nils gemaakte scoutsmensencollage en andere dingen..)rond 12.00 gaan chabe en ik John van school halen met de scooter da wilt zeggen, met drie op de scooter in terugkeren naar huis, ma da zie je heer vaak al is het ·verboden·..
Helm kennen ze hier wel ma da dragen ze liever in hun hand..IK ZET HEM OP, ik zou graag heelhuids naar den Horing int Belgische boerendorp Meldert terugkeren.
Terwijl chabely naar extra lessen geschiedenis gaat, omda ze daar vorig jaar op gebuisd was, help ik mijn gast moeder net de tafel te dekken en af te wassen terwijl Shakira op staat, Ze zijn hier zot van Shakira en kunnen daar zaleg op dansen..
Om 14u heb ik spaanse les ... en om 15 u ist gedaan.
Chabe en ik gaan samen naar de bank om een bankkaart voor mij aan te maken maar wat bleek dat mijn dexia bankkaart van belgie hier ook werkt, hoerA....:)
Nadien gaan we op zoek naar een dansschool, na lang zoeken eindelijk een goeje prijselijke gevonden om: Salsa, latino, streetdance en CUMBIA ( de plaatselijke dans hier, echt zaleg) Wat wil zeggen ik ga eindelijk goe kunnen dansen als ik terug kom en nu gaan jullie zich niet meer moeten schamen om met mij naar een fuif te gaan.. ma nu gade fier zijn.
Voor we het weten is het half 5 en we moeten naar school, snel snel met de brommer, BTW: Pieter-Jan(mijn broer) moet hier dringend eens langskomen om ze te leren schakelen, zelfs ik kan beter met de brommer rijden, in 4e fitesse met 2 personen op nen berg 10 keer zo nijg als de pate berg, ik dacht da da brommerke ging ontploffen.
Aangekomen in school 35 min italiaans,2x35 min filosofie, 35 min gesch en dan 2x35  min economie... tussen elke les een pauzeken, WA EEN LEVEN, het voordeel aan school van 17-21 u is dat je niet moe bent , in belgie de eerste 2 lesuren gaan zelden voorbij zonder dat je u hoofd eens moet neerleggen omda je nog moe bent, en ook in de zomer is het minder warm en je kan de hele dag vanalle andere dingen doen; werken, bij vrienden gaan, sporten, naar de "sarandi street" gaan naar brazilie gaan (wat ik hier bijna dagelijks doe, een siestake, tv zien of..."leren"
Iedereen vind dat mijn spaans de goede weg op gaat en verstaan lukt ook al met stuskes en brokskes en met een woordenboekje spaans - ned / Ned - Spaans.. :)
Alle Ciao Muchachos en Muchachas

21:31 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.