26-08-07

Zondag

Gisteren was het hier ne feest dag: indipendece day, de dag dat uruguay van argentina afgescheiden werd ofzoiets...
Er was een grote parade in de "sarandi street", echt zaleg ik hoop een dezer dagen, weken de fotos op het internet te kunnen zetten.
De politie,schole, leger, paarden alles liep door de straat al marcherend en dansend.. nadien zijn we naar huis gegaan want het was heel koud en thuis wat zitten zitten... ahja kwou dan ook nog is gaan zien om een bakkaart aan te maken maar natuurlijk twas feestdag alles geslotem ( dom van mij..)


Deze morgen ( zondag morgen) moest ik samen met gezin da silva duarte naar de kerk, pfff
Om half 10 opstaan douchen (koud water) en mooie kleren aandoen want das hier de gewoonte blijkbaar..
Eerst moet iedereen opgedeeld in leeftijden een half uur les volgen, ik denk dat dat over jezus gaat, iets gelijk godsdienst of zedeleer op school, na dit half uur les is er natuurlijk DE MIS, 1 uur. Als hostie krijgen de mensen hier een stukje brood en ook de wijn wordt rond gedeeld, teleurstelling, dit is gwn water ajajajaj. Er is niet veel verschil met belgie al vind ik deze kerk precies wel iets moderner en misschien ook nog wat toffer, veel jonge mensen en mijn jongste broertje john zat gewoon op zijn game boy te spelen (btw dit is, buiten enkele autootjes een bal en een lego auto dat ik hem kado heb gedaan, zijn enige speelgoed)
Na de kerk naar huis met de scooter en op zondag doet de mama niets dus ging de papa om frieten, mmmmmm ( MA DIE VAN BELGIE ZIJN TOCH VEEL BETER) Ik studeer wat voor mijn spaanse lessen, en al zeg ik het zelf spaans begint te beteren. maar het gaat traag, maar ik kan al simpele dingen zeggen en john mijn kleine broer leert me ook veel zoals: Appe-Manzana, appelsien-narancha.... en zo voort
na al dat gestudeer willen ik en chabely, mijn zus naar de bowling gaan, maar die was gesloten toen we daar aankwamen, dus dan maar iets gaan drinken, maar een gewoon cafe da kennen ze hier precies ni en op cafe gaan dan zeker NOG minder, dus twas in iets taverne achtig te doen waar ik normaal nooit zou binnen stappen.
Nadien gingen we naar de GROOTSTE supermarkt van de stad....AMAI, je kan het vergelijken met de spar in Meldert maal 1,5 ofzo. dan naar huis en dan naar de cyber
misschien heb ik het al verteld maar een dezer dagen, weken zal ik internet thuis hebben en dan zet ik alle foos op internet en vertel ik alles wat uitgebreider, ik heb hier een dag boek gekocht en elke avond kan ik 4 paginas volschrijven. ik zal er voor zorgen dat jullie daar dan wat meer van kunnen meegenieten.
Alle
Ik ga jullie laten
Dikke kussen Muchacha Anouk

23:48 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nichtje Tof om te lezen da ge daar goed terecht zijt gekomen !
Wij hebben hier drukke dagen voor de boeg : de grote Kadeekesverhuis is volgende zaterdag, maar 'k probeer tussendoor toch uw verhaaltjes te volgen.
Geniet ervan !

Gepost door: kat | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.