04-07-08

EL ULTIMO = DE LAATSTE

Dag allemaal,
ik weet het is weer een tijd geleden.
en ik denk of weet eigenlijk zeker dat dit het laatste verhaal zal zijn dat ik op mijn blog zal vertellen.
Ik weet eigenlijk niet goed meer waar ik gebleven was maar er zij zeker weer een hele  hoop intressante en onintressante dingen gebeurt.
Het laatste weekendje met alle studenten zit er op dat is enkele weken geleden.
nadien zijn we (Merel en ik) wat dagen gaan doorbrengen bij onze zussen, Chabely en Yessica in Montevideo.
Nu zijn we druk bezig met het voorbereiden van het geschenkjes kopen voor de familie en vrienden.. En als kers op de taart zijn we er nog eens een weekendje op uitgetrokken naar Salto, daar hebben ze warmwater zwembaden van water dat recht uit de grond komt, GOH GOH!!! Wat een ontspanning, af en toe moest he er gewoon uitkruipen omdat het te warm was, water van 30 tot 40 graden, mmm en buizen en sproeiers.
Het was zeker plezierig!!!
Eigenlijk liet de organisatie ons niet toe om te gaan maar dankzij mijn lieve papa die een aardig woordje spaans met mijn gastmoeder gricelda heeft gepraat is het dan allemaal verlopen zonder de organisatie.
Als we het huis verlieten om de bus te gaan nemen richting Salto zei Gricelda, als jullie nog enkele dagen langer willen blijven, geen probleem, laat het me weten. Dus hebben we daar van geprofiteerd en tot dinsdag weggebleven. De busreis was verschrikkelijk lang en lastig de bus stopte overal.. pffff.
het laatste weekend zullen we helft doorbrengen in Rivera en de helft in Montevideo. Want er komt heel veel familie de grootmoeder bezoeken die hier in huis is en Gricelda zei dat het beter was dat we naar montevideo zouden gaan, wij hadden daar eigenlijk niet zo veel zin in maar het is wel ok zo. Dan brengen we de laatste dag met Chabely en yessica door in Montevideo!

En dan maandag ....... vliegtuig richting Belgie!!!!

En als ik dan terug kijk op het voorbije jaar heb ik heeeeeeeeeeeel veeel mooie herinneringen maar ook minder mooie herinneringen. Maar dat is heel normaal.

Uruguay is een prachtig land, de mensen zijn heel open en vriendelijk maar ik zal de Uruguayaanen nooit 100 procent begrijpen.
Ze kunnen zo raar denken en doen.
naart schijnt is het wel in heel zuid amerika zo.
Uruguay heeft de mooiste stranden die ik in mijn leven als gezien heb!!
Rocha is een provincie aan zee waar alles nog heel puur is, er is zelfs een dorp dat volledig van de buitenwereld is afgesloten zonder elektriciteit waar de zeehonden op de rotsen zitten, adembenemend.
Het is een land dat groot is voor ons Belgen maar hier in Zuid Amerika stelt het helemaal niets voor.
Dit was het dan mijn groot avontuur in Uruguay, het zit er zo goed als op!!
11 maanden zijn voorbij gevlogen al heb ik vaak gevloekt dat het me wel wat sneller mocht gaan. Het is ok zo, ik ben blij weer naar mijn eigen ding te kunnen terug keren, mijn huis, mijn tuin, mijn familie, mijn vrienden, mijn dieren.... ALLES
De frigo opentrekken en er gewoon uithalen wat je lekker vind, de kelder die alles op voorraad heeft, dat warme water dat je niet moet op het vuur warmen, die zetel waar je je even in kan ploffen.
het is zoals Leen en Ines in mijn laatste envelopje van de enveloppendoos schreven, een bekende deur gaat dicht maar een nog veel bekendere deur gaat weer opnieuw open en ik ga met plezier terug binnen in die deur. Al denk ik dat ik anders zal binnengaan want natuurlijk is er veel veranderd. Voor jullie en voor mij zijn er zovele dingen gebeurd, we hebben elkaar zoveel te vertellen!!!
Ik bessef het eigenlijk niet, ik zit hier gewoon mijn laatste verhaal te schrijven.

15 augustus vertrok ik richting Uruguay, 11 maand later ben ik klaar om een ‘punt’ achter dit avontuur te zetten en alles wat ik hier geleerd, meegemaakt heb te delen et jullie.
En misschien wie weet in september kunnen jullie een van de belangrijkste personen die ik leren kennen heb dit jaar leren kennen. Misschien weten jullie dat al of niet maar Anouk heeft een jongen leren kennen die haar hart gestolen heeft, Horacio het is dan nog eens een Braziliaan en als alles verloopt zoals gewenst zou het goed kunnen dat die jongen naar Belgie komt.
Merel, DE belangrijkste persoon van dit jaar zal ook af en toe wel eens afzakken naar haar buurland Belgie en ik zal ook wel eens mijn noorderbuurlandgastzus gaan opzoeken daar in Nederland. Want wat wij dit jaar hebben opgebouwd is niet uit te leggen in woorden. Zoveel samen meemaken en er steeds voor elkaar zijn en het daar niet eens moeilijk mee hebben, ik had nooit verwacht dat het mij zou over komen. Ik ben dan ook naar de andere kant van de wereld gerezen om er een superleuke meid te leren kennen die op 2 uur van mijn deur woont in Belgie.
Zeker toen Merel bij me is komen wonen is onze band zeer sterk geworden!!
We begrepen elkaar perfect we maakten hetzelfde mee en misten hetzelfde... onze mama en papa en onze familie en vrienden, je eigen bed....
Gesprekken gingen dan ook heeeeeeeel vaak over Belgie en Nederland, televisie programmas zoals de kampioenen, Samson en Gert
J
.....
En dat voelt heel fijn aan dat je weet dat er iemand aanwezig is die je begrijpt.

Ik zal Uruguay missen en misschien kom ik wel ooit nog eens terug.. wie weet als.. als ik de lotto win ofzo.
Ze hebben me allemaal gewaarschuwd, eens je zuid amerika bedreed hebt zal de microbe je bijten om terug te keren en ik denk wel dat die micobe me gebeten heeft. Maar ik besef dat ik een ‘goede’ Belg ben die toch graag in zijn eigen landje leeft waar ‘alles’ mogelijk is en het is zo ongeloofelijk klein!!!!

Mensen ik ga jullie laten ik hoop dat jullie mijn laatste verhaal een beetje oke vonden misschien vloeit er wel een traan of verschijnt er een glimlach..
Ik verlang enorm om jullie allemaal terug te zien en wil jullie allemaal vanuit uit mijn hart bedanken voor wat jullie allemaal voor me gedaan hebben, zelfs even aan me denken of deze blog hier volgen, over mij praten, een brief schrijven... dank u
ALLEMAAL HEEL ERG BEDANKT
jullie moeten dan maar eens langskomen, ik woon nog steeds op hetzelfde adres en blijf daar wel nog even, ik heb het daar naar mn zin
J

ik moet wel zeggen, dinsdag 8 juli kom ik toe en 9 juli vertrek ik al naar zuid frankrijk op scoutskamp zoals een échte!
Maar ik zal nog wel een feestje geven of zoiets om mijn terugkomst te vieren met een goeje belgische pint.
Je hoort er wel nog van

Ziezo.
NEN DIKKE MERCI,
MUCHAS GRACIAS
HASTA LUEGO !!!

De laatste groet uit Uruguay
ANOUK

21:12 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-05-08

Ik leef nog hoor

Dag allemaal,
ik weet dat het een hele tijd geleden is en dat jullie allemaal zitten te popelen om mijn volgende verhaal te lezen dus zal ik de inleiding maar ni té lang maken ...
hier gaan we...

Ok dus school dat weten jullie al, kunst en toneel en dat valt nog steeds heel goed mee. Bij Romeo en Julia is er al wat meer schot in de zaak gekomen en ik zal dus geen boom moeten spelen maar ik denk een of andere ‘bode’.. ik hoop gewoon dat ik niet te veel moet zeggen en doen want pfff, het ziet er maar een flop uit eigenlijk als ik eerlijk moet zijn.
We hebben nog nooit geoefend, of de tekst ofzo overlopen. Misschien zijn dat allemaal tallenten in mijn klas maar daar zal ik dan de uitzondering op de regel zijn.
Wat volgt er dan nog.. aangezien de groep beter meevalt zijn we dan ook al regelmatig uitgenodigd op een verjaardag, ma heel spectaculair is dat ook weer niet. Iedereen staat daar dan geforceerd te dansen, elkaar op de dansvloer trekken en stomme CUMBIA muziek, daar wordt ik ziek van dus dan verzamelen de niet cumbia liefhebbers zich en drinken een glaasje meer om te voorkomen dat we cumbia ziek worden.
Mijn verjaardag.. eerst en vooral wil ik graag IEDEREEEEEEN bedanken voor de kaartjes en emails en sms’en enzovoort!!!
Mijn verjaardag wel dat verliep best ok maar ja..dus de avond voordien kwam er plots de ‘discussie’ met mijn gastouders die het eigenlijk niet zo’n goed idee vonden dat ik een ‘feestje’ zou geven van 13 tot 16 uur. Toen zei ik hun dat iedereen al uitgenodigd was en probeerde ik hun uit te leggen dat mijn klas wel beters te doen heeft dan op vrijdag avond naar een feestje te gaan waar 1 geen alcohol is, 2 bijna geen lawaai mag gemaakt worden want mijn ‘zieke’ grootmoeder leeft ook nog.. En ik zelf had echt geen zin om de avond van mijn verjaardag lekker saai thuis te gaan zitten. Dus daarmee was de kous af en hadden mijn gastouders geen keuze, ze wisten namelijk al een week wat ik van plan was en dan komen ze daarmee de laatste avond aandraven.. typisch Uruguayaans zeker??
Bon dus ik had al helemaal een slecht voorgevoel en kroop een beetje droef in mijn bedje... TOT.... Merel om me op te vrolijken op 24 april 22.00 u een voorsmaakje van mijn kadootje gaf, ze gaf me iets dat ik heel goed kon gebruiken... touw.. niet om me op te hangen maar om armbandjes te maken... we hadden namelijk al enkele lessen armbandjes maken gekregen in ruil voor engelse lessen van de hippies die hier verbleven. Ik al een stukje vrolijker...
J

Om 23 u krijg ik een 2e pakje... een mooie trui.. mm zo mooi uit de PARISIEN, een winkel een beetje als de H&M maar dan kleiner en in mijn opzicht niet zo goed.. maar de trui is wel mooi!!!!!!
En dan om 24.00 komt HET kado waar Merel dagen voor gezweet & gezwoegd heeft.. een mega grote fotocollage met allemaal fotos van Anouk en Co. in Uruguay!!
Echt super mooi, die krijgt zeker en vast een mooi plaatsje op mijn kamer in Belgie!!!
ik ben dus helemaal opgevrolijkt en na nog een beetje praten en het bewonderen van de collage gaan we slapen.
De volgende ochtend komt mijn gastmoeder heel geforceerd me gelukkige verjaardag wensen, maar ja dat kan mij niet schelen. Het kado van mijn familie komt enkele dagen later want dat stuurden mijn gastzussen vanuit Montevideo op.
Dus Merel ik en staan vroeg op en gaan inkopen doen voor  DE PARTY.. brood voor de hotdogs, cola, fanta...
Mijn gastouders blijven maar doorzagen dat ze een taart willen kopen, maar ik wil dat echt niet, dat zijn hier van die vieze moestaarten met slappe deeg en allemaal zoetigheid erop, JAK.
Ik bak zelf wel een lekkere chocolade taart, want Merel heeft er al zin in.. en ik ook
J

Uiteindelijk stelt mijn gastmoeder dan voor dat zij ze wil bakken, waarschijnlijk omdat ze besseft dat dat het enige nog is wat ze kan doen.. maar eigelijk wil ik ze zelf bakken, maar ja uiteindelijk bakt zij ze toch.. maar is de taart niet zo lekker als die van anouk (zegt merel)
Echte uruguayaanen komen overal te laat dus ook op mijn feestje, de meeste komen rond 15 uur toe of later.. twas ni echt waaw maar wel oké.
dan naar school, lekker saai saai en savonds.. gaan we met onze hippie vrienden gaan poolen in Brazilie. Dat was het leukste. Nadien trakteer ik op Pizza en ja daarna is mijn verjaardag voorbij en ga ik slapen eh.

Wat is er nog gebeurt?? Oh ja mijn gastzus Chabely heeft een accident gehad met een bus. Ze kwam van Montevideo naar huis snachts en ze zijn op een koe gereden.
Er waren gewonden en de chauffeur en hulpje zijn omgekomen.
Chabely is er met de schrik van afgekomen.
Maar zij durfde natuurlijk niet meer alleen terug reizen dus Merel en ik hebben mooi van deze situatie gebruik gemaakt om enkele dagen school te skippen en te genieten van Montevideo!!
We zijn met onze gastzussen gaan bowlen, MC donalds gaan eten (nu hoor ik jullie al denken, waaw speciaal.. maar dat hebben ze allemaal niet in Rivera dus genieten we er extra van in Montevideo vooral van de MC donalds, heheh)

Nadien weer lekker terug saai naar school... plaza, thuis, slapen tot 11 of 12 uur eten slapen; plaza, school, thuis, eten, slapen??
jaja het leven is hier zwaar!!!
Maar ik wordt lichter!! Ben ondertussen al enkele kilo’s kwijt dat is ook heel belangrijk natuurlijk. Ik eet minder en beweeg meer.
En voor de rest???
Ik denk niet dat er nog nieuwtjes zijn..
het koelt af
daar warmt het op
Merel is 25 mei jarigWe hebben een nieuwe leerkracht voor literatuur... een beetje een seut
Mijn gastmoeder heeft een schoonmaakster aangenomen want ze heeft ‘ZOVEEL’ werk..
we zijn verslaafd aan Mentos
Het aftellen kan bijna gaan beginnen...

tot de volgende ... als die er nog komt, hehe
vele groeten en kussen
Anouk

21:28 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-08

5 april 2008

Hey hey heeeey Belgicá en Co.

Alles goed daar in dat kleine landje aan de andere kant van de wereld??
Het is al weer een hele tijd geleden he, maar ja ik heb het dan ook zo druk.. hum hum. Laat ons zeggen dat ik gewoon niet altijd zin heb om mijn indrukwekkende leven neer te typen. Maar nu heb ik toch de moed verzameld en hier is mijn verhaal en ook als ik mijn verslagen een beetje versprijdt gebeurer er wat meer intressante en onintressante dingen dat ik jullie kan vertellen.
Hier volgen alle nieuwtjes:

·   Op 23 maar begon school EINDELIJK opnieuw na een dikke 5 maanden vakantie. Ik volg nu kunst en theater en dat is echt veel leuker dan wat ik de eerste maanden heb gevolgd, dat was rechten of zoiets maar ja ik begreep daar natuurlijk niets van. En mijn klas was ook niet echt wat je leuk kon noemen. Ik ben blij dat het nu allemaal ook beter meevalt.
·   Om naar school te gaan mag ik die donkerblauwe stropdas met witte hemd aandoen en een jeans of een mooi grijs rokje. Ik heb dus uniform!!! Heel raar maar iedereen vind dat mooi. Ik vraag wel eens of ze niet liever zonder uniform naar school zouden komen en dan krijg ik meestal antwoord dat ze het best oké vinden zo. Ik hoef het gelukkig maar enkele maanden van mijn leven aan en ga altijd met jeans (tot hier toe, dus niet in het rokje)!!
·   Ik heb nu definitief een nieuwe gastzus, Merel Zwanikken! Dat meisje uit Nederland waar ik voordien al hele tijd mee optrok heeft haar oude familie verlaten door omstandigheden en was tijdelijk bij mij in huis gekomen en nu is dat definitief geworden. Leuk is dat dus!!!
·   Ondertussen zitten we ook al een dikke week alleen thuis want mijn gastmoeder is naar een andere stad op enkele uren hier vandaan. Haar moeder is heel ziek geworden, iets in haar hoofd, ik denk een bloedklontertje. Haar bloeddruk is nu 22 en het wordt maar niet beter.
·   Vandaag belde gricelda, mijn gastmoeder, mij. En ze gaat haar gastmoeder meebrengen naar Rivera en gaat bij ons wonen. Zo kan Gricelda voor haa zorgen.
Dus ik en Merel alles verhuisd en gekuisd.
We slapen nu met zn 2 in een piepklein kamertje waar net 2 bedden en een kast in passen.
·   Omdat onze gastmoeder nu al een tijdje weg is hadden Merel en ik op een dag besloten om de badkamer een GOED uitte schrobben, we hebben dan ook meteen de keuken meegeschrobd. Alle kasten uitgekuisd...
·   Eind juni zal ik meedoen in een toneel, het zal Romeo en Julia worden maar dan vermodernd en het zal zic hier in Rivera afspelen met een gepaste situatie en bla bla... Ik moet hopelijk niet Julia spelen!!!! Waarschijnlijk krijg ik ergens een bijrol voor het eene of het andere, OEFF!!
·   Er is weer 5 uur verschil tussen Belgie en Uruguay dus als het hier 10 uur smorens is is het daar 15 of 3 uur in de namiddag!!
·   Ook weer doordat mijn gastmoeder weg is heb ik mijn kookkunsten elke dag kunnen bovenhalen. Elke dag iets anders, soep, pasta, pizza (alleen was die een beetje mislukt J ), rijst met milanesa, sla... En ik moet zeggen, ik verras mezelf. Ben ook specialist geworden in chocoladetaart bakken. Iedereen smult ervan als gekken!!
Gisteren waren we met enkele meiden van de klas gaan mate drinken in de plaza en ik had beloofd om taart te bakken en ze waren er helemaal weg van!!
·   Elke zondag namiddag gaan we naar een weeshuis gaan helpen met wat werken enzo. We hebben dat pas gisteren ontdekt dat je dat hier kan doen dus vanaf morgen gaan we er elke zondag dat we kunnen heen.!!! Joepie
·   Temperaturen blijven hier rond de 30 graden schommelen, maar dat is een oudje..
·   Chabely en yessica mijn Uruguayaanse gastzussen zitten in Montevideo om te studeren, die ga ik dus niet veel meer zien..
·   Ik vergeet nog bijna het leukste dat ik in de voorbije weken heb meegemaakt.. Ik ben met Merel naar een rodeo met paarden geweest. Oh dat was echt leuk. Heb heel veel gefilmd. We waren smorgens heeel vroeg vertrokken met onze mate mee, zoals echt uruguayaanen en de hele dag gezeten en gekeken en mate gedronken en savonds weer naar huis. We waren zo moe en het was ZOOO warm die dag. De laatste dagen koelen de nachten al wat af en kan ik geniten van koude voeten!!!·   Ik denk dat hier het einde komt aan de nieuwtjes. En echt een heel intressant verhaal heb ik niet nu. Opstaan, koken, kuisen.. school, koken slapen... zo gaat het er hier nu even aan toe. Maar ik moet nu gaan want als ik nog lang ga verdertypen is het bij jullie al heel laat en zal er niemand meer op msn zijn om even mee te praten. 

PS: Mensen van de scouts meldert, veel succes ik zal is aan jullie denken en veel fotos nemen da ik toch nog kan bijbenen in da verhaal als ik terug ben.
12 APRIL: 30 JAAR SCOUTS MELDERT , met optredens en fuif enal zeker gaan dus!!

Zie zo dit was het dan,
Tot de volgenden!!!
BESOS GRANDES
Anouk !!!
xxxx..

20:57 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-08

 

Goedendag allemaal

Hoe gaat het daar in het Belgische land ? Koud? Hoe gaat het eigenlijk met de politieke toestanden?
Laat ik beginnen met mijn verhaal, er is weer veel gebeurd... ‘gebeurd’.26 Februari vertrok Hanna terug naar Zweden.24 februari had ik een feestje georganiseerd in het huis van Hernan, de jongen waar ze ij woonde. Ze wist van niets. Merel en ik waren al 24 feb vroeg in de ochtend aangekomen in montevideo. We wachten op kiki die ons mee zal helpen om alles klaar te maken enzo.. Als we dan in het station zitten te wachten komen we Mika tegen, een student uit Finland. Even later komt ook Kiki toe, we gan met zn vieren naar de ‘feria’, de grootste markt van Uruguay. Je kan er alles vinden !!! Het was net of God me de weg wees want opeens werd ik aangetrokken door een of ander bord en keek daar een beetje naar en plots drong het tot me door dat dat een bord was van een toernooi van waterpolo uit 1986 dat doorging in Punta del Este!!
Ik vroeg natuurlijk meteen wat dat koste, 50 pesos zei de man, 1,20 €..Daarvoor kon ik toch niet sukkelen, dus ikmet dat bord, dat hier ondertussen boven mijn bed hangt, door de feria wandelen en nog wat andere dingen kijken. Rond 14 uur gaan we naar het huisje van Hernan die ondertussen met Hanna naar zijn moeder is zodat ze niets zou merken. We proberen eerst nog wa te slapen daar en beginnen dan alles klaar te maken, caipiriña een heeeeeeeel lekkere Braziliaanse coctail, pasta... De andere studenten komen ook al toe. En rond 21 uur zijn alle studenten er enkel Hanna ontbreekt nog.
Rond 21.30 komt Hanna aan en iedereen verstopt zich in het huis. Ik was natuurlijk de deur vergeten opniewuw vast te doen dus als hanna de deur wilde openmaken ging het niet en werd ze helemaal bang want ze zag binnen ook rode lichtjes (van de fototoestellen die klaar waren om hanna te fotograferen die binnekwam), ze dacht dat er dieven binnen zaten en dat die rode lachtjes geweren waren die op haar aant richten waren, dus ze durfde echt niet meer naar binnen. Hernan maakte toen maar de deur op en en duwde haar naar binnen en wij riepen met zn allen; SURPRICE !!!!!!!!!!
Ze was zo geschrokken, ze was aant beven!! We gingen toen buiten gaan zitten en het was een heeeeeeeel leuke avond met veel caipiriña, chips, pasta....
We bleven ook met zn allen slapen, ongeveer met 15 waren we denk ik. Overal in dat kleine huisje studenten, op de grond, in de badkamer, in de hangmat buiten....
Smorgens was Hanna al ‘vroeg’ opgestaan en had pannekoeken deeg gemaakt.
Stilletjes aan werd iedereen wakker en aten we pannekoeken en ruimden we alles op.
Alle studenten gingen terug naar huis of gingen wat doen terwijl Kiki en ik nog bij hanna bleven en samen nog wat gingen doen. In het station kwamen we opnieuw Mika de Fin tegen die pas om half 1 snachts zijn eerste bus had. Dus wij die jongen dan maar terug meegenomen, wat gaan eten. En al snel moest Kiki haar bus halen en dan volgde Mika en ik ging dan ook maar naar Atlantida waar Merel en Anneriek bij Carolina, een vriendin sliepen.De volgende dag ga ik Hanna gaan uitzwaaien op de luchthaven. Het is een kort maar krachtig afscheid. Nadien ga ik nog even met Hernan zijn huis en nadien ga ik terug naar Atlantida bij Merel en Anneriek en Carolina. We hebben nog fun samen, maar we hebben de brute pech dat het weer niet echt mee zit, maar ja, je kan niet alles hebben en altijd 35 graden das ook maar niets.

Na Atlantida  gaan Merel en ik 1 nacht in een hotel slapen, omdat we nog geen zin hadden om opnieuw naar Rivera te gaan en omdat Merel haar zus uit Nederland de volgende dag aankomt, ze komt 10 dagen op bezoek. We slapen in een super goedkoop ding vlak tegen het station want ik moet smorgens vroe om 5.30 al mijn bus nemen naar Rivera. Merel blijft daar en rond 10 uur komt haar zus aan.
Ik ga enkele minder avontuurlijke dagen in Rivera te gemoet maar ja die moeten er ook zijn he. Wanneer Merel en Josien dan naar Rivera komen om mde familie te bezoeken zou ik nadien meteen met hun meereizen. Maar er waren enkele problemen met de YFU, ik moest opeens toelating hebben van mijn Belgische ouders en van de YFU Belgie... bla bla. Dus het komt erop neer dat Merel en Josien zondag namiddag vetrekken richting het zuiden van Uruguay, de kust, en ik dan maar achterbleef in het schone en toffe Rivera. Ik mocht wel maandag vertrekken, want dan had YFU uruguay de toelating van yfu belgie en van mijn oudrs ontvangen.
Bon ik dan maar richting Montevideo en dan richting La Paloma waar we in een huisje verbleven. Zoo een schattig klein huisje, heel mooi, vlak aant strand. We zijn uiteindelijk 4 dagen in dat huise nog gebleven omdat het daar zo mooi was en zo goedkoop en goed weer. We gingen naar Valisas, cabo Polonio, Punta del Diablo... Dit zijn de mooiste stranden dat ik ooit gezien heb en de mensen wonen echt nog in een klein kotje zonder elektriciteit.. Doordat het seizoen van toerisme voorbij was waren er bijna geen mensen wat het langs de eene kant NOG mooier maakt. Maar er waren natuurlijk veel meer dingen te doen moetsen we in seizoen van toeristen gegaan zijn, maar ik vind da ni erg.
Bon, mmmm nadien richting DE BADSTAD, Punta del Este. Daar slapen we in een redelijk goedkoop hotelletje en de eerste dag dat we er zijn is het ook niet echt roed weer, shoppen dus. Dat moet ook eens kunnen, maar ik heb niets gekocht. Niet liegen Anouk, ik heb een poster van Garfield gekocht voor Chabely en Yessicas appartement in Montevideo. De volgende dag was het weer eens goed 30 of meer dus dat werd dan maar int zonneke liggen en bakken... We waren zo blij als eens een windje opstak. Josien verbrande die dag heel hard en Merel en ik werden negerinnetjes.
Maar een neger hebben we nog niet gevonden, en laat dat ook maar zo
Na punta del este kwam Piriapolis aan de beurt een klein badstadje met een hoge berg die we opgegaan zijn met zo van die kabelbaanstoeltjes. Van boven op de top was het heel mooi en heb ik mij een Caiperiña besteld, maar ik vond het ni zo lekker,..
Nadien terug naar beneden he..
We hadden een SUPER goedkoop hotelletje vlak tegen het strand, dus twas gewoon ons hotel uitlopen straat over steken en hotel binnen. Onze kamer was altijd een puinhoop, wa ik hier nu thuis niet kan laten rondslingeren deed ik dan in het hotel he, hehe.
Merel en ik riskeren het er ons op om ons haar te laten knippen, O mijn god, azo een kapster had ik nog nooit meegemaakt, azo een vieze.Mijn haar was helemaal mislukt, ik heb er dan zelf nog maar wat aan gesnoeid enzo, resultaat.. tis wel ok. Maar we hebben zo gelachen bij de kapper.
Na 2 dagen Piriapolis zat het er op, we brachten Josien naar het vliegveld... namen afscheid.......

We liepen dan nog wat rond in Montevideo en we gingen mijn gastzus Yessica opzoeken op haar appartemen en ik af haar de poster, ze was blij.
Zo’n groot appartement voor 3 personen, amaaaaaaaai.Maar ja. Nadien dan maar richting Rivera terug snachts en smorgens komen we terug aan.

Daar begint dan weer een ander verhaal. 13 maart hadden we een bijeenkomst van onze school, de leerkrachten stellen zich voor en vertellen wat over hus van, bla bla. Nadien gingen we naar een theater, we verstonden er bijna niets van maar ja twas leuk. En toen bleef Merel bij mij slapen want in haar familie was het weer eens ruzie..Smorgens belde Gladys onze spaanse lerares, die wist Merel te vertellen dat haar gastmoeder haar niet meer wou (tis echt een heks die gastmoeder) en toen ging het heeeeeeeel erg snel. Mijn gastmoeder bood aan om hier te wonen tot we een nieuwe familie gevonden hadden en dus zo, woont Merel nu voor onbepaalde korte duur bij mij in. Maar we willen zo snel mogenlijk een familie vinden.

Voila, dit waren de voorbije weken weer eens in het kort.Vele groeten uit het nog steeds warme Uruguay.24 maart begin ik eindelijk met school na dan 5 dikke maanden vakantie, uitwisselingsSTUDENT zijn, daarvor moet je zoveel studeren.


Tot de volgende!!!!Anouk  

19:38 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-08

lang geleden

dag allemaal

het is een hele tijd geleden, maar ik had het dan ook zo heeeeeeeeeeeeel druk.
Eerst en vooral ben ik met mijn mama en papa in heel uruguay gaan rondtrekken.    
Toen ze aankwamen in de luchthaven moest ik ze wel 100 keer vastnemen, ik kon maar niet geloven dat ze er ECHT waren!Dat deed heel erg raar om na 6 maand hun terug te zien, en ook enkele traantjes vloeiden hoor!!
Dan maar meteen naar een hotel en een auto gehuurd voor de volgende dagen. Met die grote auto.. NOT een mini auto tje, trokken we dan het hele land door,  het ging heel goed vooruit!
Eerst enkele dagen in Montevideo nadien naar boven richting Rivera, waar we mijn gastfamilie ontmoet hebben.
We zijn samen naar het meer geweest in Rivera hier...
Maar aangezien mijn familie niet zo een ondernemende mensen zijn en Rivera niet veel te zien valt reden we na 2 nachten al weer door naar Salto een stad waar heet water uit de grond vloeid! daar bleven we 1 nacht en genoten we van het zicht op de rivier en aan de overkant Argentinie..
Nadien doorgereden richting kust langs Paysandu, Mercedes.. en gestopt in Colonia del Sacramento, een historisch stadje aan de Rio de La plata uitmonding in de zee..
Zo hebben we dan de hele kust afgereisd en hele mooie dingen gezien, zoals in Punta Del Este (het knokke x 2 van Uruguay) zat een grote zeehond achtige op het strand een beetje model te spelen. De fotos kan je ook al bekijken. Voor de rest kan ik eigelijk niet zo goe dmeer in detail vertellen wat er nog allemaal gebeurt is.. Dus ik ga maar meteen over op mijn volgend avondtuur, mama en papa zetten mij af op het station waar Hanna, Hernan en Mart op mij staan te wachten. We gaan naar carnaval in Artigas!! ik neem afscheid van mama en papa voor een 5 tal maanden, maar het gaat beter dan verwacht! Dan hup op de bus en 8 uurtjes rijden en slapen.

Eens daar aangekoemen gaan we naar een camping en slaan we onze tenten op. We slapen nog wat want die bus sliep niet echt confortabel.
Maar het werd al snel bakken in die tent dus slapen we buiten.
Maar kom da geeft niet want het is CARNAVAL! s avonds is de parade! HEEL MOOI! kiki en Paola, 2 andere uitwisselingsstudenten lopen ook mee in de parade met pluimen... Ik voel me wel een beetje in Rio de Janeiro. Rond 5 uur is de parade afgelopen en zijn we allemaal te moe om nog naar de fuif te gaan want zo werkt dat hier eerst de parade en nadien in een grote zaal een fuif, dat vind ik heel raar, geef mij toch maar AALST ookal kom je bevroren thuis.. hehe, iedereen danst daar op straat ipv van in een zaal.
Zo gaat dat 3 dagen door daar in Artigas heel erg mooi de fotos kunnen jullie later bekijken want die heeft kiki. ahja ik was daar dan ook nog is gestoken door een beest een insect of het een of het ander, en als ik thuis kwam in Rivera stond heel mijn arm SUPER dik, dus dan ging ik naar de kliniek en daar moest ik dan een spuit krijgen enal om da te genezen, maar dat is nu ook allemaal genezen!

Dan breng ik enkele dagen in Rivera door, dat moet ook gebeuren, hehe.
Maar al snel mag ik mijn valies pakken om naar Brazilie te gaan!
Eerst bleven we nog 1 nacht in montevideo waar we ook onze ALLEREERSTE dagen in Uruguay doorbracht. We hebben een spaans examen, mijn resultaten weet ik nog niet maar ik denk wel dat het goed zal zijn.
Dan vertrokken we richting Foz Iguaçu, dat zijn watervallen die op de grens van Argentinie, paraguay en Brazilie liggen!
Na een 18 tal uurtjes op de bus slapen en filmkes kijken kwamen we aan in ons hotel, daar mochten we eerst uitrusten en het zwembad in duiken het is gewoon te warm om wat anders te doen dan siesta of zwemmen, ik kies voor het 2e en leer wat andere waterpolo spelen, gevolgd door een partijtje waterpolo..  De volgende dag bekeken we de watervallen van uit brazilie, daar heb je het mooiste beel dop de watervallen, ZOOOO MOOI! er lopen ok van die rare beestjen wild rond en overal hele mooie vogels..  De namiddag brengen we òpnieuw in het hotel door maar ik ben doodmoe en we moeten morgen vroeg op dus kies ik vandaag voor de siesta.  Savonds gaan we naar een show gaan kijken die de cultuur en geschiedenis van Brazilie weergeeft!De dag nadien om 5 uur opstaan om de watervallen langs de Argentijnse kant te bezoeken, dan loop je met bruggen over de watervallen heen! Ook heel mooi, het is hier gewoon allemaal heel mooi, hehe.
In de namiddag wat het weer bakken dus koel ik af in het zwembad. Savonds brengen we de avond ook door in het zwembad of de sauna, WAT MOET IK HIER TOCH VEEL STUDEREN!!! De volgende daag is de meest avontuurlijke, we gaan in boten de watervallen van heeel dichtbij gaan bekijken, allemaal een goede reddingsvest aan want het was niet zonder risico..
Er liep ook de hele tijd een camera man met ons me ook in de boot en dus heb ik deze dag zo goed als helemaal op film staan!OOH dat was zo leuk, in de namiddag gaan het een vogel park gaan bezoeken waar de meest rare vogels zitten ook heel erg mooi!
De volgende dag maken we on sklaar om terug richting uruguay te gaan, we stoppen op de terug weg nog bij enkele ruines, eten daar en rijden dan door richting uruguay. We komen rond 8 uur smorgens aan en we besluiten nog wat van mntevideo te genieten (ik en Merel) we blijven 1 nacht in het huis van Natalia slapen zij is 2 jaar geleden naar Belgie geweest met YFU en was nu als begeleidster mee naar Brazilie. we gaan dus nog wat rondlopen in Montevideo savonds gaan we gezellig at drinen met nog enkele anders  studenten die in Montevideo verblijven. De volgende dag gan we naar de markt, heel leuk nadien gaan we met dat hele gezin op restaurant ASADO eten en savonds nemen ze ons mee naar een voetbalwedstrijd van Peñarol. snachts rijden we terug richting Rivera...

Dit was het zo een beetje voor deze periode... er volgt meer want ik ben nog niet uitgereisd.. hehe

 IK WIL AL DE MENSEN NOG EENS BEDANKEN DIE WAT MEEGEGEVEN HADDEN MET MIJN OUDERS!!!!!!
DIKKE KUSSEN VANUIT HET WARME EN MOOIE URUGUAY
Anouk xxxx

 

19:09 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-01-08

week 21..

Dag BELGEN en co.. Hier ben ik weer, warm weer... dat kan je wel zeggen dat het hier warm weer is, om te stikken!!!het piekte vorige week wel tot 45 graden!! Pfff en het is nog niet voorbij!
Veel speciaals is er weer niet echt gebeurd.. de feestdagen zijn voorbij de kerstversiering wordt weggehaald (dat is heel raar een kerstboom en het is 40 graden).
Gisteren ben ik naar een verjaardag geweest van een meisje die ik niet zo goed ken, gewoon gezellig in de tuin gezeten en taart en nog veel meer eten, mijn buik stond op ontploffen toen we terug naar huis wandelden. Deze ochtend om 8 uur opgestaan (wat vroeg is, hehe) en gaan wandelen met Aniela, een ander meisje.. we zouden in een of ander ding mijn fiche gaan halen dat ik naar het zwembad kan gaan, je moet hier eerst bij de dokter enal om te laten controleren of je geen luizen hebt en written enzo.. maar de dokter was er niet dus het zal voor februari zijn want ik maak mijn valies stillekes aan want… mijn mama en papa komen woensdag!!! Oh ik ben zo blij, we zullen rondtrekken in Uruguay! Dus je zal dan niet zo veel van mij horen denk ik maar zal proberen nadien een zo uitgebreid mogelijk verslag te geven.
Nadien is het dan ook weer carnaval en tot hier toe ziet het ernaar uit dat ik naar artigas zal gaan bij Kiki en Paola want Artigas is DE carnaval stad van Uruguay en voor een Aalst bewoner vind ik dat ik hier ook de beste carnaval moet meemaken he..
Veel heb ik eigelijk verder niet echt meer te vertellen..
Vertellen jullie mij eens hoe het daar in het koude Belgie zit..
Alle tot de volgende!!!
Dikke bezen!

09:37 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-01-08

Week 20 * Nieuwjaar 07/08*

Zondag ochtend 30-12-07 vertokken we met de tent en de camionet richting taquarembo waar we met het hele gezin blijven kamperen. Een dikke 2 uur rijden met de schuifdeur open, want het ik bakken! Als we aankomen duiken we al snel het zwembad in, dat deed deugd!!

Tot savonds ploeteren we in het water.. ik spring van de hoge wipplank, waaaw… dat vinden ze echt heel gedruft!!
Nadien slaan we onze tent op, ik en Chabely slapen in de tent, Yessica en mijn gastvader in de camionette en mijn gastmoeder en John slapen onder een zeil dat ook nog een boven onze tent gespannen is.. We BBQen de typische –ASADO- . MM heel lekker, dan spelen we Jenga, dat heb ik gekocht voor de hele familie.. Mijn gastmoeder doet echt heel kinderachtig in dit spel, zelfs tegenpover John mijn jongere gastbroertje doet ze net of haar leven van dit spelletje afhangt. Ik moet er even aan wennen dat een moeder zo kinderachtig doet, maar ja, ik weet al dat het een raar geval is mijn gastmoeder, nog steeds lui.. hehe.
Het lijkt of er een zware storm op komst is dus tot ongeveer 3 uur blijven we half wakker want als het stormt moeten we weg!
Uiteindelijk word ik sochtends wakker en heeft het niet gestormd, godzij dank! Mijn gastvader en Yessica zijn gaan werken, wij kramen dus alles op en zetten ons gerief in de receptie en duiken dan meteen terug het zwembad in!.. In de namiddag komt er een tante, (papa, je raadt nooit hoe ze heet…. ZULMA, tante Zulma!!) een hele leuke, zij woont in buenos aires en komt naar uruguay om met de familie nieujaar te vieren!
Later komen ook yessica en mijn gastvader toe.. rond 6 uur gaan we richten het huis van een andere tante waar we ons snel douchen en dan richten het platte land. Opnieuw 2 uurtjes rijden met de schuifdeur open, met als gevolg dat ik ziek wordt.. maar dat is voor later.. Het schijnt heet te zijn op het platte land. Als we aankomen ontmoet ik een deel van de zussen en broers van mijn gastmoeder (ze zijn met 16 kinderen) en haar moeder. Mijn ogen gaan open, een huisje in the middle of nowhere.. geen strromend water, wel een waterput.. WC doorspoelen doe je dus met de emmer tanden poetsen gezellig met zn allen rond de waterput, douchen… weet ik eigelijk ni, elektrictiet is er met geluk.. Alles wordt klaargemaakt voor savonds. We eten varken, big, schaap, lam… VANALLES,ook wat groenten (waar ik het meeste van eet). Om 9 uur denk ik eens aan jullie, gelukkig nieuwjaar! Hier was het nieuwejaar niet echt speciaal, het was gewoon anders.. maar nu niet om te zeggen WAAAAW. Om 12 uur gaf iedereen elkaar een kus enkel vuurwerkdingskes.. eten en dan ging ik al gauw naar bed want zoals ik al zei ik werd ziek. We slapen in de tuin in de tent. Smorgens wordt ik wakker rond 8 uur door de hitte, ik blijf nog wat liggen want iedereen slaapt nog. Alle dan opstaan en een beetje rondhangen …
Savonds vertrekken we terug naar rivera..

dit was het, mijn beste wensen aan jullie voor 2008!!

Dikke kussen

19:39 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Week 20 * Nieuwjaar 07/08*

Zondag ochtend 30-12-07 vertokken we met de tent en de camionet richting taquarembo waar we met het hele gezin blijven kamperen. Een dikke 2 uur rijden met de schuifdeur open, want het ik bakken! Als we aankomen duiken we al snel het zwembad in, dat deed deugd!!

Tot savonds ploeteren we in het water.. ik spring van de hoge wipplank, waaaw… dat vinden ze echt heel gedruft!!
Nadien slaan we onze tent op, ik en Chabely slapen in de tent, Yessica en mijn gastvader in de camionette en mijn gastmoeder en John slapen onder een zeil dat ook nog een boven onze tent gespannen is.. We BBQen de typische –ASADO- . MM heel lekker, dan spelen we Jenga, dat heb ik gekocht voor de hele familie.. Mijn gastmoeder doet echt heel kinderachtig in dit spel, zelfs tegenpover John mijn jongere gastbroertje doet ze net of haar leven van dit spelletje afhangt. Ik moet er even aan wennen dat een moeder zo kinderachtig doet, maar ja, ik weet al dat het een raar geval is mijn gastmoeder, nog steeds lui.. hehe.
Het lijkt of er een zware storm op komst is dus tot ongeveer 3 uur blijven we half wakker want als het stormt moeten we weg!
Uiteindelijk word ik sochtends wakker en heeft het niet gestormd, godzij dank! Mijn gastvader en Yessica zijn gaan werken, wij kramen dus alles op en zetten ons gerief in de receptie en duiken dan meteen terug het zwembad in!.. In de namiddag komt er een tante, (papa, je raadt nooit hoe ze heet…. ZULMA, tante Zulma!!) een hele leuke, zij woont in buenos aires en komt naar uruguay om met de familie nieujaar te vieren!
Later komen ook yessica en mijn gastvader toe.. rond 6 uur gaan we richten het huis van een andere tante waar we ons snel douchen en dan richten het platte land. Opnieuw 2 uurtjes rijden met de schuifdeur open, met als gevolg dat ik ziek wordt.. maar dat is voor later.. Het schijnt heet te zijn op het platte land. Als we aankomen ontmoet ik een deel van de zussen en broers van mijn gastmoeder (ze zijn met 16 kinderen) en haar moeder. Mijn ogen gaan open, een huisje in the middle of nowhere.. geen strromend water, wel een waterput.. WC doorspoelen doe je dus met de emmer tanden poetsen gezellig met zn allen rond de waterput, douchen… weet ik eigelijk ni, elektrictiet is er met geluk.. Alles wordt klaargemaakt voor savonds. We eten varken, big, schaap, lam… VANALLES,ook wat groenten (waar ik het meeste van eet). Om 9 uur denk ik eens aan jullie, gelukkig nieuwjaar! Hier was het nieuwejaar niet echt speciaal, het was gewoon anders.. maar nu niet om te zeggen WAAAAW. Om 12 uur gaf iedereen elkaar een kus enkel vuurwerkdingskes.. eten en dan ging ik al gauw naar bed want zoals ik al zei ik werd ziek. We slapen in de tuin in de tent. Smorgens wordt ik wakker rond 8 uur door de hitte, ik blijf nog wat liggen want iedereen slaapt nog. Alle dan opstaan en een beetje rondhangen …
Savonds vertrekken we terug naar rivera..

dit was het, mijn beste wensen aan jullie voor 2008!!

Dikke kussen

19:39 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-07

Week 18-19 bij kiki in artigas en Kerstmis in Rivera

Dinsdag 18-12 sta ik om 6 uur op en neem een taxi naar het busstation in
Santana – Brazilie. Na een busrit van 2 uur ben ik in Quarai, de Braziliaanse stad naast Artigas. Kiki komt me daar ophalen en we gaan dan wat praten op de plaza. We gaan dan naar de supermarkt onze inkopen doen om Zweedse kerstkoekjes te bakken. Nadien naar haar huisje..
een heel klein maar knus huisje, ze heeft een zus van 16 en van 9 jaar, hele lieve zussen. Haar ouders zijn nog niet thuis. Na het middag eten maken we de koekjes.. Maar dan ontdekken we dat we de deeg een nacht in de frigo moeten zetten.. we smullen dus eerst nog wat van de deeg, mmm en dan zetten we hem veilig in de frigo.
Maar we vergeten er wel een plastiek folie over te doen, gevolg … De deeg is de volgende dag KEI hard.. Met een groot broodmes snijden we de deeg in schelletjes en zo leggen we ze in de oven.. AMAI, echt heel lekker!! Net zoals bij mijn familie, is er in haar familie niet echt veel belangstelling voor de dingen die wij meebrengen uit onze cultuur. De koekjes waren bijna allemaal voor ons, gelukkig waren het lekkere!Weden zo mooi was, en vooral Stockholm dan, vanop fotos gezien eht een hele mooie hoofdstad, de mooiste die ik al gezien heb!! Daar wil ik zeker eens heen gaan.. hehe de reis microbe heeft me al te pakken.De volgende dag laat Kiki mij wat van Artigas zien, de plaza die heel erg gezellig is, in een ronde rond om allemaal hotdog kraampjes enzo.. in het miden stoeltjes en tafeltjes om te zitten. Savonds komen alle jongeren daar dan ook samen zoals wij in Belgie op Café gaan gaan zij hiernaar de plaza. Artigas is net klein genoeg om iedereen te kennen, daarvoor is Rivera te groot.. Dat vindik wel heel leuk aan Artigas het is een kleine gezellige stad die alles heeft.. op sommige vlakken zelfs meer dan Rivera. Savonds gaan we wat gaan eten en drinken op de plaza, later op de avond komen er ook 2 vrienden bij zitten echt leuke jongens, eindelijk normale.. nouja wat je nog normaal kan noemen. We praten gezellig en rond een uur of 1-2 gaan we naar huis.
Vrijdag komt Paola (uit zwitserland die ook in Artigas woont) terug van Montevideo, we gaan haar gaan ophalen en we lopen wat rond in Artigas, we gaan mijn busticket gaan kopen in Quarai, daarvoor moet je over een grote brus die Uruguay van Brazilie scheidt. Zo mooi! De rivier is jammergenoeg wel erg vervuild zegt de gastmoeder van Kiki die in een vrijwilligers organisatie zit die werken rond de rivier. Mij kan het allemaal niet zo veel schelen dat ze vuil is, maar ja.Later op de dag gaan we nog een mate drinken op de plaza, een vriend van Kiki zegt dat we mate eens moeten proberen met ijskoude fruitsap… ooit zal ik het wel eens proberen, denk ik. Savonds gaan we uit in ´Ciudad Vieja´  een club in artigas, ik vid het niet zo WAAAAW maar ik ammuzeer me wel heel erg. Het is gewoon die dome cumbia muziek. Iedereen stond er dan natuurlijk ook heel opgemaakt bij en ik met mijn bermuda´ke mijn sloefkes.. Dat vonden ze daar ook niet echt normaal maar ik trok het ma allemaal niet aan en ammuzeerde me. Rond 6 uur gingen we terug naar het huisje van Kiki. Pfffffff haar kamer is stikheet, we slapen met 4 in een heel klein kamertje waar geen frisse lucht komt enkel een ventilatorke.. uitdeindelijk slapen we nog tot 12 uur. In de namiddag gaan we gaan paardrijden, ik en kiki. Echt heel leuk, ik voelde me zo vrij.. tot het moment dat de ´leeraar´ me vroeg om het kalm aan te doen omdat mijn paardje al heel oud was.. Ach ja.. dan maar wat stappen ik genoet er toch van. Ik jump ook.. maar niet hoog.Nadien een douchke en dan gaan we naar de plaza met Paola. Eerst geef ik nog chocolade en een fles wishky aan de familie om hun te bedanken voor de leuke web. Ze waren heel erg blij. Ze nodigen me zelfs uit om terug te komen met carnaval, want carnaval in Artigas is de beste van Uruguay..
Bon nadien gaan we met zn drieen (Paola, Kiki en ik) gewoon lekker wat op de plaza gaan zitten en wat drinken, normaal zouden we rond 3 uur naar een baile (fuifachtig iets) gaan maar omdat we zo gezellig aan het praten waren en alle 3 meer zin hadden om lekker verder te praten dan te gaan dansen op Cumbia bleven we lekker zitten. We praten over vanalles, en Paola zei zelfs dat – het La Paloma – gevoel weer naar boven kwam.. hehe Het is zo raar maar we kennen elkaar nog maar zo kort en toch heb ik het gevoel dat ik hun al zo goed en lang ken.. en dat hebben zij ook tegenover mij en anderen..
Rond 5-6 uur ongeveer zijn we uitgeprat, neen niet uitgepraat.. moegepraat.. dus gaan we maar gaan slapen, want morgen moet ik vroeg op om mijn bus te nemen terug richting Rivera!!!Om 8.30 neem ik de bus terug, kiki zwaait me uit, ik slaap de hele busrit en neem nadien dan de taxi richting Luis Batlle Berres (mijn straat). Er is heel wat volk aanwezig in mijn huis, allemaal familie die naar Rivera komen om met hun familie de feestdagen door te brengen. Giovanni en Sylvia (man en vrouw) 2 leuke mensen met een babytje, Valentina. Sylvia is een nicht..
Ik slaap nog wat en loop nog wat rond…De volgende dag is iedereen al vroeg op om alles klaar te maken voor kerstnacht. Al het vlees staat in de keuken, varken, sosissen.. alle ik zal geen honger leiden..
Als alles ongeveer klaar is… begint het te regenen..  Dus we moeten alles in de garage zetten. Later op de avond klaar het weer op maar we blijven toch in de garage zitten. We dansen.. Giovanni wil perse cumbia aan me aanleren.. na lang gezeur geef ik uiteindelijk toe..
Hier wordt echt nog in de kerstman geloofd.. dus de kerstman komt ook langs (ze hadden nog gevraagd of ik kerstman wou spelen, gelukkig moest dat dan uiteindelijk niet) De pakjes werden opengemaakt rond 12 uur, ik kreeg een T-shirt en een foto in een kader waar de ´chiquelinas´ opstaan  (de meiden).
Nadien werd er nog wat nagepraat en Chabely, Yessica en ik gaan vrolijk kerst wensen aan Sabrina, die hier niet zo ver vandaan woont.Rond 3 uur kruipt iedereen zijn bed in en slaap slaap.Dinsdag wordt een dagje opruimen en wat mate drinken.. een echte uruguayaanse dag.. iedereen is moe..
Woensdag ga ik samen met Merel, Majela, Sabrina, en Gianine naar het meer… Al heel vroeg vertrekken we, ik en merel gaan met de bus de anderen te voet (die zijn gek, 8 km in 30 graden en de bus kost 15 eurocent)
M
erel en ik zijn er ongeveer rond 9.30 en leggen ons al gauw in de schaduw.. pff zo warm.. wat later komen de stappers ook toe.. we liggen wat, zwemmen wat.. blabla. Maar rond 14 uur besluiten ik en Merel naar huis te gaan met de bus.. de anderen blijven daar nog. Ik ben een beetje verbrand..

Zie zo,  hehe , dit was het dan weer, nieuwjaar staat op mij te wachten op jullie ook
Maak er daar een leuk feest van en ik wens jullie allemaal het beste in 2008!!
Dikke kussen en groeten
Anouk!!

17:36 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-12-07

Moto rock en co..

Dag lieve Belgen in het koude Belgen land, hier ben ik weer met eenverslagje  

Na la paloma kwam er een rustige week waar ik weer eens met Merel naar de plaza mate ing drinken dan wat thuis zitten dan wat anders doen, niet echt een speciale week maar een week waar ik me wel goed voelde het is ook de week van rivera er is kermis maar niet echtspeciaal.. maar het weekend stond op ons te wachten en we gaan naar... MOTO ROCK een festival op een uurtje van Rivera in een klein dorpje in de middle of nowhere..Hanna komt op zaterdag 8-9-2007 toe in rivera om 6 uur sochtens ze komt met een taxi naar mijn huisje. We rusten nog even wat en ik laat haar dan wat van Rivera zien. We gaan ook naar Santana de Braziliaanse kant.. Voor haar is het natuurlijk heel speciaal, ze is in brazilie geweest.. hehe dat had ik ook toen ik hier in het begin was, nu is het al normaal gewoon de straat oversteken en je bent in Brazilie.. Bon we gaan de bustickets voor deze avond kopen en doen nog wat andere dingen. Dan gaan we naar huis eten we en houden we een siesta..Nadien terug naar Sarandi met Merel we praten wat in de plaza.. Hanna zal waarschijnlijk stoppen met YFU maar wel in Uruguay blijven en bij Hernan een vrijwilliger gaan wonen. Het is al gauw avond en dan nemen we de bus richting het festival. Op de bus spreken ons al 2 agenten aan dat we bij hun wel ons gerief wat mogen afzetten.. Dat vergeten we niet en doen we ook meteen als we aankomen. Dan kopen we ons ticket en betreden het FESTIVAL… hum hum. Er is amper 20 man.. zo klein, 10 keer kleiner dan rock affligem.. maar hoe later op de avond hoe meer volk er toestroomd en het wordt echt nog leuk!! Als de muziek afgelopen is lopen we nog wat in de straten.. de straten staan vol met motos en stoere jongens doen wat trukjes.. Het is namelijk moto rock.. We gaan onze spullen halen bij het politie bureau en gaan nog even naar het toilet bij de brandweers.. die vragen ons waar we heengaan.. Naar de camping weggen we. GEK!! Dat is veel te ver en gevaarlijk zeker met 4 blondines.. Jullie kunnen hier in ons tuintje slapen. We twijfelen natuurlijk geen moment, niemand had zin om nog ver te lopen en dan misschien geen plaats meer te hebben en geen licht om de tent op te slaan.. dus zetten we onze tent op in het tuintje van de brandweerkazerne.. hehe we praten nog wat met de stoere brandweermannen en kruipen dan met 5 in een tentje van 3 personen.. Krapjes.. Sochtens zijn we al snel wakker door de hitte.. PFOEHWe besluiten naar de camping te gaan en ons daar dan wat af te leggen, er schijnt een klein meertje te zijn.. dat zie ik wel zitten. We kopen ons ontbijt en stappen een uurtje naar de camping in een hitte van 35 graden.. pfffDaar aangekomen leggen we ons wat onder de bomen.. Een man komt naar ons toe en vraagt of we asaro willen dat is typisch uruguayaanse bbq.. Hij brengt ons 5 min later een grote brok vlees die we metteen versnijden en opeten. Nadien een lekker ijsje en een siesta. Dan kan ik het me echt niet meer laten om met kleren en al in het meer te sprigen.. Oh dat deed deugd!! Dan opdrogen en het is al gauw tijd om onze bus te halen om terug naar Rivera te gaan. Savonds gaan we nog naar de week van Rivera het is de laatste avond.. ik waag het er mij op om de rodeo stier eens uit te proberen.. na 10 min lag ik er al af.. maar twas toch leuk.Dan een pizzatje gaan eten met ons 4 tal en dan naar huis en bed in.Hanna blijft slapen tot dinsdag we gaan naar sarandi en praten wat op de plazas ik laat haar de foie plaatsen en de hoogste platas van Rivera zien.Als ze dan disndagnacht naar huis gaat voel ik me wel wat verloren, maar de volgende dag ga ik opnieuw met merel mate drinken in de plaza en zo kom ik  mijn dagen door en ik moet zeggen ik vind dat echt heel fijn.. hehe

De laatste tijd krijg ik minder en minder tijd om uitgebreide verslagen te schrijven..sorry daarvoor maar ja.Ik wil toch iedereen die examens heeft of had gelukwensen!! En ook allemaal al prettige feestdagen maar vooral een toffe vakantie heheIk ga het hier un bij laten.
Chau chau
Besos Anouk

18:38 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-07

LA paloma

Dag allemaal daar in het verre Belgie
Alles oke daar, zoals ik al meermaals vernomen had, KOUD, wel dat is dan het tegenovergestelde van hier, hier is het BAKKEN!!

Waar was ik gebleven bij mijn vorige verslag, Buenos Aires en nadien naar Atlandida bij Hanna uit Zweden en naar La Fiesta de X, toen ik terug in Rivera was stond er wat een saaie zware moeilijke week op mij te wachten… De nacht van zondag 25-11 naar maandag 26 –11 om 00.30 verliet ik opnieuw Rivera. Het wordt een weekje zonnebaden op het strand in La Paloma! De hele groep YFU studenten spreekt af in het shoppingcenter-station dan rijden we er 3 uurtjes op naar La Paloma. We verblijven in een Hostel echt super mooi, maar heel euhm ja hoe zeg je dat primitief, geen warm water de helft van de tijd geen electriciteit… Het wordt echt de beste week tot hier toe, We gaan al meteen naar het strand, spelen voetbal en zwemmen in de woeste zee! De zee hier is heel gevaarlijk, ik wou het amper geloven maar ze sleurt je echt mee! Het zand verdwijnt vanonder je voeten.. Maar er is niets ergs gebeurt.
We gaan elke dag naar een ander strand, een voor een zijn ze prachtig! Vissers dorpjes met echte hippies die oorbellen enzo maken.. We bezoeken ook een dorpje waar de zeehonden in het wild leven! Echt PRACHTIG! Ik kan niet van dag tot dag beschrijven dus ik vertel het in grote lijnen en allemaal wat door elkaar. WE gingen ook naar een park met een strand aan dat volledig afgezonderd is van de buitenwereld, er is geen elektriciteit en je moet eerst een half uurtje door het park rijden eer je aan het strand bent, door het park kan je enkel met speciale camions rijden zo een sight seeing camion echt grappig en heel gezellig. Ik genoot vollop van de natuur en van de stilte. We waren helemaal alleen op een strand zooooooo mooi! De avonden werden gevuld met praten! Het bleek of er maar geen einde kwam aan iedereens verhalen, een voor een zo intressant en leuk. Het is echt raar maar de andere studenten, je kent ze misschien in totaal 2 weken en het lijkt echt of je ze al jaren kent dat is echt prachtig. Ook de vrijwilligers waren erg leuk! Pablo, Hernan, Lena (was zelf uitwisselingsstudent uit duitsland 2 jaar geleden en is hier nu 3maand op bezoek) Juan Carlos…
Massages werden er ook dagelijks gegeven, mmmm overheerlijk! We gingen ook een bezoekje brengen aan een ford dat in de geschiedenis gebruikt werd door de spanjaarden die vochten om Uruguay met de portugezen.. Nadien brachten we een bezoek aan een grote tuin met bloemen en vogels en andere dieren, heel mooi! En nadien natuurlijk naar het strand, voetballen, zwemmen en in de zon liggen, wat normal niets voor mij is maar het deed deugd om gewoon wat te chillen en te praten met iedereen.. Je merkt ook dat iedereen wat in dezelfde situatie zit, jezelf niet echt kunnen zijn, verveling, niet vrij zijn… en als je weet dat het bij iedereen af en toe zo wel is geeft je dat moed om door te zetten want de moeilijkste periode is achter de rug!OEFF
De laatste avond was er een mis La Paloma verkiezing, ik dachyt bij mezelf nee eh, ik wou dat echt niet doen en toen ze de namen van de genomineerden opnoemden bleek dat de jongens zich in meiden moesten veranderen..alle dat was de opdracht van de meisjes om de jongens er zo goed mogelijk als vrouw te laten uitzien, echt super leuk en grappig! Ik en nog enkele andere meisjes zorgden voor een van de vrijwilligers Goppe die getransformeerd werd naar Goppa. Hij was echt nog knap als vrouw ik vond dat hij leek op Victoria Beckham. Hij won uiteindelijk toch niet het werd Manuela.. De iet wat zwaarlijverige ´dame´ met de grote boezem (zo kan je ze herkennen op de fotos) Later in de nach gingen we naar het strand en zaten er zo goed als de hele nacht, ik ging even wandelen met mijn voeten in de branding en zong, daar bessefte ik echt voor het eerst dat ik aan de andere kant van de wereld zat! Dat daar achter al dat water en land Belgie lag… dat was echt een raar maar goed gevoel. Toen het weer licht was gingen we terug naar het huisje, waar ik toch besloot om wat in mijn bed te liggen. Om 11 uur was er ontbijt, mmmm stokbrood zoals iedere ochtend. De laatste dag in La paloma gingen we een bezoekje brengen aan een uitkijktoren, Je had zicht over de hele stad! Een lekker fris windje in je gezicht naar een hele hoop trappen en als we terug beneden waren een IJSJE!!!! Smiddags gingen we naar een pizzaria en nadien hup naar Montevideo. Ik zou normaal nog 2 nachten bij Hernan een van de vrijwilligers blijven slapen omdat hij dicht bij hanna woont en dan kon ik haar gaan bezoeken over dag want zij moet wegens problemen terug naar zweden binnen 4 weken.. Maar mijn gastmoeder vond dat geen goed idée want Hernan is een man en ik een meisje, ze vind dat ik de mensen veel te snel vertrouw…maar er waren nog enkele andere probleempjes maar ja das niet belangrijk ik ga er geen groot sel van maken. Dus ik besluit dan met de tranen in mijn ogen terug naar Rivera te gaan, we moeten nog tot 00.30 wachten op onze bus, merel belsuit ook terug naar Rivera te gaan.. dus we gaan samen!
We komen aan in rivera rond 6.30 smorgens, ik kruip thuis in mijn bed en slaap tot smiddags, in de namiddag praat ik met mijn gastmoeder, ik vertel haar dat ik echt niet naief ben… Maar ze begrijpt me niet, het feit is dat haar dochters echt niet vrij opgevoed zijn en dat ze het waarschijnlijk heel abnormaal vind dat ik gewoon bij een ook vrienden heb die jongens zijn, dat heeft Chabely niet enkel meisjes! Dat is heel raar voor mijn gastmoeder..We komen tot een punt en dat is dat ik dat gerust mag doen bij iemand gaan slapen maar niet alleen, want ik ben toch nog steeds het kind van een ander en ik ken het land niet en het is hier gevaarlijk, bla bla bla, dat is echt helemaal niet waar. Ze moesten eens weten wat er in belgie allemaal gebeurt. Om even een voorbeeld te geven, het kan zijn dat ik het al een verteld heb maar een tijdje geleden keek ik naar het hoofdnieuws op TV en een van de dingen dat gebeurt was was een appartemant dat uitgebrand was EN 2 HONDEN ZIJN OMGEKOMEN, dat is het belangrijkste nieuws uit Uruguay!
Bon ik ga het hier bij laten voor dit veslag, nu zijn jullie weer wat op de hoogte van mijn avontuur enzo
Dit weekend ga ik naat Moto Rock een festival samen met Hanna Anneriek en Merel en nog enkele andere mensen uit Rivera, en wonder boven wonder ik mag blijven slapen in een tent!!JOEPIE
Meer volgt de volgende keer!
Ik wens iedereen die examens heeft veel succes ik denk heel back aan jullie, vooral als ik dan is int zonneke zit, mmm. Neen echt waar ik mis studeren, soms neemik gewoon mijn spaanse schriftje erbij omdat ik verlang om te studeren, noteer dit maar!! HAHA

Alle dikke kussen
Hou jullie daar allemaal goed en tot de volgende keer!!
CHAU CHAU
Besos Anouk

17:02 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-07

Buenos Aires en co.

Dag allemaal ,Hoe gaat het daar in het daar in het Belgen land..
Het is een tijdje geleden, maar ik heb er zo mijn redenen voor,
Ik zat in het grote Buenos Aires!!Ik vertrok 11 november in de nacht van zaterdag op zondag om 00.30 naar Montevideo waar ik met Merel wat rondgelopen heb enzo. In de namiddag hadden we afgesproken met nog enkele andere studenten, Anneriek uit Nederland, Suzanna uit Noorwegen, Rosie uit USA en Hanna uit Zweden. We aten samen gezellig wat en Hanna, Anneriek, Merel en ik zijn dan naar de oude stad gegaan, wat rondgelopen en gepraat en naa rde zonsondergang op het strand van Montevideo gekeken. Om 22u vertrokken alle studenten met de bus naar Buenos Aires, we reden via Paysandu waar we nog enkele studenten oppikten. Smorgens rond 10 uur kwamen we aan in Buenos Aires, WAAAW!! We mochten het hotel nog niet in dus gingen we eerst een shopping center binnen.. het eerste van de trip, er volgen er nog veel, dan naar het hotel ons intsalleren  en dan mochten we de stad wat verkennen, elke groep met een vrijwilliger of 1 van de oudjes (er waren 3 vrouwen mee, waaronder mijn spaanse lerares.. deze waren allemaal boven de 50-60 jaar en wouden eigelijk enkel koffie drinken en shoppen) de andere 2 Pia en Hernan rond de 25 jaar 2 super leuke vrijwilligers die ons een hele leuke tijd gegeven hebben. Bon we liepen rond in de stad, Hanna en ik kochten al meteen onze vooraad eten en drinken om het savonds gezellig te maken op onze kamer. Een flesje wijn en Martini. Savonds aten we in een restaurant waar het buffet was. Nadien … gezellig op de kamer een glaasje wijn gedronken samen met Mika, een jongen uit Finland, hij vertelde ons dat zijn spaanse leraar homo was, heel grappig.
De volgende dag gingen we alweer naar een shopping en mochten we nog wat rondlopen in de stad.. LEUK Na het avond eten zijn we met de helft van de groep weggeslopen uit het restaurant en wat gaan drinken.. De koffievrouwen hebben het nooit opgemerkt dat we er niet waren.. Hernan en Pia vonden het fantastisch dat we dat gedaan hadden! De volgende dag gingen we in de namiddag op citytour, we redden langs de armere buurt en het roze huis, (zoals in
USA het witte huis) en nog vanalle andere dingen ook een kerk bezochten we, ik trok er veel fotos om nadien aan mijn gastfamilie te laten zien!! Haha. We bezoeken ook het graf van Evita Perron. Na de city tour gaan we naar het Hard Rock Café van Buenos Aires.  We eten elke avond in hetzelfde restaurant, met buffet dus we kunen wel elke avond wat anders eten, en het smaakt me. Na het eten kunnen Hernan en Pia de koffiewijven overtuigen om ons uit te laten gaan. We gaan naar een bar en drinken wat en dansen echt heel leuk!!
De volgende dag gaan we naar huis, we bezoeken nog een sort van ZOO, schoon! Nadien nog voor de laatste keer naar een shopping center, IK BEN BEUGESHOPT!! Ik
kan het niet meer zien! Nadien gaan we terug richting Uruguay. Rond 7 uur smorgens komen we aan in Montevideo, Hernan vraagt of we zaterdag avond niet naar La Fiesta de X gaan, ik wil wel maar het is zo ver, uiteindelijk blijf ik bij Hanna slapen en gaan Hanna, Janis, Sasha Hernan en ik naar het feest op zaterdag avond, WAAAAAAAW wat een feest! Een groot festival begint in een bos en loopt door tot op het strand, Rock, salsa, reggae, electro…. Alles echt heel leuk. Om 4 uur begint het kei hard te regenen, we kunnen nergens schuilen dus we gaan naar het huisje van Hernan waar we nog wat babbelen over de slechte organisatie van de Buenos Aires trip, we zouden normaal nog naar een pretpark gaan.. maar dat hebben we niet gedaan.. zoveel shoppen dat kan ook niet!! Hernan en nog een andere vrijwilliger zijn vollop La Paloma aant voorbereiden dat is 26 November, dat gaat heel leuk worden denkik!! Bon rond 7 u smorgens namen we de bus richting Atlandida, een stadje aan de zee waar Hanna woont, we slapen 2 uur en dan neem ik de bus richting Montevideo en dan richting rivera 6 uur.. Ik geef al mijn cadeautjes af aan mijn gastfamilie en kruip doodmoe in mijn bed!

Zo did was het dan weer eens .. Zoals jullie zien twa een fijne trip, maar ik ben een beetje teleurgesteld in de organisatie, we betalen zoveel en doen helemaal niet veel!
Ach ja Tot de volgendeXx Anouk Ik wil nog een ding zeggen, de mensen die mij een brief schrijven, kopieer hem eerst voor je hem zendt want het is niet zeker dat hij aankomt!En al heel erg bedankt aan alle mensen die mij een briefje of kaartke geschreven hebben, MUCHAS GRACIAS!!
Besos
Anoukita
 

21:05 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-07

week 11

Martes 30-10-07
Na het cyber may ik samen met mijn gastmoeder een overheerlijke chocolade taart die we verkopen om hun trip naar Montevideo te betalen, waar ik niet mee meega.. maarja. 

Miercoles 31-10-07

Een normale dag koken spaanse les ijsje eten met Merel, tart bakken om te verkopen. Ik teken ook heel veel de laatste tijd in mijn schetsboek dat ik meegebracht heb uit Belgie. Ik ga ook nog met John naar het Cyber om tekeningen af te rpinten die hij dan kan kleuren. Ik ga niet naar de scouts want savonds is het secht weer.                  

Jueves 1-11-07

We zijn al November, ik kan het bijna niet geloven.Ik help in de voormiddag met koken en in de namiddag help ik met wat kuisen. Chabey moet ´studeren´. Aangezien het morgen een feestdag is, heeft Merel geen school en ik ook niet maar ik heb zoiezo geen school want ik heb al vakantie. Savonds gaan we frieten eten in een pizaria en nadien gaan we naar een HELLOWEEN party wat niet zo veel voorstelde maar twas wel een leuke avond. Merel blijft bij mij slapen. 

Viernes 2-11-07

Merel gat rond de middag naar huis. Er komen nieuwe misionarissen de anderen hebben een nieuwe stad toegewezen gekregen. Het zijn wel nog leuke, 1 van de USA en 1 van Paraguay. Ik zit de hele namiddag bij de zus van Alicia, Sylvia. We rinken samen Mate en praten over vanalles en nog wat. Ze is echt super leuk! Deze nacht slaap ik bij mijn grootmoeder die in het huisje vooraan woont. Mijn gastmoeder en Chabely vertrekken naar Montevideo rond 23.00. 

Sabado 3-11-07

Na een korte woelige nacht met vele mugen sta ik om 5 uur op. Ik ga met mijn gastvader mee gaan werken. Hij gaat op het platteland de almacennen, dat zijn de winkeltjes, gaan vullen. Hij kookt dingen aan in Rivera en verkoopt die dan aan de dorpswinkeltjes. Wat ik hier gezien heb is zo fantastisch. Zo puur en mooi. In een dorpje was er een kindje dat me met open ogen aangaapte. Ik was waarschijnlijk de eerste blonde die hij zag en dat doet echt raar. De mensen zijn er gelukkig met NIETS.  Ik help mijn gastvader telkens met uitladen van de dingen die hij verkoopt en het hermaken van de som van alles. Hij vindt dat ik het goed doe, YES. Rond 11 uur zijn we thuis en ik kruip meteen bek af in mijn bed. 
Domingo 4-11-07
Om half 7 sta ik op was me en ontbijt mijn gastvader brengt me naar de scouts. We gaan op het platte land in een schooltje wat gaan sjorren. Na ongeveer 1.30 uur rijden (ik slaap de hele rit) komen we aan in het dorpje, hier ben ik gisteren ook geweest met mijn gastvader om te verkopen. We maken iets voor de windrichting te zien en om temperatuur te meten, jullie zullen het later wel nog zien. Het grappige vind ik dat we daar dus een hele dag over gedaan hebben met 13 man. Echt erg. En het was al gesjord, we moesten het gewoon nog recht zetten en in de grond zetten… Ik vond het wel een beetje erg, als ze zouen zien wat wij op kamp op een week verwezenlijken, ze vallen om.. Ach ja nadien spelen we nog een sort van rugby, 3 jongens tegen 6 meisjes en de jongens winnen. Ik scoor wel 2 keer van de 3, joepie.Rond 21 uur ben ik thuis kijk nog wat tv en ga slapen. 

Lunes 5-11-07

Vandaag maken we sopa, ik vind dat echt nog lekker. Rond 14 uur ga ik naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel even naar sarandi want ik moet 2 dvd s kopen voor mijn gastmoeder maar ze hebben ze niet. Dan gaat Merel naar school en ik naar huis. Daar maken we nog eens een chocolade taart maar met Dulce de Leche.. MMMM super lekker. De misionarissen komen langs en eten een stukje mee.  

Martes 6-11-07

Ik sta om 8uur op want ik ga naar een voetbal wedstrijd gaan kijken van John. Ik trek fotos.. Hij is zo blij dat ik kom kijken, hij verteld dan aan iedereen dat ik zijn zus ben uit Belgie.. wat een schatje, al kan hij ook echt de keel uithangen..Thuis maken we zapallos rellenos.. en in de namiddag ga ik naart cyber… 

16:55 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-10-07

week 10

 

Miércoles 24-10-07

Om 9 u aerobicken samen met Paula. Smiddags maken we tortilla de papas. Ik ontvang een brief van mama en papa en co. In de namiddag ga ik met Merel naar de Sarandi street en we gaan op zoek naar een t shirt voor de scouts maar alles is gesloten dus dan maar wat op de plaza hangen en een ijsje eten.. Dan Spaanse les. Naar school en na school wat tv kijken. 

Jueves 25-10-07

Ik ga om vlees we maken milanesas. In de namiddag ga ik met Alicia naar plaza artigas en we gaan dan samen met Merel ‘shoppen’.. We kopen de t shirt voor de scouts een witte.. dat is zo afgesproken.. ik vind het niet echt een super kleur maar ja..  Alicia is in de wolken van een rokje, maar zoals ik al verteld had is zij heel arm.. Ze kan het niet betalen en het kost amper 10€.. Dat is echt raar, ik heb gewoon nog nooit echt meegemaakt dat ik iets niet kan hebben omdat ik er geen geld voor heb, echt een sort van shoque. Nadien gaan we naar de bib en ik verzamel wat informatie over brazilie, chillie, argentinie en Uruguay.. Tis echt SUPER warm! Dan naar school, waar we een vergadering hebben met de directrice omdat het schooljaar afgelopen is maar het is helemaal geen vergadering het is een groot feest alle ouders van de 6es zijn er fotos worden getoont van toen iedereen klein was, ook ik kom op het grote scherm. Nadien wordt iedereen bedankt k ga ook op het podium staan en bedank mijn familie Da Silva Duarte omdat ik bij hun mag wonen.. En nadien ist FEEST … Viernes 26-10-07Het is al pokkeheet om 8 u smorgens. De voormiddag gaat snel voorbij met al die rituele dingen zoals naar twinkelke gaan.. we maken een sort van vanalles klaar. Na de middag naar de spaanse les en nadien school, we hebben buiten les want het is te warm!Savonds ga ik naar een verjaardagsfeestje van een meisje van de scouts, twas wel nog leuk Spice Girls en Britney muziek is hier echt in, Merel en ik lachen ons wel rot..Rond 12 uur zijn we het daar wel wa beu en gaan we naar Sarandi Pizza eten en wijn drinken.. Ron 3.00 Worden we ook wat moe. Merel blijft bij mij slapen… 

Sabado 27-10-07

Opstaan blabla, afwassen.. eten en we hebben afgesproken met enkele meisjes van de scouts om koekjes te verkopen om ons kamp te fanancieren..maar daarvoor gaan ik en Merel nog wat op het Plaza Artigas citen dat is echt onze plaza, dicht bij alles en gezellig.. Een ijsje is ook weer van de partij. En dan koekjes verkopen, AMAI dat verkoopt heel vlot!! Na 10 minuten zijn al mijn pakken verkocht, tzijn dan ook echt lekkere koekjes!! Dan naar huis waar ik niet echt nog iets speciaal doe.. 

Domingo 28-10-07

Kslaap heel slecht ga niet naar de scouts en slaap dan uiteindelijk tot 12u. Ik voel het al meteen een leuke dag wordt het niet echt. Ik doe niet veel specials vandaag!Oh jawel ik maak Belgische Boterkoekjes en ze vinden ze hier heel lekker! 

Lunes 29-10-07

Slecht weer, als het hier sochtens regent dan mag je er zeker van zijn dat het voor de hele dag is! Pffff In de namiddag spaanse les en nadien ga ik met Merel een capuchino drinken.. mmm nog wat praten en dan naar huis met de taxi want he regent nog steeds kei hard, mijn straat staat onder water. Ik ga niet naar school want Chabely is al vertrokken met een paraplu dus ik heb er geen en echt veel doen we toch niet meer op school want het zijn de laatste dagen.. Ik kijk wat films samen met John.. Martes 30-10-07Wat verlang ik naar goed weer en de ECHTE vakantie! Binnen 2 weken Buenos Aires WOOOW daar kijk ik echt naar uit. Ik maak vandaag samen Sopa de verdures (groenten soep) met mijn gastmoeder, mm echt lekker. Terwijl ik hier alles zit te typen kijkt mijn broertjes John naar Rambo.

18:20 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-07

week 9 denkik

Martes 16-10-07

Na tcyber ging ik naar huis en dan naar Pamela waar ze het haar van Chabely gaat stylen.. Er werd net een pakje afgeleverd aan het huis van Pamea en ik vraag aan de man of het mogelijk is dat pakjes verloren gaan, want dat mijn ouders al een tijdje eentje opgestuurd hebben. Hij vraagt waar ik won ik vertel het. Ik heb een pakje voor jou zegt hij uit Belgie!!! Ik was zo blij! Chocolade en speculoos, washandjes want dat bestaat hier niet en nog wat brieven!! Ik maak het meteen open deel de chocolade en lees de brieven. Dan naar school, ik neem wat chocolade mee en deel het uit, iedereen vind het lekker!! Na school naar huis..  

Miercoles 17-10-07

Woensdag envelopjes dag  ik open eentje, een zweedskruiswoordraadsel.Mijn gastzus moet de hele dag aan een project werken vor school samen met 2 andere uit de klas. We maken een slaatje. Na het eten ga ik naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel naar Plaza Artigas want ik heb echt het gevoel dat het fout zit met Chabely, mijn gastzus. Ze doet echt heel bot en ongeintresseerd in mij.. Ik praat erover met Merel en ben er wat ten einde raad over, tis toch wel je gastzus he. We besluiten ons niet te veel meer aan te trekken van de familie.. Dat klinkt grof maar zo is het ook weer niet he, ik moet gewoon beginnen leven zoelas in Belgie ookal ben ik aan de andere kant van de wereld.. Ik moet niet steeds vragen mag ik even daarheen en ik ga even dat doen… Deze dingen bedoel ik, GEWOON DOEN!! Dan naar school, daar geeft Chabely mij een briefje en daar staat op dat ze blij is dat ze mijn zus, soms gaat het minder maar het is allemaal ok. Vorig jaar had zij een vriendin Flore uit Belgie die hier ook was meyt YFU en ze zei dat vriendin zijn makkelijker is dan zus. Natuurlijk!!!Bon het is dus allemaal al beter ik ben blij!Na school naar de scouts, we krijgen 10 zakken koekjes mee om te verkopen en na de scouts ga ik bij Merel slapen. 
Jueves 18-10-07
We staan op eten Yoghurt en cornflakes mm lang geleden.We gaan even op het internet en het is al snel middag eten en afwassen. Ik ben n og steeds bij Merel in de namiddag gaan we naar Sarandi en praten daar wat met een zak koekjes van de scouts bij ons..Rond 16 uur gaat Merel naar school en ik naar huis neem gauw een douchke want tis ne warmen dag!! En dan naar school. We hebben 2 uur vroeger gedaan en als ik thuiskom heft mijn gastvader mijn fiets naar de fietsemaker gebracht.. Dat vind ik echt super, het is toch een teken dat hij iets voor mij over heft. Eigelijk is mijn gastvader nog het meest geintresseerd in mij en Belgie enzo.!!Jammer dat hij niet zo veel thuis is.. 

Viernes 19-10-07

Chabely werkt weer de hele dag voor school. Vandaag maken we overheerlijke pizza.. mm super lekker. Ik schrijf een hele lange brief naar mijn huisje in Meldert. Dan ga ik naar de bank en dan naar spaanse les. Na de les gaan we samen met Gladis, de lerares, onze reis naar Buenos Aires gaan betalen. Die is 11 nov maar moeten we nu al betalen. En nadien naar school. We hebben klasfoto.. TOF . Savonds blijven we gewoon thuis want ik ben nogal moe en het regent een beetje. 
Sabado 20-10-07
Een saaie dag ik help in de voormiddag met kuisen want dat moet hier ook gebeuren. Het regent de hele dag ik kijk wat tv slaap want want ik ben moe kijk spider man 3 met mijn gastbroertje John… En voor de rest niet veel intressants vandaag sorry    

Domingo 21-10-07

Smorgens om 9uur ga ik naar de scouts waar we eerst wel 1.5 uur niets doen en dan praten we over hoe we ons KOT gaan inrichten. We gaan ook een T shirt maken.. Fijn fijn. De scouts is hier hetzelfde maar toch anders. Ik verkies de MELDERTSE scouts nog steeds op de eerste plaats maar tis hier best ok. Ik kijk wel enorm uit naar het kamp dat we hier gaan doen. Om 12 uur ga ik naar huis en we eten allen samen in het huis van de grootmoeder. Vlees groentes brood.. daarna zitten we wat buiten int zonnetje en de gastouders doen hun siesta. Savonds ga ik mathe drinken bij Alicia. Echt gezellig samen met nog wat andere mensen gewoon wat buiten zitten genieten praten en mathe drinken. Ik moet hier drinkend zo een mathe ding aanschaffen. Das echt lekker.Rond middernacht ga ik naar huis en slapen. 
Lunes 22-10-07
Ik ontvang een brief van mijn Tante Elly. Echt leuk!! Ik schrijf meteen eentje terug. We maken een salade met rijst en patatjes. Aangeien de sosissen die we gemaakt hebben er maar vies uitzien eten we ze niet op (niemand) dan maar hotdog worsten in de plaats..Naar de spaanse les en na de spaanse les ga ik de brieven voor mijn huisje in meldert en mijn tante posten!Nadien naar school en na school ga ik naar het huis van Alicia. We maken pastel de papas met kip. MMM super lekker. Er zijn nog enkele anderen die komen eten en zij hebben het dessertje gemaakt. We kijken Borat die film bestaat hier maar kent niemand. Ze vinden hem echt goed. Ook mijn gastmoeder is er weg van, dat had ik niet verwacht!! Rond 00.00 uur ga ik naar huis en slapen.  

Miércoles 23-10-07

Vandaag maken we spaghetti op zn uruguayaans en een lekkere taart. Als ik aant afwassen ben krijg ik onverwachts telefoon van mama Linda. Ik ben wat geschrokken maar ben wel blij. Ze verteld mij dat Louna gestereliseerd is maar dat alles goed verloopt. Ik hoop het!! Dan typ ik dit verslag hier en doe de afwas samen met mijn gastmoeder. En dan ga ik naar t cyber café.

 

18:41 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-07

week 9 ...?

Miercoles 10-10-07

Normaal zou ik deze ochtend gaan joggen maar slecht weer en uruguayaanse gewoontes zorgen ervoor dat ik toch weer niet ga en in mijn bed blijf liggen. Envelopje openmaken..Ik kook samen met mijn moeder, albóndigas. Na het eten ga ik naar de spaanse les. Als ik terug kom ligt mijn gastmoeder in haar bed samen met Pamela een vriendin van Chabely en mij.. Kan je je dat voorstellen in Belgie.. Bon dan naar school en om 20.00 komt Juan Diego mij halen aan school met de fiets om dan samen naar de scouts te rijden. Scouts is hier ook op woensdagavond. We praten over de kas wat we gaan doen met het geld of we nog een kas activiteit kunnen doen.. Ik stel carwash voor maar dat is hier precies iets heel raar. We gaan dan maar koekjes verkopen zondag. Ben heel blij dat die scouts goed gaat! Alle nadien naar huis. 

Jueves 11-10-07

Geen spaanse les vandaag ik ga met Merel wat gaan drinken in de enige taverne hier in de stad. Voor de rest vandaag niets specials. 

Viernes 12-10-07

REGEN REGEN REGEN..Vannavond vertrekken we naar Montevideo met school. Merel mag ook mee ookal zit ze niet op mijn school. Die schoolreis is hier totaal niet voorbereid. De ouders moeten gewoon een schriftelijk bewijs geven. Een plannetje wat we dit weekend daar gaan doen krijgen we niet. Goed voorbereid lijkt het niet echt maar ik wil absoluut mee!! Savonds rond 23 u komt mijn andere zus Yessica thuis van Montevideo. Ze blijft tot maandag dus ik zal haar wel dan nog zien. Om 00.30 vertrekken we naar Montevideo met de bus, 6.30 uu rijden.. Hupekee!! Sabado 13-10-07WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW Montevideo is een droom stad!! ALLES hebben ze hier, zon zee strand studenten winkels MC donalds…..Als we onze valies ergens afgezet hebben rond 7 uur smorgens gaan we wat wandelen in de stad. Merel en ik lopen al een MC Donalds binnen om een cupuchino, mm. We wandelen rond in de haven van MontevideoRond 10.30 uur beginnen we museums in en uit te wandelen. Die leerlingen zijn hier echt niet geintresseerd, zelfs de leerkrachten zetten zich gewoon neer en kijken niet rond.. Echt raar. Smiddag eten we ergens waar de school geregeld had, tong net pasta, bwek. Nadien weer museums in de namiddag gaan we wat op een plein zitten daar hebben we veel fun en we bezoeken een operazaal. Savonds kijken we naar een toneel. Dan naar de plaats waar we slapen, een leger verblijf. We slapen in een slaapzaal. Rosalia een meisje van mijn klas doet echt stom tegen mij ze denkt dat ik een baby ben en het ergste van allemaal is ze heft haar mama meegenomen op schoolreid omdat ze er niet zonder kan!! ONGELOFELIJK. Bon dan gaan we slapen.. Domingo 14-10-07Opstaan opt gemak rond 7.30 en ons kabaske maken want vannavond gaan we terug naar Rivera. Ontbijten met de soldaten, wat een stoere binken.. Nadien rijden we rond in de rijke buurt met de bus om naar de architectuur te kijken. De huizen waren zoals de huizen in Belgie, maar dat hadden we al lang niet meer gezien.. amai. Nadien gaan we naar het strand echt mooi, we gaan ook nar een of ander paleis en nog museums bekijken. In de namiddag gaan we naar een kermis. Ik zit daar op een atractie zoiets als de Wild Mouse ma veel saaier en verroester.. Rond 8 uur gaan we naar een shopping center waar we eten mogen kopen voor deze avond en wij gaan weer naar de MC do. Jam jam. Nadien op de bus richting Rivera opnieuw. Om 3 uur snachts komen we aan we nemen de taxi naar mijn huis Merel blijft hier slapen en gaat smorgens naar haar huis. Raar he in Belgie zou iedereen zijn kinderen komen afhalen. Ach ja andere cultuur. 

Lunes 15-10-07

2 maand van huis weg wat gaat het snel ookal is het soms wat saai hier.Smorgens gaat Merel naar huis. Rond 11 u ga ik met Chabely naar de kerk we gaan er Hotdogs eten. Alle kideren waren aant voetbalen op het pleintje van de kerk. De kerk is hier gelijk scouts maar dan saai..hehe.Spaanse les en nadien ga ik met Merel en Karin iets gaan dirnken. We hebben geen school vandaag. Als ik terug thuis ben zitten er een hele hoop meisjes want Yessica vertrekt weer naar Montevideo om te studeren. Er worden fotos genomen, pfff. We eten allemaal samen en rond 23u gaat ze naar de bus en vertrekt. Martes 16-10-07

Opstaan en ik tijp dit verslag op de pc . Vandag zal een minder drukke dag worden denkik we zien wel....chau

00:42 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-07

week 7

Miércoles 3-10-07

Vandaag zouden we normal smorgens aerobiccen maar ken je uruguay al wat.. Het komt er niet van.. dus ik kijk wat tv in de ochten en daarna kook ik samen met mijn moeder, het is iets dat al in mijn kookboekje staat dus ik help gewoon wat. Ik ga na het eten met de fiets naar de spaanse les en nadien ga ik met Merel naar de sarandi street en we eten samen een ijsje, slecht voor het dite maar eentje geeft niet want het is warm en ik ben met de fiets. We schrijven een brief voor een mevrouw in Punta del Este waaar we misschien een weekendje bij gaan logeren, de ouders van Merel in Nederland kennen deze mevrouw. We praten en praten… En dan gaat zij naar school en ik ook. Maar we gaan niet naar dezelfde school, misschien in mart wel want dan is het hier een nieuw schooljaar. Maar dat valt nog af te wachten. 

Jueves 4-10-07

Vandaag komt het er wel van, AEROBICCEN, om 9 uur staat Paula aan de deur en we beginnen vet te verbranden, JAWADDE, zo vermoeiende oefeningen.. Nadien help ik koken met mijn gastmoeder, weer iets lekkers, maar may je niet druk, ze maken hier ook minder lekker eten hoor.. Merel is ziek vandaag en ik moet gaan kijken voor schoenen want morgen heb ik een verjaardagsfeestje, ik ga met Karin en vind er eindelijk, goedkope nog schone.. alle kben content. Ik ga nadien weer naar school en na school tv kijken en dodo ke doen. Viernes 5-10-07Vandaag als ik opsta is mijn moeder al wakker, WONDER BOVEN WONDER! We maken vandaag iets nieuw en iets lekkerrrr. De missionarissen komen eten deze middag dus alles moet tip topo in orde zijn want dat zijn hier precies de goden van het huis.. pfffff Ik had tegen de missionarissen gezegd dat ze geen engels tegen me mochten praten. En zo deden ze. Ik ging nadien met de fiets naar de spaanse les en nadien mee met merel naar abr school en dan naar huis en naar school. Om 7 uur ga ik weg van school want vannavond heb ik een 15e verjaardag, meisjes die 15 worden krijgen hier hun eerste trouwfeest, ze draguen dan een trouwjurk en iedereen is chique gekleed en taart en eten en dansen... echt raar ni echt iets voor mij maar tof om is mee te maken, fotos volgen nog. Na veeeeeel dansen en praten en feesten gingen we om 5 uur naar huis.. en ronken. 

Sábado 6-10-07

Ik sliep tot 11 u IK VOEL MIJ ECHT VRESELIJK VANDAAG. Ik wil naar huis ween, alles bij elkaar ik mis iedereen in Belgie. Tis de eerste keer dat het zo erg is. Ik praat met Chabely erover maar ze begrijpen het hier niet echt. Rond 15 uur ga ik naar Merel ik blijf bij haar slapen gelukkig dat ik naar Merel ging zo was mijn dag toch terug goed gemaakt. We gingen naar de winkel en deden wat vanalles. Savonds keken we naar een film en gingen dan slapen.. deze nacht veranderd het uur van 2 naar 3 uur. 

Domingo 7-10-09

Lang slapen doen we niet vandaag, na een redelijk woelige nacht, want de gastzus van Merel die ook op de kamer lag snurkt kei luid, opstaan. Ik douch me snel en we eten een boterham met muizestrondjes, dat hebben de ouders van merel opgestuurd, die muizestrondjes eh. MMM lekkerrr. Bon dan naar de scouts eh. AMAI echt zaleg, ben echt blij dat dat bestaat, we praten wat en mijn leider Diego is echt nen toffen. Een andere leider is bakker en hij gaat koekjes bakken en die moeten we dan volgende week verkopen. We leggen ook al een weekend vast 4 november gaan we gaan camperen, joepie. Ook op woensdag avond hebben we hier scouts, van 20-22. Maar ik heb dan school en woon veel te ver..Dan ga je toch gewoon naar school tot 20 uur ipv 21 en kom ik je halen met de auto zegt diego.. mijn mond viel open, had ik dat goed verstaan.. JAA.     DIT IS SCOUTS !! Bon dat is dan geregeld. Rond half 12 gaan we naar het huis van Merel waar we BBQen, mmm samen met de ouders van junior, het life van Vicky, de zus van Merel.. pf wat een zin. We gaan nog wat op internet en praten en rond 17 uur komen mijn gast ouders mij halen en thuis doe ik nog wat onintressante dingen en dan dodo.   

Lunes 8-10-07

Ik slaap heel lang want mijn weekend was zwaar, in belgie zijn ze zwaarder maar jullie gaan mij moeten herkweken als ik terug kom hoor!! Bon vandaag eten we soep met pasta… enzo dit is iets van de minder lekkere dingen nadien spaanse les en nadien wandel ik met merel mee naar haar school en praten nog wat enal en ik ga dan naar huis. Wij gaan dan ook maar naar school. Op school niets speciaal.Naar huis tv, dodo. Martes 9-10-07Tis al weer een week geleden da ik op het internet kwam ze dus ik bereid vandaag weer alles voor om op mijn blog hier te vertellen help met koken en afwassen en de dagelijkse dingen, vandaag geen spaanse les maar wel cyber, tot hier toe nog niet echt iets anders specials gebeurd.. XXXX 

19:37 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-07

Week 6 van het grote avontuur

Miércoles 26-09-07

Ik maak vandaag gebakken patatjes, en ze lusten het graag! Mijn gastmoeder maakt het vlees gehakt en nog wa vanalles erbij. Ik ga later op de dag bij Paula een vriendin om mijn fotos op internet te zetten maar de computer van Paula heeft een virus dus het zal voor later zijn. Jullie zullen ondertussen al gemerkt hebben dat hier alles morgen of overmorgen of later gebeurd... alles wordt uitgesteld. Dat is Zuid Amerika, alles opt gemak.. Bon vandaag komen de missionarissen van de VS weer langs en ik babble wat met hun ze hebben ondertussen door dat ik hier niet ben om over God te leren. Naar school waar niets specials gebeurd en dan naar huis en tv kijken slapen. Vandaag ook weer envelopje opengemaakt van de envelopjes doos van Leen en ines het was een rebus en de boodschap was of is ´gaat uit over de hele wereld en verkondig´. 

Jueves 17-09-07

Ik leer vandaag iets overheerlijk klaarmaken, iets met patatten en gehakt..Vandaag hebben we opnieuw spaanse les, de lerares is terug van Montevideo. Ze heft ons een woordenboek meegebracht int spaans en dan de uitleg bij dat word int spaans.. ik vind dat niet echt handig maar ja. Karin Merel en ik hadden ook een cadeautje maar ik was het thuis vergeten tzal voor de volgende keer zijn. Na spaanse les ga ik met Karin naar de sarandi street want ze heft een cadeautje nodig voor haar gastmoeder die zondag jarig is. Bon nadien ga ik naar school en na school naar huis, daar besluiten Chabely en ik dat we een dieet gaan doen. GEEN KOEKEN meer enkel fruit en water en 1 bord wat de pot schaft. We beginnen morgen! Eerst slapen 

 

Viernes 28-09-07

Klaar voor het dieet! Ik eet een appel en drink 2 glazen water.Smiddags maken we een soort pastel van kaas en ballekes in tomatesaus. 1 bord. Bon maar dat dieet is ni echt belangrijk ik doe dat vooral omdat ik niet als 2 anouken wil terug komen want ik doe hier nog steeds niet veel sport, al wil ik daar dringend verandering in brengen maar ja die uruguayaanen…alles op t gemak, morgen, volgende week..Vandaag weer geen spaanse les want de lerares heft bezoek. Mijn zus en ik gaan naar Brazilie om de dvd te kopen van 10 things I hate about you maar ze hebben hem nergens.. Naar huis en naar school en naar huis, Chabely voelt zich niet zo goed dus we blijven deze vrijdag avond thuis. Het uitgaans leven is hier niet zoals in Belgie geef mij maar een goeje scouts fuif in de stal of in de zaal of de patro ofzo.. MMMM hier enkel discos stiekem hoop ik dat de scouts hier toch wel wat organiseerd, ik heb gehoord dat ze vaak gaan camperen enzo dat zou fantastisch zijn ! Maar we zien wel. 

Sabado 29-09-07
Ik help met het eten want vandaag koken we dubbel ook voor morgen want morgen is het zondag en koken ze hier niet. Morgen wordt het tong, jak jak maar er is ook kip voorzien. Vandaag wordt het een slaatje en rijst en een hotdog sossis.
1 BORD en dan water en fruit. In de namiddag gaan we op zoek naar een fiets, we hebben iemand gevonden die eentje heeft later op de dag dus dat gaan we dan zien. Terug naar huis en aniela komt op bezoek we praten wat en ik bereid dit hier voor dat ik int cyber ni te veel moet typen en op mijn gemak mijn mails kan lezen.Vannavond ga ik samen met enkele meisjes van de klas pizza eten en een film kijken.. Ik weet niet goed wat maar ik zal wel zien.. MORGEN SCOUTS!!! Om 9 u smorgens dat is 14 uur bij jullie, ook het uur dat de scouts begint, startdag bij jullie, laat mij zeker weten hoe het was!!! 

Domingo 30-09-07

S´ochtens om 9 uur naar de scouts, AMAI IK ZIE DAT ECHT ZITTEN!!1 dat is hier gratis en ze gaan ook 10 dagen op kamp met tenten enzoo echt leuk!! Ik kan al niet wachten om mijn uruguayaanse scouts das aan mijn scoutshemd te hangen in belgie, hehe. Na de scouts ga ik mee met merel naar huis, en ik blijf bij haar eten, BBQ enkel vlees echt niets anders, kwas er misselijk van. Op de scouts hadden we nog niet veel gedaan want de pioneers, de groep van onze leeftijd had in de namiddag scouts en dan belden de ouders van Merel en ik was dan opnieuw thuis en wou mijn ouders daarmee niet lasting vallen dus start ik volgende week, maar weet nu alvast dat dat goed zit die scouts hier!! Merel komt nadat haar ouders gebeld hebben bij mij thuis en we gaan met mijn gastgezin naar het meer hier in Rivera, iets gelijk den Donk echt mooi nadien gaan we naar iets van mijn school met optredens enzo, dit was echt een leuke dag !! Rond 11 uur gaan we naar huis en kruip ik in mijn bedje.

Lunes 1-10-07

Jawadde al oktober, soms gaat de tijd snel en soms kruipt hij.. vandaag maakt mijn gastmoeder me om 5u wakker om te vragen of ik mijn wkeker wil zetten voor Chabely dat om 8u john naar school moet brangen want mijn gastmoeder gaat mee met mijn gastvader gaan werken. Deze middag eten we iets heel simple, pasta met biefstukje en veel water. Vandaag koop ik eindelijk mijn fiets, een zwarte mountainbike. Fietsen zie je hier echt niet veel meer motos of te voet voor de jongeren. Terwijl in Belgie iedereen uitgaat met de fiets of naar school gaat met de fiets… hier niet, niet vele jongeren hebben een fiets. Vandaag spaanse les, we geven het cadeautje aan Glasys onze lerares, een sjaal ze is heel blij. Na de spaanse les wandel ik mee met Merel naar haar school, ze vraagt me of ik deze zomer met haar naar Punta Del Este  wil gaan, DE badplaats van Uruguay haar ouders van Holland kennen daar een mevrouw en we mogen daar dan bij logeren. Natuurlijk wil ik dat maar dat moeten we allemaal nog bekijken. Ik ben wel heel blij dat ik merel heb, dan verleer ik mijn Nederland toch niet, ik hoop alleen dat het niet in Hollands veranderd, hehe grapje. Nee Merel is echt een leuke en we zijn wat hetzelfde. Ik wandel dan naar huis en ga naar school en na school naar huis… en tv en in mijn beddeke. ZZZzzzzZZzz 

Martes 2-10-09

Ik maak samen met mijn gastmoeder iets OVERHEERLIJKS klaar,, echt lekker. Het neemt zowat de hele voormiddag in beslag. Terwijl Chabely en Paula in mijn kamer aan een sort aerobic doen kook ik dan maar. Maar vanaf morgen doe ik mee want dan beginnen we om half 9 te aerobiccen en daarna koken. Tot hier toe sliep ik echt elke dag bijna tot 10 uur, en geloof het of niet dat steekt mij echt tegen, je hebt het gevoel op de duur dat je niets aan je dag hebt, dus nu komt daar verandering in!! Na het eten typ ik mijn verslag dat jij nu aan het lezen bent en kijk wat tv. Strax ga ik met Chabely naar brazilie om een cd te kopen die ze graag wil hebben. En daarna ga ik hopelijk eindelijk nog eens naart cybercafe. Ik kijk er wel tegenop om daar altijd naartoe te gaan internet thuis is toch een luxe, dan moet je dat allemaal zo niet plannen en kan je dat eens op je gemak doen. Maar ik ga het hierbij late. ZEG MIJ EENS HOE HET DAAR GAAT…

20:22 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-09-07

weekverslag

zondag avond 17-09-07.
S avonds is er iets te doen op het internationaal plaza, merel  gaat ook met haar gastzus. Ts een sort folk feest er wordt veel gedanst en geapplaudiseerd. Dit was een leuke avond
 Maandag help ik met de pap fritas te maken. Soms verlang iktoch wel naar een belgisch pakje frieten hoor. Terwijl ik naar de spaanse les ga brengt Chabely mijn brief naar het postkantoor. Savonds kijken we naar een dvd  van een concert van een super geode groep die int spans zingen. Ik zet dan de ondertiteling in engels en dan begrijp ik wat ze zingen, dat is een geode oefening.  


Dinsdag 18-09-07
maak ik tortillas de papas, super lekker.

Als ik terug kom zal ik nogal eens cuneen koken. In de namiddag gaik bij een vriendin pamela we maken samen chocolade lekstokken. Ze verkoopt die dan in school enzo om wat zakgeld te verdienen. Daar zouden wij nooit aan denken, ik kan mij ook niet inbeelden dat er iemand in belgie op school rondkomt met zelfgemaakte dingen om dan wat zakgeld te verdienen. Voor de 100 dagen ofzo ja, maar dat kennen ze hier ni, ze gaan misschien nog geen 100 dagen naar school. Jawel maar ja.. 

Woensdag 19-09-07
We gaan om een t’shirt een geschenkje voor rosalia voor haar verjaardag die is vrijdag. Twordt een roze t shirt voor ROSAlia. Roos hier is echt populair bij de meisjes. Ik draag deze kleur toch liever niet. Ik maak deze middag milanessas. Geen spaanse les voor een tijdje want de lerares is naar Montevideo, ze is oma geworden van Martine. 

Donderdag 20-09-07Geen school en geen spaanse les. Er is weer een parade in de sarandi street. Meer dan 8000 paarden en ruiters paraderen door de straten van brazilie en Uruguay. Doordat ik vandaag tot 1.00 naar de parade was hielp ik niet met het koken. We eten rijst en vlees. In de namiddag heb ik afgesproken met Karin en Merel, we gaan een ijsje gaan eten, ik neem LEMON, ananas, en appel.. mmm daarna geen we is naar de winkels kijken en we kopen een cadeautje voor onze lerares van spans om haar te bedanken en omdat ze oma is geworden, maar we krijgen nog spaanse les eh, tis nog ni gedaan.. Ik ga daarna dan even mee naar het huis van Merel, dat zo ver van mijn huis is en daarna ga ik naar huis. Ik heb voor mijn gastbroertje John een dvd gekocht met 3 films op, peter pan, bambi en aladin. Ik MOET met hem meekijken naar peter pan en bambi, ik versta er wel niets van want het is in portugees..maar ja ik weet ongeveer wat ze zeggen.. 

Vrijdag 21-09-07
Chabely gaat vandaag hele dag met haar papa gaan werken, we hebben weer geen school en geen spaanse les. Ik maak canelones ook iets lekker. Ze eten hier wel super veel eieren. Ik kijk naar Atlantis met John en nadien schrijf ik wat in mijn dagboek. Savonds gaan we naar het huis van Rosalia want ze verjaard vandaag. Heel haar familie is daar. Dat is hier iets anders dan een 18e verjaardag bij ons. Elk om de beurt op de foto met Rosalia bij de tart. We praten nog wat en eten lekkere taart en rond 12.00 naar huis en beddeke in. 

Zaterdag 22-09
Vandaag is Kicki in Rivera, zij woont in Artigas met haar gastfamilie maar is hier nu samen met haar gezin. Er is iets te doen waar haar gastmoeder naartoe kwam, ik ga daar ook naartoe en praat daar met kicki, nadien gaan we naar de sarandi street en naar brazilie. Als kicki terug naar huis gaat ga ik ook naar huis.

Zondag 23-09-07
Scouts is wegens meerdere redenen uitgesteld, en om het op zn uruguayaans te zeggen, tzal voor volgende week zijn. Ik ga een saaie dag tegemoet want Chabely moet studeren en het regent de hele dag, ik doe eigelijk niets anders dan tv kijkn. Op zondag wordt er hier ook niet gekookt maar om friet of iets anders gegaan. Smorgens gaat iedereen wel naar de kerk, ik niet, maar voor de rest van de dag liggen ze in hun bed ofzo, dat vnd ik niet zo leuk. Maar als het beter weer wordt en ik een fiets heb ben ik vrijer en kan ik dan iets doen wat ik leuk vind. Maar tot hier toe regent het elke zondag. Naartschijnt is hier in rivera een mooi park met een meertje, maar dat is er nog niet van gekomen om tot daar te gaan. 

Maandag  24-09-07

Om 10.00 heb ik telefoon van mama en papa uit belgie.
Nadien begin ik groenten te snijden, mijn gastmoeder ligt nog in bed, eigelijk ist een beetje een luie en gemakzuchtige maar wel een lieve dus, ik kan er wel mee leven.... voor een jaartje.

Vandaag gaan ik en Chabely om de t shirt van de klas die eindelijk klaar is. Ik vind hem best mooi, hij is zwart en je zal hem wel nog op foto zien alle namen van de klas staan op de achterkant. We eten beefstuk, ei, groenten, reist… Alecia is hier ondertussen ook om naar de geschiedenis klas te gaan met chbely maar ze gaan uiteindelijk niet omdat het test is… we maken dan maar een chocolade tart, en ik noteer nog steeds alles in mijn eigen kookboekje. Daarna op eten jam jam samen met een warme tas chocomelk. Mmmm. Alle rond 16.30 naar school en savonds tv kijken en bedje in.
 

Dinsdag 25-09-07

tis schoon weer vandaag en ik heb he gevonden ik schrijf thuis alles op de pc en zet dat dan op mijn usb en int cyber is da dan gewoon kopieeren.. haha ik ben zo slim.Ja ik  zal vanaf nu weekverslagen doen want de drukte begint te komen, wat goed is. 11 nov ga ik naar buenos aires.. joepie meer uitleg volgt daarover nog. vandaag hielp ik in de tuin werken.. tuin, 2 bomen een beetje snoeien en ik teken ewa int zonneke want het is schoon weer. ik kom natuurlijk ook eindelijk nog is naart cyber.. enfin strax naar de toffe school ze nu ga ik mijn mails na meer dan een week nog is bekijken

ciao chicos en chicas

 

20:36 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-07

domingo 16-09-07

vandaag ben ik een maand in uruguay wat gaat de tijd snel.

Bon ik sta op rond 10.00 en ga niet mee naar de kerk. vanaf volgende week ga ik samen met Merel van nederland naar de scouts, joepie.
Deze middag is het BBQ bij ons thuis dus ik help alles klaarzetten en help wat met kuisen.
De bbq vond ik niet zo lekker ik at dan maar veel dessert, pudding met dulce de leche, mmm
nadien was ik af samen met chabely en we doen een dutje. na dat dutje kom ik naar tcyber cafe.

21:57 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

sabado 15-09-07

vandaag ben ik een maand van huis

Ik sta op en vandaag hebben we een feest van een kindje dat 1 jaar is in Brasilie. zo een feest da bestaat hier uit eten en drinken a la vollente. veel gebeurde er niet ik heb wel fotos getrokken. meer valt er hier niet echt over te zeggen, het nam wel zowat de hele dag in.
Rond 18 uur gingen we naar huis in een truck. ik vanachter in de bak samen met nog wat anderen.
Savonds ga ik samen met de andere meisjes van YFU  die in rivera wonen iets gaan drinken en pizza gaan eten rond 1 uur ga ik naar huis met de taxi.
Da was mijn dag kort en bondig.

21:54 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

viernes 14-09-07

Opstaan rond 10.00 en ga een redelijk saaie dag tegemoet. Ontbijt en speel op de Pc. we eten spaghetti, en de saus is al gereed dus veel kan ik daar niet aan helpn. TV PC en regen, deze dag doet me aan belgie denken... misschien door de regen..?
Ik ga vandaag weer met de taxi naar de spaanse les want het regent en de banden van de brommer van chabely staan plat. Na de les opnieuw taxi vroem vroem naar huis en daar kijk ik weer tv het is dezelfde film van gisteren Seth maar nu int spaans, goede oefening ik probeer te volgen. 16.45 naar school.. en savonds is er een party van de kerk, AMAI, de lichten aan geen drinken niets om te eten, en alleen cumbia muziek, ni echt iets voor mij en gelukkig vind mijn zus het ook saai, dus we gaan naar huis tegen 11.00. OEFF ik ben eigelijk wel moe dus kruip in mijn bedje.

21:48 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeuves 13-09-07

OPstaan douchen ontbijten en ik ga samen met chabely naar de meneer die onze t shirts zal drukken van de klas maar hij is niet thuis op de terug weg koop ik in een winkeltje een schriftje want deze middag heb ik mijn eerste kookles van mijn gastmoeder, we maken pastel de carne. Ik noteer dan alles in da schriftje en breng dat dat binnen 10 maan mee naar belgie en kan dan lekker koken... Bon na het koken eten en na het eten afruimen en afwassen. Tijdens dat ik aant koken was kreeg kwam mijn grootmoeder binnen met een brief voor siñorita anouk. het was van mijn mama en papa na het koken lees ik hem. Voor de mensen die mij een brief willen sturen moeten mij maar het adres eens vragen IN EEN MAIL. Tis wel niet 100 procent zeker dat hij aankomt dus kopieer hem eerst als hij niet aankomt kan je hem intypen en mailen. je kan mijn adres ook aan mijn ouders vragen. Ik schrijf nadien ook een brief terug. Voor ik het weet is het 20 na 2 en ik ben te laat voor mijn spaanse les ik neem gauw een taxi.. vroem vroem naar de les. na de les taxi terug het regent... grr.
Savonds naar school en daarna kijk ik naar een film op tv Seth denkik dat hij noemt. nadien dodo ke..

21:28 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-07

Woensdag of miercoles 12-09-07

Na de cyber had ik het even moeilijk en mijn gastmoeder dacht dat ik ongelukkig was enal... ma das nu allemaal beter al mis ik het belgische landschap .. Ma enfin dat hoort erbij. Dan naar school mijn gast zus gaat niet mee want die voelt zicht niet goed en moet studeren voor een test dat ze morgen heeft.. hehe
Savonds kijken we tv  rond 23.30 in mijn bed.

Ik sta op rond half 10 ontbijt en help een beetje met de kuis en doe wat vanalles, Alesia komt op bezoek ze blijt eten, tis Ropas Vieje , oude kleren, overschot dus :D maar wel lekker hoor !!
Nadien kaan we naar de bank om geld af te halen

nadien kom ik naar de cyber... strax naar school xx

20:46 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

dinsdag of martes 11-09-07

om half 9 opstaan douchen en ik neem een taxi naar de afro mundo les, want ik ga een instument leren spelen, wa weet ik nog ni tis alles sinds iets djembe achtig. Als ik daar aankom verteld een mevrouw me da de leraar er niet is, DIT IS URUGUAY... Ik ga dan maar naar de cyber daar rechtover en praat via de mircro met chantal Jef en mijn mama :) echt super leuk. Chabely komt mij hier halen en we gaan dan samen mat Rosalia, Lauren en Anna om de t shirt die we met de klas gaan maken (ik zal dan eens een foto nemen en tonen) Ik koop ook een super mooie leren pet en een cd box voor al mijn cds want muziek uitwisselen gebeurt hier a la vollente. Deze middag eten we pasta met gehakt, nadien speel ik een beetje op de computer en dan naar de spaanse les, we leren over meubels en het huis enal.. Thuis maak ik voor een meisje van mijn klas een lijst met liedjes, ze gaat die dan downloaden voor zichzelf. Zij heeft mij ook al cds gegeven van uruguayaanse rock en reggea.
Dan naar school waar een vrienin van mijn zus haar oude school is zij zit in de scouts en vroeg of ik ook niet naar de scouts wil gaan IK ZEG NATUURLIJK JA, ik ga dat dus proberen, we zien dan wel. dat is hier zondag voormiddag, dan moet ik misschien niet naar de kerk, hehe.
Na school gaan we naar een vriendin Alesia die voor ons gekookt heeft, mmmmmmm echt heel lekker, kip met rijst en patatjes en groentjes, jammie. dit meisje heb ik echt graag ze woont in een piepklein huisje met haar zus en de kindjes van haar zus, ze heeft het niet breed, maar heeft een HART VAN GOUD !!We kijken daar nog naar een film, Alle comedie Nothing Romantic deniik dat de titel is ( alles is hier int spaans van titels dus ik vertaal letterlijk..)
Rond half 11 gaan we naar huis en slaap slaap

20:41 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

maandag of lunes 10-09-07

Opstaan om 9.30 ontbijten en ik ga met ganine mijn nichtje naar de beenhouwer. ik heb zelf voorgesteld omn mij zoveel mogelijk de boodschapppen te laten doen dan leer ik sneller spaans. nadien gaan we om fruit en groeneten in een ander winkeltje alles vers.. We eten deze middag milanessa iets goed dat ik nog niet kon, tlijkt op schnitsels maar den met gehakt. Na het eten typ ik een brief voor mijn mama en papa en mathias en pieter jan op de computer om dan door te faxen bij mijn spaanse lerares maar de printer werkt niet. alle naar de spaanse les wat ik als maar liever doe want het spaans gaat als maar beter. de andere 2 meisjes die ook in rivera wonen Merel van Nederland en Karine Van de USA vallen heel goed mee.Ik praat met de lerares over het feit dat ik graag van school zou veranderen maar ze zegt dat dat onmogelijkis, ik leg me erbij neer..  Op school was het saai vandaag want we hadden 4 lesuren studie, de 4 middenste dus naar huis gaan zat er ni echt in, dan maar voor school wat zitten en praten en naar de bakker gaan..
Savonds kijk ik naar een film legally blond 2 SUPER SAAI en ga dan slapen.

20:32 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-09-07

zondag of domingo 9-09-07

Nadien leren ze mij kaarten met spaanse kaarten en ik leer hun hier stronten, ze vinden dat echt grappig.. savonds gaan we naar het hoogste punt van rivera maar nu is het nacht, WOOOOOOOOW echt mooi, maar ik had mijn camera ni bij maar we gaan zeker nog eens gaan. Om 11.30 brengen we yessica neer het station want die gaat terug naar montevideo waar ze studeerd, allemaal in de camionet en met de schuifdeur open rijden, mm zalig. Als yessica vertrokken is met de bus terug naar huis en beddeke in om te slapen...

opstaan rond 10u
chabely en pamela zijn naar de kerk, ik moet weer ni mee, hip hoi. ik eet een boterham en was samen met yessica af. vandaag is een moeilijke dag ik besluit te veranderen van school want mijn school is op de uren dat de sportclubs zijn en ik wil echt graag iets van sport doen, bovendien is iedereen in mijn klas geloig en gaan niet weg, dat is op zich niet echt een probleem, maar ik denk dat het beter is van klas te veranderen..
niet echt speciale dingen vandaag...

ik ga naar de cyber, bla bla dat is het

21:45 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zaterdag of salbador 8-09-07

Ik word rond 10 wakker ontbijt schrijf mijn dagboek over gisteren en kuis mijn tandjes. chabely is naar een extra les filosofie. yessica staat ook op. als chabely thuiskomt wassen we samen af op cumbia muziek. nadien zoeken we vanalles op op encarta over belgie en over buenos aires enzo van die dingen, cultuur uitwisselen... deze middag eten we sla en tomaatjes met tonijn en rijst want het is alweer te warm om warm eten te eten (wat een zin) ook m ijn gastgezin vind het warm dus ik ben niet abnormaal. alles afwassen chabely en ik gaan dan naar de stad om nog wat dingen te gaan kopen die ik nodig heb, handdoek, lijm...daarna gaan we naar een sport club maar die is gesloten. we gaan naar huis er is bezoek voor ons, ne jongen en een meisje van school die we niet zo fijn vinden maar ja.. ze blijven meer dan een uur zitten.. als ze dan uiteindelijk weg gaan  komen er nieuwe mensen toe.. aniela en pamela, we besluiten vannavond te gaan dansen. maar die fuiven beginnen ie maar om 1 u dus eerst eten we thuis nog pizza, rond 12u vertrekken we en wandelen nog wat in de sarandi street rond 1u gaan we naar de VP3 waar de fuif is, 2 zalen met verschillende muziek, cumbia en dance.. echt nog tof

rond half 4 gaan we naar huis en beddeke in .. ZZZZzzzzZZ

21:40 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vrijdag of viernes 7-09-07

opstaan rond half 10 ik maak mijn gastzus wakker want vandaag geen school want het is indipendence day in brasil. We eten snel een boterham en gaan met de taxi naar de parade in de straat in brasil.. ik vond die van rivera beter, en vandaag was het ook weer veel te warm om daar wa staan te kijken..Als we thuiskomen zijn er 2 mannen op bezoek van de kerk 1 ken ik al de andere is nieuw.. dus ik maak kennis. Ze bljven eten, lasane (op zn uruguayaans natuurlijk) en dan ruimen we af en kijken we naar de tv, MTV hehe
nadien ga ik met de fiets van mijn zus ALLEEN naar de spaanse les, na zwoegen en zweten door de heuvelige straten kom ik aan en na een uur terug naar huis. daar vul ik mijn dagboek een beeje aan en zet ik de fotos op mijn blog bij een vriendin van mijn zus da duurt super lang. daarna naar hus  en doe boodschappen en nog wat vanalles. savonds kijken we naar charlies angels op tv.
Ik ben vandaag 4 weken in uruguay
OLLE

21:24 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donderdag of jueves 6-09-07

Rond 8 u gaat de telefoon, het is mama en papa morlion.. na dit telefoontje kruip ik weer in mijn bed weant iedereen slaapt nog buten de gastvader die is al van 5u gaan werken john gaat vandaag niet naar school want hij heeft hele nacht moeten overgeven.
Als ik wakker word is mijn gastmoeder al aant koken het is half 12..
ze verteld mij dat de mensen willen dat ze achilles doden maar dat is echt een brave hond we weten niet hoe hij ontsnapt is en wat er juist gebeurt is maar ze gaan hem niet doden.Ik maak fruitsap, mmmm
We eten een soort van paela zonder scampis nadien afrumen afwassen en we zetten ons een beetje buiten op deze toch wel warme winter dag (30graden ongeveer) essica stelt voor om ergens heen te gaan, de hoogste plaats van rivera, dat doen we ik en yessica op een brommer en pamela en chabely. WOW echt mooi (de fotos kan je bekijken)
Daarna gaan we nog naar een andere plaats ook super mooi vandaag kan je de voroge plaats zien waar we stonden en de hele stad en santana (braziliaanse stad) ook.
Daarna gaan we naar huis en plots, allle remmen toe, van de moptto en met de motto in de hand tussen de kraampjes van de markt, ik weet net wat er gebeurt. na 10 min lopen stoppen we en vertellen ze mij dat je met een uruguayaanse brommer niet in brazilie mag rijden zonder speciale papieren die wij niet hebben. en de politie zat achter ons, alle nu waren we veilig en reden dan maar gewoon terug naar huis waar we er niets over vertelden.. sshhht. we gan naar school en savonds kijken we buiten naar Hannibal en eten de plaatstelijke super lekkere cheese burger want het is hier nog steeds warm...

21:15 Gepost door Anouk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |